سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رای الیوم: پیدایش نشانه‌های بیداری عربی-اسلامی برای پایان دادن به تسلط آمریکا بر منطقه

عطوان نوشت سال جدید، تولد بیداری عربی-اسلامی است که به منزله پایانی بر تسلط آمریکا بر منطقه و سقوط افسانه برتری اسرائیل خواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، عبد الباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت: پس از گذشت حدود یک هفته از اعلام تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر عزم خود برای خارج کردن همه نیروهایش از سوریه (دو هزار و دویست سرباز)، کاملا مشخص شد که بیشتر مخالفان این اقدام چه در داخل دولت آمریکا یا خارج از آن، از دوستان اسرائیل و به شدت خواستار امنیت و ثبات این رژیم‌ هستند.

حضور نیرو‌های آمریکایی در خاک سوریه به معنای حمایت از طرح تل‌آویو است؛ اسرائیلی که خواسته اش، خروج نیرو‌ها و مستشاران ایرانی و هم پیمانانشان از سوریه است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به ویژه پس از تصمیم روسیه مبنی بر مقابله با حملات هواپیما‌های اسرائیل در عمق خاک سوریه و تجهیز ارتش این کشور به سامانه‌های پیشرفته موشکی "اس ۳۰۰"، به حضور نیرو‌های آمریکایی در خاک سوریه امیدوار بود.

ترامپ روز گذشته در یکی از توییت‌های خود به شدت به منتقدانش در رسانه‌ها و برخی از ژنرال‌های قدیمی و بازنشسته آمریکایی تاخت. یکی از این افراد ژنرال جیمز متیس، وزیر دفاع مستعفی وی بود که در اعتراض به خروج نیرو‌های آمریکا از سوریه از سمتش استعفا کرد. اما او از نتانیاهو که از مهمترین منتقدان به سیاست هایش در این زمینه بود انتقادی نکرد.

عطوان افزود: نشستی که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا (روز گذشته) در حاشیه مراسم تنفیذ رسمی رئیس جمهور جدید برزیل در شهر ریو دو ژانیرو با نتانیاهو داشت، درباره چگونگی هماهنگی‌های نظامی میان آمریکا و اسرائیل در مقابله با «خطر ایران در سوریه» پس از خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور بوده است، اما هیچ اطلاعاتی درباره چگونگی این هماهنگی‌ها به بیرون درز نکرده است. اگر چه ما احتمال می‌دهیم که وزیر خارجه آمریکا درصدد اطمینان دادن به نتانیاهو و تلاش برای کم کردن نگرانی‌های اوست؛ به ویژه اینکه حمله موشکی اخیر اسرائیل به یک هدف نظامی در غرب دمشق از طریق حریم هوایی لبنان در تحقق اهدافش ناکام ماند، زیرا چهارده موشک از مجموع شانزده موشک رهگیری و ساقط شد و در مقابل یکی از موشک‌های سوریه موفق شد به حیفا برسد.

سردبیر رای الیوم ادامه داد: ما با ترامپ و سیاست‌های حمایتگرانه اش در قبال اسرائیل و یهودی سازی قدس مانند دیگر اقداماتش از جمله حمایتش از جنگ علیه یمن مخالفیم، اما تصمیم وی به خروج نیروهایش از سوریه و چه بسا خروج قریب الوقوع از عراق، اقدامی شجاعانه و اذعان صریح به شکست طرح‌های آمریکا در این کشور (سوریه) است؛ طرح‌هایی که به اعتراف خود ترامپ، بیش از هفتاد میلیارد دلار هزینه روی دست آمریکا گذاشته است و این بدان معناست که ادامه حضور این نیرو‌ها در سایه تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا و افزایش احتمال رویارویی و هدف قرار گرفته شدن نیرو‌های آمریکایی از سوی برخی طرف‌های مسلح عراقی و سوری، منشا خطر بزرگی است؛ به ویژه که این طرف‌ها علنا از عزم خود به استفاده از راهبرد مقاومت برای مجبور کردن نیرو‌های آمریکایی به خروج سخن گفته اند.

همچنین امضای توافق میان دولت‌های سوریه و عراق در زمینه هماهنگی نظامی و اطلاعاتی در شرق فرات و شمال سوریه که به هواپیما‌های عراقی اجازه می‌دهد همه نیرو‌های تهدیدکننده امنیت دو کشور را هدف قرار دهند برای حضور نیرو‌های آمریکایی خطرناک است.

عطوان در ادامه نوشت: اخیرا ترامپ با سفر ناگهانی به پایگاه آمریکایی "عین الاسد" در استان الانبار عراق آن هم بدون اجازه مسئولان عراقی و مخالفتش با سفر به بغداد به علت مسائل امنیتی، به حاکمیت عراق توهین کرد که این مسئله خشم مردم و مسئولان این کشور را به دنبال داشته است و حتی بسیاری از جنبش‌های مقاومت عراقی از جمله گروه عصائب اهل الحق، حزب الله عراق، جنبش النجباء و بسیج مردمی خواستار خروج همه نیرو‌ها و پایگاه‌های آمریکایی از کشورشان شدند.

ترامپ وقتی در توییت هایش به فجایع و خسارات وارده به آمریکا در پی دخالت‌های نظامی واشنگتن در منطقه خاورمیانه به ویژه در عراق، افغانستان و لیبی اشاره کرد و گفت چطور این کشور‌ها (در اثر دخالت‌های آمریکا) به کشور‌هایی شکست خورده تبدیل شدند و خساراتی به میزان هفت تریلیون دلار بجای مانده است، در واقع حقیقت را گفت و اکنون فقط باید در تکمیل سخنانش اعتراف کند که هدف همه این جنگ افروزی‌ها، حفظ اسرائیل وتامین امنیت و منافع آن بوده است.

در پایان این گزارش آمده است: سال جدید و چه بسا همه سال‌های آینده، تولد بیداری عربی-اسلامی است که به منزله پایانی بر تسلط آمریکا بر منطقه و سقوط افسانه برتری اسرائیل خواهد بود. نشانه‌های این بیداری اکنون در سوریه، یمن، عراق و لیبی با بازگشت و اعتماد به اقدام مشترک عربی از طریق دمشق و بغداد و افزایش قدرت محور مقاومت و دو عمود اصلی این محور در جنوب لبنان و فلسطین، در حال پدیدار شدن است.

انتهای پیام/

برچسب ها: سوریه ، عراق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.