سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جغتایی مطرح کرد؛

کمبود ۴۲۰۰ تخت توانبخشی در کشور/ خدمات توانبخشی به‌صورت پراکنده انجام می‌شود

مشاور وزیر در امور توانبخشی گفت: در حال حاضر۲۰۰ تخت توانبخشی در کل کشور داریم در حالی که چهار هزار و ۲۰۰ تخت نیاز ماست.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدتقی جغتایی مشاور وزیر در امور توانبخشی در بیست و دومین سمینار طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران در این کنگره اظهار کرد: در بسیاری از کشور‌ها نظام سلامت جدا از یکدیگر است؛ باید این نظام تجمیع شود، پیشنهادی به وزارت بهداشت شده است در خصوص تجمیع این بخش که بتوان به صورت هماهنگ کار کرد.

وی بیان کرد: توانبخشی نیاز به خدمات زیادی از جمله خدمات پزشکی، خدمات توانبخشی، خدمات مشاوره‌ای، بازتوانی جسمی و روانی و حرفه‌ای و نگه‌داری دارد؛ توانبخشی باید به جامعه بازگشته و مورد توجه قرار گیرد.

مشاور وزیر در امور توانبخشی ادامه داد: برنامه‌ای برای توانبخشی با کمک همه نهاد‌ها و سازمان‌ها طراحی شده است به تصویب شورای عالی سلامت رسیده است؛ این برنامه بین وزارت بهداشت و سایر‌ها ها هماهنگی ایجاد می‌کند، پیش نویس آن آماده است و در کار‌های توانبخشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جغتایی گفت: تعداد ۲۰۰ تخت توانبخشی در کل کشور داریم که به چهار هزار و ۲۰۰ تخت نیاز داریم. این کمبود بسیار قابل مشهود و هزینه بر است. تحت پوشش بیمه‌ای نیست،‌ در حالی که خدمات توانبخشی اگر درست اجرا شود نیاز به درمان کم خواهد شد.

وی یادآوری کرد: خدمات توانبخشی به صورت پراکنده انجام می‌شود و کسانی که مشکلات ستون فقرات، قطع نخاع، ضایعه نخایی، اختلالات تکاملی و آتیسم، پارکینسون و MS دارند نیازی مبرم به این خدمات دارند.

مشکل کمبود نیروی متخصص توانبخشی نداریم

در ادامه مراسم منصور رایگانی رئیس کنگره طب فیزیکی اظهار کرد: درخواست‌های زیادی از وزارت بهداشت داریم که یکی از این خواسته‌ها طراحی نقشه توانبخشی است؛ ما مشکل کمبود نیروی متخصص نداریم، اما مشکل اساسی نقشه توانبخشی ملی کشور است که باید تدوین شود.

وی بیان کرد: حلقه توانبخشی به عنوان یکی از حلقه‌های اصلی سلامت است که باید آن را وارد سیستم کرد؛ ممکن است تجمیع عملی در آن صورت نگیرد، اما میزان نیروی متخصص معلوم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امکانات توانبخشی تا حدودی قابل قبول است، گفت: سازمان جهانی بهداشت نیز نسبت به تهیه این نقشه تاکید کرد و انجام آن در کشور ما باید مورد توجه باشد.

رئیس انجمن طب فیزیکی و توان‌بخشی با اشاره به اینکه تهیه این نقشه سبب می‌شود که همه اقدامات توانبخشی به صورت جامع و یکنواخت ارائه شود، گفت: وظایف نهاد‌های مسئول نیز به صورت واضح مشخص خواهد شد و اقدامات به صورت هم‌بُردار صورت می‌گیرد.

وی یادآوری کرد: با استفاده از این نقشه دانشکده‌های توانبخشی به صورت واضح مشخص، میزان نیرو‌ها معلوم و توانبخشی اجتماعی افراد ناتوان در نظر گرفته می‌شود همچنین بودجه‌ها هدف‌دار خواهد شد و از هزینه‌های بیهوده کاسته می‌شو همچنین وظایف سمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد به صورت مشخص معلوم خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.