وی ادامه داد: ابزارها، نهادها و بازارهای مالی تنوع و توسعه پیدا کرده اند و تنها اطمینان و شفافیت از بازار است که می تواند تعداد سهامداران و سرمایه گذاران را افزایش دهد و ساختارهای جدید در بازار مالی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: نقش بورس کالا در رسیدن سود تولید به تولیدکنندگان
در ادامه هادی طاهری، یکی دیگر از فعالان اقتصادی، در خصوص با میزان رضایت مندی از انتخاب روش تامین مالی با انتشار اوراق سلف موازی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: عملکرد بورس کالا طی یک دهه گذشته برای همه فعالان صنایع مشخص بوده است، بازارهایی که بدون هیچ معیار و قاعدهای فعال بودند وارد یک چارچوب مشخص، شفاف و قانونی شدند و دیگر خبری از ایجاد قیمتگذاریهای غیرمنطقی نیست، بنابراین با توسعه این ابزارها و افزایش عمق و تعداد فعالان در این ابزارها، شاهد سهولت در تامین مالی و رفع بسیاری از دغدغه¬های فعالان صنایع از جمله نوسانات قیمتی و تامین مواد اولیه در آینده، خواهیم بود.
طاهری اظهار کرد: یکی از راهکارهای جذب منابع مالی این است که شرکت یا نهاد تامین کننده، ابزارهای نوین تامین مالی ایجاد کرده و تأمین مالی ساختار یافته، پروژهای معرفی کند تا شرکت ها بتوانند با دستی باز ابزار مورد نیاز تامین مالی خود را انتخاب کنند، بنابراین بورس کالای ایران با همین روند و توسعه ابزارهای مالی توانسته گزینه مناسبی در میان بازارهای مالی باشد.
به گفته وی، انتشار اوراق سلف موازی برای شرکتها به دلیل سهولت انتشار و هزینههای کم، جذاب است و تولیدکنندهها از این ابزار مالی استقبال میکنند.
وی بیان کرد: امیدوارم با توسعه انتشار اوراق سلف موازی بر پایه محصولات مختلف و همچنین ایجاد تنوع در ابزارهای مالی، علاوه بر سرمایه گذاران، شاهد حضور فعالان صنایع مختلف برای خرید و فروش اوراق سلف در بورس کالای ایران باشیم و ما نیز از روند انتشار این اوراق رضایت داریم.
طاهری تأیید کرد: واضح است که از ویژگیهای بارز بازار سرمایه تنوع و در واقع پتانسیل وجود تنوع برای فراهم کردن رضایت سرمایهگذاران با انتظارات متفاوت است، پس این سیاست و توانایی بازار مالی است که چه مقدار انگیزه مخاطبان را در نظر میگیرد.
وی در ادامه به بحث فراهم بودن زمینه لازم برای ابزارهای مالی اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال لازمه اصلی فعال بودن ابزار مالی امکان رقابت در زمینه هزینههای تامین مالی و تناسب بین ریسک و بازدهی اوراق است. در سالهای گذشته در بازار بدهی، ابزارهای مالی متنوعی ایجاد شده که فضای اقتصادی نیز برای رشد آن فراهم است.
به گفته طاهری، در این سالها در زمینه تدوین مقررات و ایجاد ابزارهای معاملاتی نیز فعالیتهای خوبی صورت گرفته است؛ پتانسیلهای موجود در بورس کالای ایران باید با ایجاد مشوق هایی برای افزایش انگیزه ورود سرمایهگذاران و فعالان سایر بازارها آمیخته شود تا شاهد نظم و شفافیت در عمده فعالیت شرکتهای تولیدی باشیم.
تامین مالی بنگاههای اقتصادی یکی از ماموریتهای ویژه دولتمردان برای بازار سرمایه است که چند سال اخیر نیز شاهد رشد حجم تامین مالی صنایع از مسیر بازار سرمایه هستیم. به این ترتیب آن دسته از بنگاههای اقتصادی بزرگ که نیازمند منابع مالی با حجم بالا برای پیشبرد فعالیتهای اقتصادی خود هستند و نمیتوانند به راحتی و با نرخ مناسب از طریق نظام بانکی تامین کنند، با مراجعه به بازار سرمایه میتوانند منابع مالی مورد نیاز خود را از طریق ابزارهای مالی اسلامی موجود فراهم کنند. از سوی دیگر بورس کالای ایران نیز در میان بازارهای مالی که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می¬کنند، زمینه تامین منابع مالی را برای بنگاههای اقتصادی بزرگ در حجم بالا و با نرخ مناسب فراهم کرده است. در واقع بورس کالا توانسته با معرفی ابزار اوراق سلف موازی استاندارد به بنگاههای اقتصادی در تامین سرمایه در گردش کمک کند.
انتهای پیام/