سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روسیه بار دیگر درباره پیامدهای خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد هشدار داد

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد (INF) ممکن است به وقوع رقابت تسلیحاتی و تقابل مستقیم در مناطق مختلف جهان منجر شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه روسیه امروز شنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد (INF) ممکن است شرایط را برای وقوع یک مسابقه تسلیحاتی و تقابل مستقیم بین چندین منطقه جهان فراهم کند.

در این بیانیه آمده است: «ضربه جدیدی به معماری جهانی امنیت و ثبات وارد شده است. اکنون با احتمال فروپاشی پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد، چندین منطقه در جهان ممکن است درگیر مسابقه تسلیحاتی و حتی مقابله مستقیم شوند.»

مسکو پیشتر در حمایت از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، قطعنامه ای را پیشنهاد کرده بود که دو کشور روسیه و آمریکا را از استقرار موشک های میان‌بُرد و کوتاه برد در خاک اروپا منع می‌کرد. وزارت خارجه روسیه در بخش دیگری از این بیانیه اعلام کرد که سازمان ملل از موافقت با این پیشنهاد و تصویب آن خودداری کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ادامه خروج از توافقات بین‌المللی، ماه گذشته بدون ارائه هیچ سندی، روسیه را به نقض «پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد» متهم کرد و گفت در صورتی که روسیه و چین با یک پیمان جدید موافقت نکنند، آمریکا به زودی از آن خارج خواهد شد. از سوی دیگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، نیز اعلام کرده است خروج آمریکا از معاهده منع گسترش موشک‌های میان‌بُرد و کوتاه‌برد بدون پاسخ نخواهد ماند.

ولادیمیر پوتین هفته گذشته در نشست فرماندهان ارشد وزارت دفاع روسیه اعلام کرد اگر واشنگتن از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد خارج شود، اقداماتی برای دفاع از امنیت روسیه اتخاذ خواهد شد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اقدام آمریکا در خروج از معاهده های بین المللی نظیر برجام را رویه ای بسیار خطرناک توصیف کرد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در 8 دسامبر سال 1987 به امضای رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی رسید و یکی از اقدامات اساسی در جهت تنش‌زدایی دوران جنگ سرد بود. این پیمان هر دو کشور را به از بین بردن موشک‌های کروز و بالستیک زمینی با برد حدود 300 تا 3 هزار و 400 مایل ملزم می‌کند. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.