سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزنامه سعودی، آمریکا را بزرگترین خطر برای بازار نفت خواند

روزنامه الشرق الاوسط در مواضعی کم‌سابقه از سیاست‌های نفتی آمریکا انتقاد و این کشور را بزرگترین خطر برای بازار طلای سیاه توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه سعودی الشرق الاوسط در مطلبی تأمل‌برانگیز بدون اشاره به اقدامات ریاض علیه بازار نفت از کاهش قیمت‌های نفت و تأثیر آن بر بودجه کشور‌های عضو سازمان کشور‌های صادر کننده نفت (اوپک) که عربستان یکی از اعضای اصلی آن است، سیاست‌های مبهم آمریکا را در قبال مسئله نفت و روشن نبودن سیاستش در تعامل با کشور‌های عضو اوپک، عامل به هم خوردن شدید تعادل در بازار نفت و کاهش بی‌سابقه قیمت نفت توصیف و آمریکا را بزرگترین خطر برای بازار نفت دانسته است.

این روزنامه به صورت غیرمستقیم اذعان کرده است اقدامات سعودی و آمریکا با هدف کاهش قیمت نفت برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران، تأثیر معکوس داشته و باعث لطمه و ضربه به اعضای اوپک از جمله عربستان شده است.
­

روزنامه الشرق الاوسط در این مطلب تحت عنوان «آمریکا؛ برزگترین خطر برای بازار‌های نفت» نوشت: هیچ کس انتظار نداشت امسال در حالی به پایان برسد که قیمت نفت تا این اندازه کاهش یافته باشد، به طوری که نفت خام در مدت کوتاهی به میزان ۳۰ دلار کاهش یافت و به ۵۵ دلار رسید.

به نوشته شرق الاوسط، به نظر نمی‌رسد سال جدید در ارتباط با قیمت نفت سال بهتری باشد و دست‌کم در نیمه اول سال تغییری ایجاد نخواهد شد؛ زیرا بازار همچنان از افزایش تولید در مقابل افزایش دو برابری تقاضا نگران است و تنها راه حل خروج از این فشار‌های کاهش قیمت، اقدام سازمان کشور‌های صادر کننده نفت (اوپک) به اجرای فاز جدید کاهش تولید است. در صورتی که قیمت نفت خام به ۴۰ دلار در هر بشکه برسد، بعید نیست در سه ماهه اول سال آینده نشست فوق‌العاده‌ای برگزار شود زیرا این کاهش، بودجه‌های کشور‌های عضو سازمان اوپک را با مشکل مواجه خواهد کرد چرا که بودجه‌های این کشور‌ها اقتضا می‌کند، قیمت نفت در هر بشکه ۷۰ یا ۸۰ دلار باشد. متأسفانه توافق اخیر با توجه به اوضاعی که توافق در آن صورت گرفت، اهمیت زیادی نداشت، جزئیات توافق هم آشکار نبود و با توافق سال ۲۰۱۶ کاملا مغایرت داشت.

در ادامه این یادداشت آمده است: در واقع، اساس عرضه و تقاضا در بازار در حدی بد نیست که نفت به این قیمت برسد، اما فشار‌های ژئو سیاسی بسیار زیاد، محرک اصلی کاهش قیمت است. برزگترین خطر برای نفت از جانب کشور‌های عضو اوپک نیست بلکه این آمریکاست که اکنون به نخستین منبع خطر علیه قیمت نفت تبدیل شده است به طوری که منبع ایجاد اختلال در زمینه عرضه نفت در بازار نیز تولید آمریکاست که پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آینده افزایش یابد.

آمریکا به لطف نفت شیل (یا همان نفت صخره‌ای) توانست؛ تولیدات خود را روزانه به ۱۱.۶ میلیون برساند که این کشور را به بزرگترین تولید کننده نفت در جهان تبدیل کرده و گوی سبقت را از روسیه و عربستان ربوده است. در خصوص صادرات فرآورده‌های نفتی هم به طور کلی آمریکا اوایل ماه کنونی اعلام کرد پس از چندین دهه واردات فرآورده‌های نفتی، اکنون به یک منبع خالص برای صادرات این موارد تبدیل شده است.

در بازار این نگرش وجود دارد که رئیس جمهور آمریکا اجازه نخواهد داد، قیمت نفت افزایش یابد و همین امر باعث می‌شود، همه این موضوع را در نظر بگیرند که قیمت نفت سال آینده زیر ۶۰ دلار خواهد ماند.

در پایان این مطلب آمده است: این درست نیست که سیاستمداران آمریکا چنین رویکردی درباره کاهش قیمت نفت داشته باشند؛ زیرا این موضوع به آمریکا نیز خسارت وارد می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.