سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هدف مجازات‌های جایگزین حبس باز اجتماعی کردن محکوم است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: هدف از اجرای مجازات جایگزین حبس این است که زمینه جهت بازاجتماعی شدن محکوم فراهم گردد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،محمدباقر اسلامی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در جلسه‌ای با موضوع مجازات‌های جایگزین حبس با اشاره به اینکه رویکرد جدید قانونی نسبت به مقوله کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها قابل تقدیر است، گفت: در این رابطه نهاد‌های متعدد کیفری پیش بینی شده که یکی از این نهاد‌های نوظهور قانونی، مجازات جایگزین حبس است.

این مقام قضائی افزود: مجازات جایگزین حبس عبارت است از یک دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی است که در حقیقت با این رویکرد افرادی که به علل متفاوتی مرتکب جرم می‌شوند در مواردی که جرم آثار اجتماعی شدیدی نداشته باشد، بتوانند به جای عمل مجازات حبس در زندان، از مجازات جایگزین حبس بهره ببرند.

اسلامی گفت: در این راستا چندین ماده به موضوع مجازات جایگزین حبس و شیوه صدور آراء و اجرای آن اختصاص یافته است و به جهت اهمیت این موضوع دستگاه‌های دولتی خدمت پذیرنده به موجب آئین نامه ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی تعریف و برای هر کدام از این دستگاه‌ها شرح وظایفی در نظر گرفته شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: هدف از اجرای مجازات جایگزین حبس این است که فرد بدون ورود به زندان، از برچسب‌های مجرمانه فاصله گرفته و زمینه جهت بازاجتماعی شدن وی فراهم گردد.

اسلامی گفت: انتظار می‌رود که نهاد‌های خدمت پذیرنده با حساسیت ویژه‌ای به این نهاد نوظهور ورود پیدا کرده و ضمن پذیرش این محکومان و فراهم کردن زمینه اجرای آن، نظارت دقیق و منظمی در شیوه اجرای مجازات جایگزین حبس داشته باشند.

علی میرزابیگی سرپرست مجتمع قضائی دادگاه‌های کیفری دو شهرستان کرمان، با بیان اینکه نسبت به گذشته رویکرد‌های پیشگیرانه قضائیه نمود بیشتری پیدا کرده است، افزود: در حال حاضر مساله مجازات جایگزین حبس با جدیت دنبال می‌شود، اما باید در صدور رای ابتکار عمل وجود داشته باشد.

وی گفت: تنها در یکی از شعب مجتمع قضایی، تاکنون ۳۲ فقره پرونده در خصوص مجازات جایگزین حبس صادر شده و در آراء متعددی به انجام خدمات عمومی رایگان در اغلب ارگان‌ها از جمله آموزش و پرورش، بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی صادر و اجرا شده است.

میرزابیگی افزود: البته در زمینه مجازات جایگزین حبس بایستی حتما تاثیر این نوع آراء در فرد متهم نیز دیده شود یعنی ضروری است اهداف مجازات جایگزین حبس دیده شده تا تاثیرگذاری آن در پیشگیری از بزه بعدی اعمال گردد.
انتهای پیام/ی

در حال حاضر مساله مجازات جایگزین حبس با جدیت دنبال می‌شود

برچسب ها: دادگستری ، دادگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.