سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس:

تعهدات ایران در توافق پاریس الزام‌آور است/ معلوم نیست هزینه‌های اجرای این تعهد از کجا تأمین خواهد شد؟

احمدعلی کیخا با اشاره به تعهدات ایران برای اجرای توافق پاریس و هزینه‌های این تعهد، گفت: ظاهر امر نشان می‌دهد که ما مجموعه اقداماتی را پذیرفته‌ایم و مجموعه اقدامات بسته به اینکه ۴ درصد یا ۱۲ درصد تعهد باشد، حداقل بین ۱۷ تا ۵۰ میلیارد دلار هزینه برای ما دارد.


احمدعلی کیخا رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص توافق پاریس گفت: توافق تغییر اقلیم پاریس این روز‌ها تبدیل به یکی از مسائل اصلی کشور شده است و پیوستن ایران به این توافق همچنان در دست بررسی در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی قرار دارد. بسیاری از کارشناسان، اساتید دانشگاه و نمایندگان مجلس نسبت به ابعاد مختلف علمی، اقتصادی، حقوقی و امنیتی که در این توافق وجود دارد، انتقاداتی وارد کرده‌اند. اخیراً رئیس‌جمهور نیز این توافق را دارای ایرادات جدی دانست و عنوان کرد که چنین مسائلی برای عدم توسعه کشور ما طراحی شده است.
 کیخا کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی را متولی اصلی بررسی این طرح در کشور، دانست و افزود: این کمیسیون ابعاد مطرح‌شده در این طرح را مورد بررسی دقیق‌تر قرار داده و خواستار تغییرات جدی در این توافق شده است.

وی  درباره روند بررسی این معاهده در مجلس گفت: ما این مسئله را طرح کردیم و قرار بر این شد که کمیته مشخصی متشکل از معاون سازمان حفاظت محیط زیست، شورای نگهبان و رییس کارگروه محیط زیست و منابع طبیعی کمیسیون، جلسه‌ای داشته باشند. قرار است در این جلسه سازمان محیط زیست برای مواردی که کمیسیون  ابهام دارد،  استناداتی را ارائه کند و درصورتی‌ که ابهامات برای شورای نگهبان هم رفع شد، در کمیسیون کشاورزی مجدداً به بحث گذاشته شود.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس درمورد ایرادات قانونی این توافق اظهار کرد: آنچه که از نظر من مطرح است، در دو مورد بود؛ یکی مربوط به ماده ۲۳ است که به‌نوعی تنفیذ ماده ۱۶ کنوانسیون تغییرات آب‌وهوایی است که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. ایراد اصلی نیز در بند‌های ۸ و ۹ ماده ۴ است که به تصمیم نشست بیست‌و‌یکم ارجاع داده شده است. شورای نگهبان در معنای این تصمیم اختلاف نظر دارند.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی افزود: تحلیل برخی این‌طور بود که این تصمیم، ارائه برنامه مشارکت داوطلبانه کشور‌ها یا همان NDC است. مجموعه اقداماتی که برای کاهش گاز‌های گلخانه‌ای باید انجام شود و ایران هم برنامه‌ای اعلام کرده است. برخی عقیده دارند بر اساس محتوای بند‌های توافق پاریس، درصورت الحاق ایران، این برنامه به‌عنوان مبنا، الزام‌آور خواهد بود. ضمناً در بازنگری بعدی تعهدات ما باید بیشتر از این باید باشد. 

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به تعهدات ایران برای اجرای توافق پاریس و هزینه‌های این تعهد، گفت: ظاهر امر نشان می‌دهد که ما مجموعه اقداماتی را پذیرفته‌ایم و مجموعه اقدامات بسته به اینکه ۴ درصد یا ۱۲ درصد تعهد باشد، حداقل بین ۱۷ تا ۵۰ میلیارد دلار هزینه برای ما دارد. حال سوال این است که هزینه این تعهدات و اقدامات از کجا تأمین خواهد شد؟
کیخا در پایان تصریح کرد: معتقدم باید برنامه اقدام ملی ما در مجلس طرح شود تا نمایندگان موارد و مصارف آن را ارزیابی کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
علی برکت الله
رضا
۲۰:۲۹ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
پیوستن به این معاهده برای کشور ما جز ضرر و عدم پیشرفت در صنعت ، چیزی دیگر ندارد .ما آنقدر صنعتی نشدیم که بتوانیم از یکسری فاکتورها برای کاهش آلودگی در صنایعمان بهره ببریم ، تحریم بودن ما نیز به کنار .اون کسی که این معاهده رو بدون مطالعه امضا کرده باید پاسخگو باشه .ما در صنعت ابتدا راه هستیم ، اگه به این معاهده بپیوندیم ، بایکوت خواهیم شد ، دشمن هم همین را میخواهد .90 درصد کارخانه های ما به دلیل آلوده گی هوا باید تعطیل گردد یا باید طبق معاهده عمل نماید ، یعنی امکاناتی رو که ما نداریم تا آلودگی فیلتر بشود رو با قیمتی که برای تولید نمی صرف از آنها بخریم تازه اگه تحریم نباشد ، بعد اگه خرید هم بشه قیمت تمام شده محصول توجیه اقتصادی نخواهد داشت .باید پله به پله به آن مر حله از صنعت برسیم که خودمان بتوانیم صنعتی غیر آلاینده داشته باشیم .مگر اروپا از همان ابتدا دارای صنعت بی آلاینده بوده ؟ بیشترین آلوده کنند ه محیط زیست اروپا و آمریکاست .