سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سفره ایرانى‌ها در بلندترین شب سال/ قسمت هفتم

دانستنى هايى علمی از خواص فوق العاده مفيد لبو

یک متخصص گوارش و کبد درباره شب یلدا و خواص بی‌نظیر خوراکی‌های مورد استفاده در این شب بلند توضیح داد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، روز‌ها می‌گذرد و به بلندترین شب سال نزدیک می‌شویم، در این روز که به شب یلدا معروف است خانواده‌ها به رسم کهن در خانه بزرگ خانواده جمع می‌شوند و  ثانیه به ثانیه این شب را با خاطرات خوب در کنار بزرگترهاى فامیل مى‌گذرانند؛ طولانى‌ترین شب سال که رسم و رسومى مختلف و البته خاص دارد.

یلدا یک سنت باستانی است؛ ایرانیان در طول چند هزار سال آخرین شب پاییز که بلندترین و تاریک‌ترین شب سال است تا سپیده دم بیدار می‌مانند و در کنار یکدیگر این سنت باستانی را جشن می‌گیرند، تا تاریکی و سردی روحیه آنها را تضعیف نکند و زمستان را به خوبی پشت سر بگذارنند.


بیشتر بخوانید: مصرف لبو؛ راز جوان ماندن قلب/ مکمل انرژی‌زای طبیعی برای ورزشکاران


در این جشن اقوام با مصرف انواع خوراکى‌ها که هر کدام خواص بسیار زیادى دارند، شب را کنار یکدیگر صبح می‌کنند، به همین منظور باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد در سری گزارش‌هایی  و به مدت یک هفته  تا شب یلدا هر روز صبح به تشریح  فواید و نکات سلامتى این خوراکى‌ها بپردازد.

ترانه محمدى متخصص گوارش و كبد در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره خواص لبو اظهار كرد: لبو گیاهی با خاصیت فراوان است؛ ایرانیان از زمان‌هاى قدیم این گیاه را در سبد غذایى خود جاى داده‌‎اند و از خواص آن بهره می‌برند؛ شب یلدا یکى از طولانى‌ترین شب‌هاى سال است که افراد انواع میوه و آجیل را در آن شب مصرف می‌کنند.

این متخصص گوارش و کبد بیان کرد: لبو سرشار از مواد مغذی مانند آهن, منگنز, مس, پتاسیم و منیزیم است که همه آنها منافع زیادی برای بدن دارند؛ این گیاه قرمز را هم می‌توان به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف کرد، لبو خام از بروز سرطان پیشگیری می‌کند، چغندر سبز مملو از فیبر و پروتئین است، این خوراکی همچنین حاوی ویتامین K (خواص انعقاد خون) و کلسیم (برای داشتن  استخوان و دندان قوی) است.

محمدی با اشاره به اینکه با مصرف لبو می‌توان بسیاری از بیماری‌ها را درمان کرد، گفت: لبو برای مبارزه با بیماری‌ها کاربرد فراوانی دارد، فیتونوتریشن‌های موجود در لبو به مبارزه با بیماری و عفونت  همچنین مقابله با تولید مواد سمی کمک می‌کند؛ علاوه بر این با کمک لبو می‌توان بدن را سم زدایی کرد، نه تنها لبو حاوی آنتی اکسیدان‌های ضد سم است، بلکه فیبر طبیعی آن‌ها به سم زدایی بدن بسیار کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید: خواص شگفت انگیز یک گیاه خوشمزه پاییزی


وی با تاکید بر اینکه لبو به بهبود هضم غذا کمک شایانی می‌کند، بیان کرد: فیبر سالم موجود در لبو برای دستگاه هاضمه بسیار مفید است و باکتری‌های مفید را تغذیه کرده و پسماند‌های مضر را تمیز می‌کند؛ همچنین لبو به عملکرد خوب کبد کمک  می‌کند، لبو حاوی بتاین و پکتین است، ترکیب این 2 ماده به دفع مسمومیت کبد کمک می‌کنند؛ خوب است بدانید که هرچه کبد حاوی سم کم‌تری باشد، این میوه کار خود را بهتر انجام می‌دهد.

این متخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه لبو به تقویت گردش خون کمک شایانی می‌کند، گفت: به لطف اکسید نیتریک موجود در لبو، رگ‌های خونی شما عریض‌تر شده و باعث جریان خون بیشتر می‌شود؛ لبو برای افزایش بنیه و قدرت بدنی مفید است چرا که نیتریک اکسید به استراحت رگ‌های خونی کمک می‌کند و مطمئن می‌شود که اکسیژن بیشتری می‌تواند به ماهیچه‌ها و اندام‌ها برسد جالب است بدانید که هرچه بافت بیشتر اکسیژن بگیرد، موثرتر است.

محمدی با تاکید بر اینکه لبو فشار خون را کاهش می‌دهد، گفت: نوشیدن آب لبو می‌تواند فشار خون را کاهش دهد؛ همچنین لبو برای سلامت چشم‌ها بسیار مفید است، چرا که لبو غنی از ویتامین A است که برای چشمان سالم ضروری به شمار می‌رود علاوه بر این کاهش لبو خطر ابتلا به سرطان کلیه را کاهش می‌دهد.


بیشتر بخوانید: خواص درمانی و باور نکردنی چغندر


این متخصص گوارش و کبد ادامه داد: لبو کمک می‌کند تولید صفرا در بدن افزایش یابد؛ جالب است بدانید که لبو به کبد کمک می‌کند که صفرای بیشتری تولید کند و این فرآیند برای هضم غذا  نیاز است، همچنین کمک می‌کند که کیسه صفرا، سالم نگه باشد، علاوه بر این لبو برای تغذیه رسانی به استخوان‌ها بسیار مفید است، این گیاه غنی از کلسیم است که برای حفظ استخوان‌ها، دندان‌ها و ناخن‌های سالم و قوی لازم است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.