وی تصریح کرد: پیرامون منطقه غرب آسیا دریاهای بسیار بزرگی شکل گرفته و در سطح جهان مهمترین دریاهایی هستند که قابلیت جهانی دارند.
امیر دریادار خانزادی با بیان اینکه در دنیا ۸ تا ۹ گذرگاه جهانی وجود دارد که پنج گذرگاه مهم آن در منطقه غرب آسیا قرار دارد، افزود: این منطقه ظرفیت اتصال و پیوستگی قارههای آسیا، اروپا و آفریقا را حفظ میکند و انبار انرژی جهان در همین منطقه غرب آسیا قرار دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه یک سوم تجارت دریایی جهان از این گذرگاهها و شمال هند عبور میکند، تصریح کرد: ما مرکز بیضی راهبردی انرژی هستیم و مرزهای دریایی قلمرو وسیع و موقعیت گذرگاهی متنوع و سواحل اقیانوسی دارند.
وی بیان کرد: افول قدرتهای دریایی جهانی، توسعه فناوری، گرم شدن کره زمین، ظهور و قدرتهای دریایی منطقه از مهمترین عوامل موثر در امنیت دریایی به شمار میرود.
امیر دریادار خانزادی گفت: پیش از این بازیگران حرفهای با ظرفیت خاص در منطقه وجود داشتند و ایران را تهدید امنیتی میکردند، اما امروزه این تهدیدهای امنیتی تحت تأثیر کنشگران جدید قرار میگیرد. قدرتهای بزرگ جهان در حال افول هستند و بیداری کشورهای منطقه و سهم آنها از منافع دریا به طور قطع در آینده فرصت دست درازی آنها به منافع دریایی خودشان را نخواهند داد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش بیان کرد: ژئوپلیتیک در این بین حکم میکند کشورهایی که در گذشته قدرت دریا بودند کوچک شوند و قدرتهای دیگر هم بدانند که به طور قطع این اتفاق برای آنها رخ میدهد.
وی به آینده امنیت دریایی اشاره کرد و گفت: تغییر در کنشگران، تغییر در قواعد کنش و ترتیبات امنیتی جدید در این حوزه قابل ذکر است.
امیر دریادار خانزادی با اشاره به نیاز منطقه به قدرت دریایی هدایتگر و متحدکننده، افزود: قطعاً افزایش ارزش در دریا را خواهیم داشت.
دریادار خانزادی با اشاره به ترتیبات امنیتی مطلوب گفت: فعالسازی ظرفیتهای ژئوپلیتیکی نظیر سواحل مکران و کریدور شمال- جنوب و احیای تمدن دریایی در این حوزه بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال قدرت دریایی هستیم باید به دنبال احیای تمدن دریایی باشیم، افزود: ایران همان ظرفیتی را دارد که منطقه نیاز به قدرت هدایتکننده و متحدکننده برای تهدیدات امنیتی مطلوب نیاز دارد.
انتهای پیام/