به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، برج «پونته سیتی» حدود ۴۳ سال پیش با ارتفاع ۱۷۳ متر در ژوهانسبورگ -بزرگترین شهر آفریقای جنوبی- ساخته شد و لقب مرتفعترین آسمانخراش مسکونی آفریقا را به خود اختصاص داد. در ابتدا این ساختمان لوکس فقط برای اقامت سفیدپوستها ساخته شد و هیچ سیاهپوستی اجازه سکونت در آن را نداشت.
پونته سیتی که به شکل استوانهای توخالی ساخته شد روزی قرار بود نماد آفریقای جنوبی باشد. اما زمان زیادی نگذشته بود که این آسمانخراش به یک زاغه عمودی بدنام تبدیل و نامش با فقر و جنایت عجین شد. به طوریکه تونل وسطش که یکی از ویژگیهای برجستهاش بود به محلی برای خودکشی مردم مایوس از زندگی و انباشت زبالهها تبدیل شد. زبالهها تا طبقه پنجم بالا آمد و گفته میشد حتی جسد کسانی که خودکشی کرده بودند در میان زبالهها باقی مانده بود. مسئولان ساختمان مجبور شدند پنجرهها را قفل کنند تا مردم نتوانند از آنجا پایین بپرند و خودکشی کنند.
ژوهانسبورگ در گذشته مهاجران زیادی را از سراسر آفریقا جذب میکرد به همین دلیل رفته رفته مورد هجوم موادفروشان، گانگسترها و گروههای مروج فحشا قرار گرفت و در نهایت «پونته سیتی» هم به دست آنها افتاد. این برج خیلی زود توجه زیادی را به خود جلب کرد به طوریکه فیلمها، مستندها و نمایشگاههای نقاشی زیادی درباره این برج ساخته و برگزار شد. حتی رسانههای مختلف آن را «بهشتی برای خلافکاران» و «برج مرگ» توصیف کردند. البته پس از سالها برخی شرکتها تلاش کردهاند پونته را بازسازی کنند و به شکل اولش بازگردانند به همین دلیل به نماد ظهور، افول و ظهور دوباره پایتخت تجاری آفریقا تبدیل شد.
در دهه نود میلادی صحبت از تبدیل پونته به یک زندان عظیم به میان آمد، اما در سال ۲۰۰۱ گروه «کمپستون» تصمیم گرفت آن را بازسازی کند. یک دهه بعد تمام ۵۴ طبقه این برج بازسازی یا ترمیم شدند، تنها دو کیلومتر سیم برق در بازسازی آن به کار رفت و هشت آسانسور آن نیز بازسازی شدند. تونل وسط آن پاکسازی شد و تمام زبالهها به همراه لاشهی گربههای مرده از آن خارج شدند.
در سال ۲۰۱۵ این آسمانخراش خانه ۳ هزار نفر از جمله دانشجویان، مهاجران و مردم طبقه متوسط بود. این آسمانخراش نگهبانان ۲۴ ساعته داشت و برای تمام ورودیهای آن از اثر انگشت بیومتریک استفاده میشد. این ساختمان در حال حاضر یکی از مقاصد «گردشگری تاریک» یا «گردشگری سیاه» است. در این نوع گردشگری علاقمندان از مکانهایی بازدید میکنند که از لحاظ تاریخی با مرگ و تراژدی ارتباط دارند.
در ادامه ویدیویی کوتاه از این برج بدنام را مشاهده میکنید:
نویسنده: پریسا راد
انتهای پیام/