وی، ائتلاف رژیم صهیونیستی، آمریکا و عربستان سعودی را «جبهه امپریالیسم» نامید که در زمینههای گوناگون در منطقه خاورمیانه در حال همکاری هستند. این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اعضای این ائتلاف سابقه همکاری طولانی با یکدیگر دارند، کودتای مصر، جنگ داخلی در سوریه، لیبی و تجاوز به یمن را از موارد همکاری آنها برشمرد و افزود: این جبهه در ائتلاف با تکفیریها و در حال کمک به تروریستهاست. اما اینک که میدان جنگ را در سوریه باختهاند و جبهه ایران- روسیه- سوریه در حال پیروزی است؛ آمریکا پاسخ آن را با اعمال بیشتر تحریمها علیه ایران میدهد.
** نقش ایران در مبارزه با تروریسم
گروسفوگل با اشاره به نقش تعیینکننده ایران درنبرد با تروریسم در منطقه اذعان داشت که باعث شگفتی است آمریکا پاسخ ایران را با تشدید تحریمها میدهد. وی افزود: دنیای وارونهای شده است، چرا که جریان مشوق تروریسم، تجاوز در منطقه و نابودکننده دولتها و میلیون انسان بیگناه، جریانی که دارد با تروریسم میجنگد را تروریسم میخواند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: پروپاگاندای غرب در حال شستشوی مغزی مردم از طریق اخبار جعلی است، در حالی که ایران یکی از عمدهترین نیروهای مبارزه علیه تروریسم بوده است. درواقع هدف اصلی آمریکا و متحدانش این بود که نیروهای تکفیری را در سوریه بر سرکار بیاورند، اما اکنون خود را بهعنوان نیروهای مخالف با تروریسم جا میزنند.
گروسفوگل در پاسخ به این پرسش که واکنش ایران به سیاستهای جنگ طلبانه آمریکا در منطقه و اعمال تحریمهای یکجانبه چه میتواند باشد، گفت: به نظر من راه آن تحکیم روابط با بقیه دنیا است. چون آمریکا با تحریم ایران در حال منزوی شدن است و اروپا، چین و روسیه با این سیاست موافق نیستند.
وی تأکید کرد که خروج از استاندارد دلار برای معاملات و بویژه برای معاملات نفتی موضع آمریکا را ضعیف خواهد کرد؛ چراکه آمریکا برتری خود را بر مبنای برتری دلار در مبادلات جهانی و بویژه در مبادله نفت قرار داده است.
** آمریکا با آتش بازی می کند
این استاد دانشگاه در ادامه این گفت وگو، حضور ناوگان آمریکا در خلیج فارس را اقدامی تروریستی خواند و مدعی شد که این کشور در حال بازی با آتش است. وی این رفتار آمریکا را «تحریکآمیز» خواند که قصد دارد جلوی صادرات نفت ایران را بگیرد.
گروسفوگل با این هشدار که 'این وضعیت، پای سایر کشورها را هم به یک رویارویی نظامی خواهد کشاند'، افزود: آمریکا در 15 سال گذشته به کشورهای زیادی در منطقه حمله کرده است که نتیجه، همواره نابودی زیرساختها و کشته شدن میلیونها غیرنظامی بوده است.
وی افزود: با این حال، آمریکا هرگز نتوانسته است آن کشورها را کنترل کند و این نشانه زوال یک امپراتوری است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ایران با سایر کشورهای منطقه فرق داشته و آمادگی بیشتری برای رویارویی نظامی با آمریکا دارد، ادامه داد: به نظر من کاخ سفید در حال وارد شدن به یک بنبست دیگر است و موفقیتی پیش رو ندارد.
او همچنین سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران را اشتباه بزرگ کاخ سفید خواند که فقط روند سقوط آن را تسریع خواهد کرد.
گروسفوگل گفت: آنها همین سیاست را در ونزوئلا در پیش گرفته و با تحریم این کشور تلاش میکنند تا دولت کاراکاس را نابود کنند. اما با ادامه این روند به سمت شکست بینالمللی گام برمیدارند.
** حمایت بینالمللی از برجام، شکاف در جبهه امپریالیسم
وی در پاسخ به این سؤال که در وضع فعلی آیا بهتر است ایران متعهد به برجام بماند یا از آن خارج شود ،گفت: این سؤالی است که خود ایرانیها باید جواب بدهند. بیتردید اروپاییها با سیاست آمریکا مخالفت کرده و اینکه میخواهند برجام را نگه دارند، نشان میدهد که در درون جبهه امپریالیسم یک شکاف به وجود آمده است.
گروسفوگل برجام را توافقی خواند که از ابتدا غیرمنصفانه بود و در حالی ایران را مجازات میکرد، که مرتکب خلافی نشده است.
وی افزود: صهیونیستها ادعا میکردند که ایران در حال ساخت بمب هستهای است درحالیکه کل ماجرا بر پایهیک استدلال غلط بود تا ایران را مجازات کنند.
وی بابیان اینکه از نگاه او برجام علیه ایران تحمیل شد، تأکید کرد که ایرانیها باید با توجه به توازن فعلی بین نیروهای بینالمللی در این زمینه تصمیم بگیرند و نمیتوان از بیرون نسخهای برای آنها ارائه کرد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا 18 اردیبهشتماه گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و چهاردهم آبان، دوره تازه تحریمهای ضد ایرانی را که عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، کشتیرانی و بانکی را شامل میشود به اجرا گذاشت.
سایر کشورهای امضاکننده برجام یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بینالمللی، تأکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکتهایشان با ایران حمایت میکنند.
در راستای مقابله با تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا ضمن فعال کردن قانون انسداد برای حمایت از فعالیت شرکتهای خود در ایران، اعلام کرد که سازوکار مالی برای ادامه تجارت شرکتهای خارجی با ایران و فروش نفت ایران و امکان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه میکند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/