وی ادامه داد: در همه جای دنیا گزارشهایی از تقلب در کالاهای سلامت محور وجود دارد و این موضوع یکی از چالشهای حوزه محسوب میشود البته کشورهای مختلف برنامههایی برای پیشگیری از قاچاق در نظر دارند و در مواردی استفاده از تجارب بینالمللی میتواند موجب ارتقا اقدامات و برنامهها شود.
اصغری گفت: در کشور ما به دلیل شرایط اقتصادی، مرزهای گسترده و همسایگانی که از جنگ و فقر رنج میبرند، بحث قاچاق اهمیت ویژه ای دارد و ستاد مبارزه با قاچاق کالا با این موضوع مقابله میکند و ما به عنوان یکی از اعضای ستاد مبارزه با قاچاق در حوزه سلامت اقدام میکنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: دانشگاههای مرزی به طور ملموس با قاچاق کالا در حوزه سلامت درگیر هستند و از آنها تشکر میکنیم.
اصغری ادامه داد: کشور ناگریز به ارتباط با جهان است و ارتباط از راه بازارچه مرزی و گمرگات راه ورود و خروج کالاست، سازمان غذا و دارو با شفاف کردن و الکترونیکی کردن اقدام و برچسب اصالت کالا باید در این حوزه نظارت ویژهای داشته باشد، به عنوان مثال دانشگاه علوم پزشکی یزد در زمینه کالاهای مرتبط با غذا اقدامات خوبی انجام داده است.
اصغری به تحریمهای ظالمانه آمریکا اشاره کرد و گفت: در شرایطی که تحریم های ظالمانه آمریکا به ایران وارد شده و در جنگ اقتصادی وارد شدهایم، تحریم اقتصاد کشور را دچار مشکل کرده است و مبارزه با قاچاق کالا اهمیت زیادی پیدا میکند.
اصغری افزود: وقتی تقاضا از مبادی ورودی رسمی تامین نشود، تقاضا منجر به بروز کمبود در بازار می شود و به دنبال آن با مسئله قاچاق و بازار سیاه و تقلب روبرو خواهیم شد و بازار سیاه کالاهای سلامت محور تهدیدی محسوب می شود که باید با آن مقابله کنیم.
اصغری گفت: این مسائل از عواقب تحریمها و جنگ اقتصادی است و سازمان غذا و دارو در تلاش است تا دارو و تجهیزات پزشکی را از مبادی رسمی تامین کند و از طرفی لازم است تا مواد اولیه وارد شوند و با تولید و واردات نیاز را تامین کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: هرچه بستر قاچاق را کم کنیم بهتر است و این نیازمند تامین بازار است تا کمبودی در حوزه کالاهای سلامت محور به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی بروز نکند.
وی بیان کرد: علی رغم ادعای دروغین آمریکا که میگوید دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست اما وقتی نقل و انتقال ارز دچار مشکل شده است تامین دارو و تجهیزات با مشکل مواجه میشود و در شرایط جنگ اقتصادی انتظار این است که باید در حوزه سلامت آرایش جنگی به خود بگیریم تا از اصالت کالاهای سلامت محور اطمینان حاصل کنیم.
اصغری افزود: یکی از راهکارها این است که بروکراسی برای تولید داخلی را تسهیل کنیم و پیچ و خم های اداری را کاهش دهیم و اگر شرکتی مشکل اداری در صدور پروانه دارد کمک کنیم، هیچ خط تولیدی نباید تعطیل و گرفتار بروکراسی اداری شود، محصولات وارداتی به راحتی وارد شوند تا نیازبازار تامین شود و هرچه نیاز بازار را بهتر تامین کنیم زمینه قاچاق را بستهایم.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: باید در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی مردم کمترین آسیب را ببیند، هرچند که تحریمها تاثیرگذار است اما میتواند آثار تحریمها را کم کرد.
وی تاکید کرد: اکنون روزهای کمک به مردم است و باید از کیفیت محصولات پاسداری کنیم و با تقلبها و قاچاق مبارزه کنیم.
انتهای پیام/