سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افغانستان، مملو از شرکت های امنیتی خصوصی اما همچنان ناامن

بعد از حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001 به بهانه تامین امنیت، این کشور به یکی از بزرگترین مرکز حضور شرکت های امنیت خصوصی در جهان برای تامین امنیت اشخاص و گروههای حقیقی و حقوقی تبدیل شده است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001 به بهانه تامین امنیت، این کشور به یکی از بزرگترین مرکز حضور شرکت های امنیت خصوصی در جهان برای تامین امنیت اشخاص و گروههای حقیقی و حقوقی تبدیل شده است.

باگذشت 17 سال از جنگ آمریکا در افغانستان و کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان و نظامیان در این کشور، اما همچنان جهان شاهد عدم ثبات و امنیت در افغانستان است. 

دولت و نهادهای امنیتی افغانستان همواره اعلام کرده اند که حدود 20 گروه تروریست به اشکال گوناگون در زیر عناوین مختلفی از جمله طالبان و داعش در این کشور فعالیت می کنند که یک بخش از آنها تروریست های غیر افغان هستند.

با وجود این آمار از گروههای تروریستی اما هنوز نهادی آمار دقیقی از برآورد نیروهای دشمن، تحلیلی از اهداف حملات و مناطق آسیب پذیر ارایه نکرده است.

به‌رغم حضور هزاران سرباز نظامی سازمان ناتو برای حفاظت از سفارت خانه‌ها و دیپلمات‌های خارجی اما افغانستان همچنان به یک مرکز حضور شرکت‌های امنیت خصوصی تبدیل شده که تاکنون در حفظ امنیت و ثبات کشور ناکام بوده‌اند.

وزارت داخله/ کشور افغانستان می‌گوید که نیروی حفاظت عمومی امروزه بسیاری از وظایف امنیتی در کشور را انجام می‌دهد. وظیفه این نیرو حفاظت از نیروهای خارجی و دیگر مقامات ان جی اوهای امنیتی از جمله دیپلمات‌ها و کارکنان سفارتخانه‌ها است.

نیروی حفاظت عمومی در سال 2010 با حکم رئیس جمهور افغانستان تشکیل شده و بعد از آن کلیه فعالیت‌های شرکت‌های امنیت خصوصی ممنوع شد.

با این حال، بعد از گذشت کمتر یک سال با فشارهای جامعه بین‌المللی در افغانستان طرح ممنوعیت فعالیت شرکت‌های خصوصی امنیتی به حالت تعلیق در آمد و بسیاری از دیپلماتیک خارجی، سازمان‌های بین‌المللی با موقعیت دیپلماتیک و پایگاه‌های نظامی توانستند شرکت‌های امنیتی خود را حفظ کنند.

طبق گفته فبریزو فسچینی مدیر شبکه تحلیلی افغانستان، بعد از متوقف کردن طرح رئیس جمهور برای ممنوعیت فعالیت‌های شرکت‌های امنیت خصوصی در کمتر از چند سال افغانستان تبدیل به یکی از بزرگترین بازارهای سودهی برای شرکت‌های امنیت خصوصی تبدیل شد.

بر اساس گزارش وزارت دفاع آمریکا در اکتبر سال 2018 دو هزار و500 پیمانکار امنیت خصوصی در کشور افغانستان مشغول به فعالیت هستند که بیشتر نیروهای آنان از کشورهای ثالث به غیر از آمریکا و افغانستان تشکیل شده‌اند.

همچنین به غیر از دو هزار و 500 شرکت امنیت خصوصی تنها 10 هزار شهروند امریکا در کشور افغانستان زندگی می‌کنند.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا گفته است که در حال حاضر طرحی برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ندارد.

ایرنا نوشت: جیمز متیس می‌گوید که هرچند تمرکز تلاش‌هایش برای دریافت یک راه حل به جنگ افغانستان است؛ اما در حال حاضر طرحی برای بیرون کردن نیروهای آمریکایی از این کشور در دست نیست.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.