شابیا مانتو (Shabia Mantoo)، سخنگوی کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل در گفتگویی مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد ظرفیتهای امداد رسانی باید تقویت شود نه این که کاهش یابد.
راوینا شمداسانی (Ravina Shamdasani)، دیگر سخنگوی کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل در گفتگو با روزنامه نگاران گفت: «نباید امداد رسانی و کمک به مهاجران را جرم تلقی کرد.»
سازمان غیر دولتی پزشکان بدون مرز و سازمان امداد رسانی مدیترانه روز پنجشنبه اعلام کردند باید به عملیات کشتی آکواریوس که از آن برای امداد رسانی استفاده میکنند، پایان بدهند.
کشتی آکواریوس مهاجرانی را که در دریای مدیترانه نجات میدهد، به اروپا منتقل میکند.
این کشتی بعد از آنکه پاناما به درخواست دولت ایتالیا توقف فعالیت آن را با پرچم این کشور خواستار شد، در مارسی واقع در جنوب شرق فرانسه متوقف شد.
هفته گذشته سوئیس نیز از دادن اجازه به آکواریوس برای فعالیت با پرچم این کشور امتناع کرد. این کشتی از آغاز عملیات امداد و نجات خود در سواحل لیبی از فوریه ۲۰۱۶ تاکنون به ۳۰ هزار مهاجر کمک کرده است.
کشتی آکواریوس بعد از به قدرت رسیدن دولت پوپولیستی در ایتالیا و بسته شدن بنادر این کشور به روی آن، در ماه ژوئن هدف بحرانی دیپلماتیک در ارتباط با موضوع دشوار ورود مهاجران به اروپا واقع شد. دولت ایتالیا که ائتلافی از احزاب اتحادیه و جنبش پنج ستاره است، اعتقاد دارد ایتالیا پیشتر به شمار نامتناسبی از مهاجرانی که به اروپا وارد شده اند، پناه داده است.
کشتی با ۶۳۰ مهاجر در آن مجبور شده بود به اسپانیا عزیمت کند. اسپانیا بعد از بسته شدن بنادر ایتالیا به روی مهاجران به مسیر اصلی دسترسی مهاجران به اروپا تبدیل شده است.
متئو سالوینی، وزیر کشور ایتالیا روز جمعه از پایان عملیات کشتی آکواریوس ابراز خرسندی و اعلام کرد مهاجران کمتری برای عبور خطرناک از دریای مدیترانه تلاش خواهند کرد.
سازمان بین المللی مهاجرت معتقد است از سال ۲۰۱۳ تاکنون ۱۵ هزار مهاجر غیر قانونی در دریای مدیترانه مرکزی غرق شده اند.
انتهای پیام/