سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوبخت در تشریح بودجه‌ریزی سال ۹۸ مطرح کرد؛

بودجه یارانه نقدی ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد شد/ اعتبار خرید گندم از ۵ به ۸ هزار میلیارد تومان رسید

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: لایحه بودجه ۹۸ در ۶ جلد به همراه سه جلد گزارش عملکرد دولت در خصوص اجرای برنامه ششم توسعه، امروز به مجلس تقدیم شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح بودجه‌ریزی سال ۹۸ اظهار کرد: طبق اعلام صندوق بین المللی پول، در سال‌های اخیر شفافیت بودجه ریزی در ایران تحسین برانگیز است.

وی گفت: به دقت تلاش کرده‌ایم که بودجه سال ۹۸ شفاف و صریح ارائه شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه ادعا نداریم که پول فراوانی داریم، افزود: همه دستگاه‌ها معتقدند پولی که به آنها اختصاص داده شده، کم است و هیچ دستگاهی در این باره راضی نیست.

نوبخت گفت: لایحه بودجه ۹۸ در ۶ جلد به همراه سه جلد گزارش عملکرد دولت در خصوص اجرای برنامه ششم توسعه، امروز به مجلس تقدیم شد.

وی افزود: دو جلد اهداف مبانی اقتصادی و اجتماعی همه دستگاه‌ها را تحت عنوان سند بنیادین لایحه بودجه ۹۸ به مجلس ارائه کرده‌ایم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه، تصریح کرد: برای اینکه نمایندگان مطمئن شوند که بودجه مبتنی بر عملکرد است، در یک جلد مبانی قیمت تمام شده دستگاه‌ها را به مجلس ارسال کردیم.

وی افزود: از ۱۵ تیرماه تمام تلاش خود را به کار بردیم تا بودجه سال ۹۸ رأس روز ۱۵ آذر به ساختمان مجلس برود.

نوبخت تأکید کرد: ادعا نداریم که بودجه خوبی را تنظیم کرده‌ایم، اما می‌دانیم که بهترین گزینه‌ها را آورده‌ایم.

۴۲هزارمیلیارد تومان؛ بودجه یارانه نقدی

وی در خصوص بودجه یارانه نقدی برای سال آینده گفت: در لایحه پیشنهادی دولت، بودجه یارانه نقدی برای سال آینده ۴۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه، افزود: در قانون بودجه سال ۹۷ کل کشور، بودجه یارانه نقدی ۴۴ هزار میلیارد تومان است.

نوبخت با اشاره به منابع درآمدی بودجه گفت: عمده درآمد بودجه در سال ۹۸ از مالیات و حقوق گمرکی لحاظ می‌شود که البته ما برای افزایش درآمد‌ها به دو روش متصل می‌شویم، اولین روش فروش دارایی‌های دولت و یا واگذاری آنهاست.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه منظور از واگذاری دارایی‌های مالی فروش اوراق و سهام شرکت‌هاست، افزود: در روش دوم سرمایه‌های دولت را واگذار خواهیم کرد، این سرمایه‌ها عبارتند از نفت و گاز که البته اینها  کافی نیست، پس در نتیجه در بخش‌های دیگر به واگذاری دارایی‌های مالی خواهیم پرداخت.

نوبخت تصریح کرد: ما باید مصارف خود را مشخص کنیم، مصارف ما در سه سر فصل طبقه‌بندی می‌شود یکی از این سرفصل‌ها با عنوان هزینه ثبت می‌شود که البته این عنوان تحت تأکید صندوق بین‌المللی پول برای تمام کشور‌ها بیان شده است.

وی افزود: این هزینه‌ها مصارف ما در امور جاری هستند. مصرف دیگری که به آن خواهیم پرداخت مصارف تملک دارایی‌هاست. فروش نفت برای کشور دارایی‌هایی را ایجاد می‌کند که ما از این فروش به مصارف و برنامه‌های دیگر از جمله تسهیل در روند آب رسانی، نوسازی برق خواهیم پرداخت.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در مرحله‌ بعد به فروش اوراق نزدیک می‌شویم برای اینکه بتوانیم پروژه‌های عمرانی خود را تکمیل کنیم به فروش اوراق نیاز داریم. لازم به ذکر است که امسال در بودجه ۹۸ پرداخت ۳۲ هزار میلیارد تومان سررسید اوراق را لحاظ کرده‌ایم که بسیاری از منتقدان از این روند ناراضی هستند.

نوبخت تأکید کرد: اگر به فروش اوراق نپردازیم، قطعا در سال‌های آینده برای تکمیل پروژه‌هایمان ضرر خواهیم کرد، برای مثال امسال دو طرح مهم از جمله پروژه راه‌آهن ارومیه که آذربایجان غربی را به خط ریلی سراسری متصل کرده است و دیگر پروژه اتصال خط راه‌آهن رشت به تهران به این ترتیب تکمیل شدند.

وی افزود: اگر این کار را نمی‌کردیم یکباره با هزینه‌های هنگفتی در بخش‌های مختلف طرح‌های عمرانی مواجه می‌شدیم، لازم به ذکر است که بگوییم در سال ۹۸ مبلغ ۳۸ هزار میلیارد تومان اوراق سر رسید داشتیم که ۳۲ هزار میلیارد تومان آن را پرداخت خواهیم کرد و تنها مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان باقی خواهد ماند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: این اجازه به خزانه‌داری کشور داده شده است، که برای پرداخت هزینه اوراق سر رسید بدون تخصیص بودجه اقدام کند، می‌دانیم که حتی یک ریال هم بدون تخصیص از خزانه کشور به هیچ ارگان ملی پرداخت نمی‌شود، اما ما در قانون این اجازه را به سازمان برنامه و بودجه داده‌ایم تا برای پرداخت اوراق سررسید این کار را انجام دهد. برای مثال در پرداخت حقوق‌ها حتی یک روز هم تعلل نمی‌کنیم و به کارمندمان نمی‌گوییم که درآمد نداریم، بلکه هر میزان حقوق کارمند را به موقع پرداخت می‌کنیم.

نوبخت گفت: با اطمینان عرض می‌کنم بودجه سال ۹۸ دارای ویژگی‌های منحصر به فردی خواهد بود.

حمایت از معیشت عمومی، سلامت و عدالت اجتماعی بارز‌ترین ویژگی بودجه ۹۸

در ادامه سید حمید پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه کشور در مورد ویژگی‌های منحصر به فرد بودجه سال آینده، بیان کرد: امسال در شرایط خاصی هستیم و تحریم‌های ظالمانه آمریکا بر کشور محدودیت‌هایی در منابع خواهد گذاشت، همچنین در فضایی که نوساناتی در بازار داشتیم بودجه‌ریزی بسیار سخت و پیچیده بوده است.

وی ادامه داد: حمایت از معیشت عمومی، سلامت و عدالت اجتماعی از بارزترین ویژگی‌های بودجه ۹۸ بوده است.

پورمحمدی با بیان اینکه در شرایط تحریمی تولید ملی باید جنب‌وجوش ویژه‌ای داشته باشد، گفت: در بودجه‌ریزی سال آینده طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که مواد اولیه و منابع در اختیار واحد‌های تولیدی قرار بگیرد، همچنین در زمینه اشتغال‌زایی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی جایگاه ویژه‌ای را در نظر گرفته‌ایم.

وی توجه به محیط زیست، فرهنگ و علم و دانش را از دیگر موارد در نظر گرفته شده در بودجه سال آینده معرفی کرد و افزود: با فرض اینکه تحریم‌ها در سال آینده شرایط سختی را برای کشور به وجود آوردند، طبیعتا بودجه باید پایداری کشور را در برابر تحریم‌ها تقویت کند، از اینرو انضباط و شفافیت بودجه‌ای در این شرایط بسیار حائز اهمیت است.

 معاون سازمان برنامه و بودجه کشور بیان کرد: اگرچه در سال ۹۷ گام مهمی در شفافیت بودجه برداشتیم، اما در بودجه‌ریزی سال آینده زوایای جدیدی از شفافیت بودجه‌ای از قبیل یارانه‌های مستقیم و غیر مستقیم لحاظ شده است.

۱۴ میلیارد با نرخ ارز ۴۲۰۰ برای کالا‌های اساسی اختصاص یافت

پورمحمدی در تشریح حمایت‌های در نظر گرفته شده از معیشت عمومی گفت: دولت بزرگترین بازیگر بازار ارز است از اینرو وقتی جهت‌گیری و قیمت ارز را تعیین می‌کند باقی بازیگران از آن تأثیر می‌پذیرند. در بودجه سال آینده در جهت حمایت از معیشت مردم و برای اینکه آثار تورمی و تحریمی در سفره مردم وجود نداشته باشد دولت ۱۴ میلیارد تومان با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالا‌های اساسی در نظر گرفته است.

از ثبات در حق یارانه‌ها تا اختصاص ۷ هزار میلیارد تومان برای مبارزه با فقر مطلق

وی با بیان اینکه یارانه‌ها همانند امسال ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کماکان باقی خواهد ماند از افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان لشکری و کشوری در سال ۹۸ خبر داد و گفت: برای همسان سازی حقوق قشری که از حداقل دستمزد برخوردارند، ۲ هزار میلیارد تومان لحاظ کرده‌ایم.

پورمحمدی ادامه داد: ۷ هزار میلیارد تومان برای مبارزه با فقر مطلق و حمایت از اقشار ضعیف در نظر گرفته شده است همچنین برای سلامت مردم به غیر از منابع اختصاصی که در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است، ۳۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته‌ایم.

 معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: برای توسعه و توازن منطقه‌ای در راستای عدالت اجتماعی ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه لحاظ شده است.

اعتبار خرید گندم از ۵ به ۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد

وی در تشریح بودجه لحاظ شده در حمایت از کشاورزی و امنیت غذایی گفت: نهاده‌های کشاورزی در قالب یارانه‌ها رشد ۲۰ درصدی داشته‌اند، همچنین برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی، ویژه گندم رقم ۵ هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده در سال ۹۷، در بودجه سال آینده به ۸ هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

۳۰۰ هزار واحد مسکونی مشمول بازآفرینی شهری قرار می‌گیرند

پورمحمدی در تشریح حمایت از تولید و اشتغال در بودجه ۹۸ گفت: حدود یک تا دو ماه گذشته طرح مسکن فرسوده و بازآفرینی شهری آغاز شده است که در راستای این مهم امسال ۱۰۰ هزار واحد مسکونی مشمول این طرح قرار خواهند گرفت. از اینرو در سال آینده طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده طرح مذکور با افزایش سه برابری در ۳۰۰ هزار واحد مسکونی اجرا خواهد شد که بخشی از منابع آن در قالب تسهیلات بانکی و یارانه تسهیلات دیده شده است.

 معاون سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در بخش حمایت از تولید و اشتغال در حوزه کشاورزی نیز طرح‌های وسیعی به ویژه برای الگو‌های کشتی، تولید پروتئین و محصولات باغی و زراعی در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: برای جوانان جویای کار نیز از طریق طرح کارورزی مشوق‌های بیمه‌ای و حمایت دستمزدی لحاظ شده است. همچنین برای مشاغل خانگی؛ منابع بانکی و بانکداری پیوندی تعریف شده است.

پورمحمدی از بهبود زیرساخت‌ها و افزایش اشتغال در بخش گردشگری و صنایع دستی در بودجه سال ۹۸ خبر داد و گفت: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه آنها در بودجه سال آینده لحاظ شده است.

ورود مینی‌بوس‌ها و موتور سیکلت‌ها در جایگزینی ناوگان فرسوده

 معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: امسال کامیون‌ها و اتوبوس‌ها مشمول طرح نوسازی ناوگان حمل ونقل بودند که طبق برنامه‌ریزی انجام شده سال آینده مینی‌بوس‌ها و موتورسیکلت‌ها وارد طرح جایگزینی ناوگان فرسوده می‌شوند.

وی افزود: برای اینکه حمایت دولت در بخش عمرانی کاهش پیدا نکند سهم بودجه از سال جاری از مبلغ ۶۲ هزار میلیارد تومان به مبلغ ۶۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

پورمحمدی تأکید کرد: برای تبدیل منابع به درآمد‌ها روش‌های مختلفی را اعمال خواهیم کرد از جمله جذب منابع خارجی و توسعه تولیدات ملی در سری برنامه‌های ما قرار خواهد گرفت.

 معاون سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: در این برهه از زمان برای مقابله با تورم و تحریم‌های احتمالی چتر حمایتی خود را بر سر پیمانکاران داخلی باز کردیم به گونه‌ای که حمایت از آن‌ها در بخش صادرات ۷۰۰ میلیارد تومان و در ردیف بودجه‌ای صادرات ۳۰ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.

وی گفت: نکته دیگری که در بحث بودجه به آن اشاره کرده بودیم توسعه علم و فرهنگ و محیط زیست است که توجه خوبی به حمایت از پارک‌های علمی و فناوری شده است.

پورمحمدی اضافه کرد: بودجه سال ۹۸ با افزایش‌های چشمگیری روبرو شده است ما در بخش محیط زیست رشد ۷۱ درصدی را در بودجه اعمال کرده‌ایم، ۵ دانشگاه باید تراز خود را به سطح بین المللی در حوزه فناوری ارتقا دهند.

 معاون سازمان برنامه و بودجه کشور تأکید کرد: این اجازه را به این دانشگاه‌ها داده‌ایم تا برای پرداخت به روز رسانی تجهیزات آزمایشگاهی خود تا مبلغ یک میلیون دلار از دولت حمایت دریافت کنند.

وی گفت: دانشگاه‌ها مجوز فروش اوراق مالی را در بودجه سال ۹۸ دریافت کرده‌اند، نکته مهم دیگری که در مراحل پایانی به آنها توجه شده است اعطای تسهیلات خرد برای استادان و دانشجویانی که در مقاطع تحصیلی دکترا قرار دارند است، یعنی شرکت‌های وابسته به دولت قسمتی از بودجه خود را برای عملیاتی شدن طرح‌های دانشجویان دکترا و عملیاتی شدن طرح‌های آن شرکت‌ها تخصیص دهند.

 اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش به ۴۳هزارمیلیارد تومان افزایش یافت

پورمحمدی تصریح کرد: ۲ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان در سال آینده در نظر گرفته شده است. اعتبارات هزینه‌ای ادارات کل آموزش و پرورش ۲۸ درصد افزایش یافت و از ۳۳ به ۴۳ هزار میلیارد تومان رسید.

 معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در بودجه سال ۹۸، چهار استان برای ارتباطات پژوهشی اضافه شده‌اند، همچنین برای بازسازی مدارس مناطق محروم رقم ۴۱۲ میلیارد تومان که در سال ۹۷ عنوان شده بود به عدد ۹۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که با همکاری خیرین مدرسه‌ساز به مبلغ یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اضافه خواهد شد.

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: در بحث دانشگاه فرهنگیان حمایت‌هایی صورت گرفته است که رقم آن در بودجه آموزشی عنوان شده است، سایر حمایت‌های صورت گرفته در خصوص مدارس عبارتند از ایجاد چمن‌های مصنوعی برای زمین‌های بازی، نوسازی آب شرب مدارس و غیره که قطعا این رقم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: اعتبارات به روزرسانی تجهیزات آب شرب رشد ۲۰ درصدی داشته است که البته خرسندیم خرید تضمینی آب با همکاری بخش خصوصی صددرصد رشد داشته است.

پورمحمدی اظهار کرد: در بخش حمایتی محیط بانان نیز شامل رشد ۸۰ درصدی بودجه بوده است، علاوه بر اینکه در بودجه سال ۹۸ بخش عمرانی به طور متوسط شاهد ۵ درصد رشد بوده پروژه‌های عمرانی بخش محیط زیست شاهد رشد ۱۸ درصدی خواهند بود.

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: ما در بحث فرهنگسازی محیط زیست و نحوه حمایت از محیط بانان نیز رشد بودجه ریزی ۸۴ درصدی را اعمال کرده‌ایم در همین سال گذشته آخرین تغییرات در بودجه سازمان محیط زیست رقم ۱۸ درصد رشد را به ۳۵ درصد مبدل کرد.

وی با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته به بخش میراث فرهنگی بیان کرد: میراث فرهنگی هرساله توجه ویژه‌ای را به خود معطوف کرده است، لذا امسال نیز رشد ۵۰ درصدی را در بخش زیرساختی، رشد ۱۰۰ درصدی در بخش مشارکت همگانی، رشد ۵۰ درصدی در بخش مناطق کم‌تر برخوردار و رشد ۵۰ درصدی برای تولید اخبار و ارتباطات نیز در اعتبارات شاهد افزایش بوده است.

پورمحمدی در تبیین آثار تحریم به بودجه ۹۸ اظهار کرد: پایداری بودجه در مقابل تحریم‌ها و شوک‌های احتمالی اصلاحاتی بود که در روز‌های گذشته ما را سخت مشغول کرده بود تا بتوانیم به طور جدی حامی کسب و کار باشیم؛ دولت حجم وسیعی از دارایی‌های منقول و غیرمنقول خود را باید تبدیل به دارایی‌های مولد و واگذار شونده به بخش خصوصی کند.

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: بخش دیگری که بودجه برای اذهان عمومی قابل توجه است ساز و کار یارانه‌ها، قیمت گذاری و به ویژه هدفمندسازی یارانه‌ها در سال آینده خواهد بود، دستگاه‌ها سال آینده با صرفه جویی جدی و حذف هزینه‌های غیرضرور همراه خواهند بود.

وی افزود: سال ۹۸ با بودجه ریزی بسیار سختی همراه بود چرا که ما برای تکمیل پروژه‌های عمرانی مجبور به اعمال اولویت بندی‌ها بودیم.

پورمحمدی گفت: آخرین بحثی که بودجه سال ۹۸ سرفصل بندی شده است بحث شفافیت و انضباط مالی است؛ سال گذشته تنها ۳۰ درصد از بودجه ملی بر اساس عملکرد سازمان‌ها تخصیص داده می‌شد، اما امسال این عدد به صد در دصد رسیده است که البته بیشترین تأکید ما در تخصیص بودجه‌های استانی مبتنی بر عملکرد است.

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در سال‌های آینده تمامی دستگاه‌های اجرایی تنها بر اساس دستور رئیس جمهور مبنی بر گزارش عملکرد خود بودجه ریزی خواهند شد، در بحث شفافیت نیز معافیت‌ها و درآمد‌های مالیاتی گمرکی از مباحث مهمی بود که به آن پرداختیم.

وی گفت: تلاش برای آشکارسازی یارانه‌های پنهان برای افکار عمومی از وظایف ماست، تعدادی از شرکت‌ها و نهاد‌ها برای استفاده از بودجه در این لیست قرار می‌گرفتند، اما در دریافت بودجه عقب می‌ماندند و برخی شرکت‌ها نیز شرکت‌های زیان دهی بودند که شامل بازشماری مجدد آن‌ها در بودجه بودیم، اما امسال دیگر با این مشکلات روبرو نخواهیم شد.

پورمحمدی افزود: در بحث معافیت مالیاتی و درآمد‌های گمرکی جذابیت‌های بسیاری برای اصحاب رسانه وجود دارد که آن‌ها بتوانند خلأ‌ها و ضعف‌های بودجه را برای اذهان عمومی و مسئولان آشکار کنند.

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: برخی از یارانه‌هایی که به صورت پنهان پرداخت می‌شوند باید به مردم اعلام و دلایل این پرداخت کاربرد شکافی شود، همچنین نکات مهمی نظیر نظم بدهی دولت، آثار بودجه در معیشت مردم، آثار بودجه در اشتغال و تولید کالای ایرانی، منابع ارزی مصرفی، چگونگی ساماندهی بدهی‌های دولت، بودجه ریزی استانی و طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای موضوع بسیار مهمی برای مشارکت عمومی است.

وی گفت: در بخش بودجه‌های استانی مجوز بررسی را به شورا‌های استان‌ها واگذار کرده‌ایم.

پورمحمدی با اشاره به دخالت بانک مرکزی در اجرای صحیح بودجه گفت: عملیات باز بانک مرکزی در بازار بسیار حائز اهمیت است، در سال‌های گذشته این نهاد آنچنان تمایلی برای فروش اوراق مالی نداشت، زیرا در بخش‌های مختلفی درباره نرخ‌های بالای بازپرداخت مورد انتقاد قرار می‌گرفت.

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: دولت‌ها برای جبران بدهی‌های خود به بانک‌ها نسبت به فروش اوراق مالی و تکمیل پروژه‌های خود اقدام می‌کنند که باعث بست بازار سرمایه و تجهیز منابع تولید می‌شود.

وی اضافه کرد: فروش اوراق مالی موجب ایجاد انضباط مالی در بانک مرکزی می‌شود، زیرا این اجازه را به بانک مرکزی می‌دهد تا وی بداند به کدام تولید کننده یا سرمایه گذار خط اعتباری لازم را تخصیص می‌دهد، مجموعه وسیعی از همکاری‌ها بین بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برای انضباط مالی، شفافیت، تعیین و بست بازار سرمایه و کاهش قیمت اوراق مالی با همکاری این دو نهاد صورت می‌گیرد.

پورمحمدی گفت: این موضوع که بسیار حائز اهمیت است موجب سهولت در تهاتر بدهی‌های دولت با فعالان اقتصادی و بانک مرکزی نیز می‌شود.

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: بند جدول ۱۷ از بودجه سال ۹۸ که مبنی بر کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی بوده حذف شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اهمیت تحریم در بودجه نویسی گفت: آنچه در خصوص تحریم در بودجه‌ها اعمال کرده‌ایم بحث پیش‌بینی فشار‌های احتمالی است، ما هم در مصارف و هم درآمد‌ها تحریم را مدنظر خود قرار داده‌ایم به طور مثال فروش نفت از ۲ میلیون و ۴۱۰ هزار بشکه به فروش یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز تقلیل داشته است البته در تلاشیم این میزان را کاهش داده و وابستگی خود را از نفت بکاهیم.

نوبخت افزود: در حال حاضر در بودجه سال ۹۸ وابستگی مالی دولت به درآمد‌های نفتی ۲۷ درصد است؛ جالب است که ما دقت خود را بر روی درآمد‌های مالیاتی معطوف کرده‌ایم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: هزینه‌های خود را به دو حوزه تفکیک کرده‌ایم هزینه‌های عمرانی و هزینه‌های جاری، در هزینه‌های جاری ردیف اعتبار سایر را به صفر رسانده‌ایم و معتقدیم بیشترین هزینه‌ها در بخش حقوق و دستمزد شاهد رشد بوده است.

وی گفت: اینکه برخی از نماینده‌های مجلس به میزان افزایش حقوق شکایت می‌کنند بدانند که آخرین تغییرات در بودجه را آن‌ها اعمال خواهند کرد و نمی‌شود نظرات شخصی را تنها مصداق کار خود قرار داد.

نوبخت افزود: بودجه سال ۹۸ بسیار سخت پایه ریزی شده است چرا که راهکار‌های بسیاری را برای مهار تورم، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال بررسی کرده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: در نظر داریم همه خانوار‌های ایرانی در سال ۹۸ برای مایحتاج ضروری خود که شاهد ۲۸ قلم کالای اساسی است با نوسانات قیمتی شدید مواجه نشوند، زیرا این کالا‌ها بر اساس ارز دولتی یعنی همان ۴۲۰۰ تومان تهیه می‌شود.

وی در ادامه گفت: این چتر حمایتی بر سر بنگاه‌های اقتصادی نیز باز شده و ما برای پرداخت مابه التفاوت سود تسهیلات رقم ۶۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تخصیص داده‌ایم، عامل دیگری که در مهار تورم و تحریم‌ها به ما کمک می‌کند پیش بینی احتمال افزایش قیمت‌هاست که از این طریق نیز ما مابه التفاوت نرخ ارز را برای آن درنظر گرفته‌ایم.

نوبخت گفت: تمام موضوعات تحریمی بر سه پایه منابع، مصارف و هزینه‌ها اعمال شده است.

برای پرداخت یارانه یک ریال از خزانه برداشت نخواهد شد

نوبخت گفت: با گذشت ۸ ماه از سال برای پرداخت یارانه یک ریال از خزانه برداشت نکرده‌ایم این درحالی است که طبق اجازه مجلس می‌توانستیم ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان از خزانه برای پرداخت یارانه‌ها استفاده کنیم.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: هیچ نیازی به برداشت از خزانه نداریم و برای پرداخت یارانه در سال ۹۸ بدون هیچ کسری پیش خواهیم رفت.

رقم یارانه پنهان به زودی منتشر می‌شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه رقم یارانه غیر نفتی یا پنهان رقم قابل توجهی است افزود: قبل از اینکه بودجه در مجلس به بحث گذاشته شود، رقم یارانه پنهان در همه بخش‌ها با محاسبات منتشر خواهد شد.

وی درباره سهم صندوق توسعه ملی در سال ۹۸ نیز گفت: اکنون صندوق توسعه ملی سهم ۳۴ درصدی دارد. مکانیزمی طراحی کرده‌ایم تا بر اساس آن بتوانیم یک دوازدهم از آن رقمی را که کم داریم از صندوق توسعه ملی تأمین کنیم. امیدواریم تکالیفی که برای صندوق توسعه ملی در سال ۹۸ در نظر گرفته شده است به سرانجام برسانیم.

سهم ۲۷ درصدی نفت در بودجه سال ۹۸

نوبخت گفت: کل نفت در بودجه سال آینده ۲۷ درصد است. به رقم تهدید‌های دولت آمریکا امکان صفر شدن تمام این ۲۷ درصد وجود ندارد، هر مقدار هم که از این میزان کسر است به راحتی با تخصیص حل خواهد شد.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: اطمینان می‌دهم به رقم تهدید‌ها و برنامه‌ریزی‌های آمریکا و بدخواهان ملت ایران در وضعیت پرداخت‌هاو دریافت‌ها با مشکلی روبرو نخواهیم شد. اگرچه سختی در مسیر وجود داشته باشد، اما همه آن قابل اداره کردن است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: نرخ تسعیر برای درآمد‌های نفتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است و در بودجه سال ۹۸ یک ونیم میلیون بشکه نفت با قیمت ۵۴ دلار برای هر بشکه برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی افزود: چند میلیارد دلار باقی مانده از درآمد‌های نفتی توسط بانک مرکزی برای کنترل بازار به کار گرفته خواهد شد.

قانون مالیات بر ارزش افزوده در قانون دائمی منعکس می‌شود

پورمحمدی معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده به جایی اینکه در بودجه لحاظ شود در قانون دائمی منعکس خواهد شد.

وی درباره بافت فرسوده، مسکن روستایی و مسکن مهر گفت: در سال جاری طبق بودجه سال ۹۷ تعداد زیادی از واحد‌های مسکن فاقد متقاضی در اختیار افراد تحت پوشش کمیته امداد قرار می‌گیرد. فراهم کردن زیرساخت‌های مسکن مهر یکی از موارد مهم در طرح مسکن مهر است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای تحقق این موضوع در قالب ردیف بودجه‌ای و بر اساس اختیاراتی که به وزارت راه و شهرسازی محول شده این وزارتخانه باید بخشی از املاک خود را واگذار و صرف فراهم کردن زیرساخت‌های مسکن مهر کند؛ همچنین برای تأمین منابع در بافت فرسوده از مشارکت بخش خصوصی استفاده خواهد شد که در این زمینه دولت با فراهم کردن زیرساخت‌ها از جمله آب، برق، مدرسه و ... و با کاهش نرخ تسهیلات به بخش خصوصی به تسریع انجام پروژه‌های بافت فرسوده کمک خواهد کرد.

پورمحمدی افزود: انجام پروژه‌های مربوط به بافت فرسوده با نرخ ۱۸ درصد برای بخش خصوصی سودی ندارد از این رو دولت در قالب یارانه سوخت تسهیلات ارزان قیمت در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد داد.

معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه در خصوص مسکن روستایی گفت: برای حرکت به سمت بهسازی روستا‌ها در بودجه سال ۹۸ تسهیلات ارزان قیمتی را در اختیار دستگاه‌های ذیربط قرار داده‌ایم.

بودجه ۹۸ تورم زا نیست

نوبخت افزود: در بودجه سال ۹۸ به علت شرایط تحریمی با اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای کالا‌های اساسی برای کل ملت بسته حمایتی در نظر گرفته‌ایم. افزایش ۲۰ درصدی حقوق بگیران و ارائه بسته حمایتی به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد بهزیستی که اولین مرحله از آن امسال اختصاص یافت و در بودجه سال آینده در نظر گرفته است.

معاون رئیس جمهور هزینه‌های پرسنلی و سایر را جزو هزینه‌های جاری دولت معرفی کرد و گفت: به رقم افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت بخش هزینه‌های سایر هیچ افزایشی نمی‌یابد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تورم به خاطر ابزار‌های پولی است و کسی این موضوع را رد نمی‌کند گفت: بودجه سال ۹۸ تورم زا نیست و ما با افزایش ۲۰ درصدی حقوق تلاش کردیم تا کاهش قدرت خرید کارکنان را افزایش دهیم.

قیمت حامل‌های انرژی در بودجه سال ۹۸ لحاظ نشده است/ افزایش قیمت حامل‌های انرژی در قانون هدفمندی یارانه‌ها می‌آید

وی با بیان اینکه در بودجه سال آینده نرخ حامل‌های انرژی ثابت است و تغییری در آنها صورت نگرفته است گفت: بنزین در سال آینده با نرخ هزار تومانی همچنان عرضه خواهد شد؛ البته اگر قرار باشد افزایشی در قیمت حامل‌های انرژی صورت بگیرد این موضوع در قانون هدفمندی یارانه‌ها می‌آید تا دولت در آمدی از این محل نداشته باشد و این درآمد‌ها بین مردم توزیع شود.

افزایش ۵۰ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۸

نمکی معاون سازمان برنامه و بودجه در تشریح بودجه سال آینده آموزش و پرورش گفت: بودجه این وزارتخانه در برخی قسمت‌ها ۲۵ درصد، در برخی موارد ۲۸ و در تعدادی از بخش‌ها نیز بالغ بر ۵۰ درصد افزایش داشته است.

وی تاکید کرد: آموزش و پرورش در سال آتی با کمبود بودجه و اعمال فشار برای دانش آموز و خانواده‌ها مواجه نخواهد شد.

نمکی بیان کرد: در سال آتی برای رتبه‌بندی مصوبه‌ای نداشتیم و پیشبینی می‌شود ۲ هزار میلیارد تومان برای این فعالیت ردیف جداگانه‌ای لحاظ شود که از نیمه دوم سال اجرا می‌شود.

نوبخت با بیان اینکه طبق فوب خلیج فارس قیمت بنزین ۵۶ سنت برای هر لیتر است که در کشور ما این میزان رقمی معادل ۱۲ ونیم سنت است و بیشتر از آن اعمال نمی‌شود. البته بحث‌هایی برای چگونگی اصلاح قیمت بنزین مطرح است. هرچند افزایش قیمت بنزین باعث افزایش درآمد، محدودیت قاچاق و کنترل مصرف می‌شود، اما در کشور ما افزایش قیمت سوخت و قیمت ارز باعث افزایش عمومی قیمت‌ها به صورت عملی و روانی می‌شود به همین دلیل دولت از این موضوع می‌ترسد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: ترس دولت برای این است که افزایش قیمت بنزین باعث افزایش فشار به مردم می‌شود و دولت مایل به این موضوع نیست.

رشد ۱۲ درصدی منابع عمومی در بودجه ۹۸/ پرداخت ۳۱ هزار میلیارد تومان به پروژه‌های عمرانی در ۶ ماهه اول سال

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: به طور متوسط رشد منابع عمومی در بودجه حدود ۱۲ درصد است با همه این اوصاف برای سال ۹۸ بالغ بر ۶۵ هزار میلیارد برای اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و ... در نظر گرفته شده است که این موضوع در سال جاری ۶۲ هزار میلیارد تومان بود.

وی ادامه داد: سال به نصف نرسیده بود که بیش از ۳۱ هزار میلیارد بابت طرح‌های عمرانی پرداخت کردیم این موضوع بسیار کم نظیر است.

نوبخت ادامه داد: به هنگام تخصیص  بودجه به دستگاه‌ها به آن‌ها اعلام کردیم که ابتدا باید عملکرد خود را در سه ماهه اول ارائه دهند تا ببینیم چقدر از مواردی که برای آنها اعتبار درخواست کرده بودند به مرحله اجرا رسانده اند؛ اگر دستگاهی متناسب با بودجه عملکردی که برای آن توافق رسیده بودیم  رفتار نکرده بود در تخصیص بودجه سه ماهه دوم آن تجدید نظر صورت گرفت.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
یارانه ۵۰دلاری سال۸۹الان شده ۴دلار چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!الان باید سه برابر میشد یعنی۱۵۰دلار!
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
چرا یارانه ها را کم کم دارن قطع میکنن هر سال برای یه عده رو قطع میکنن ولی با پولش چه میکنن؟؟یارانه حق همه است
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
در تولید وصادرات موفق نبودیم
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
من خیلی بدبخت بیچاره توکشوزم میبینم ک حتی بیمه بازنشستگی هم ندارند وفقط با همین یارانه ها سرمیکنند ایال بارهم هستند هشتشونم گرونهشونه !!!!
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
توزیع یارانه نقدی باعث افزایش تورم و نقدینگی میشود ولی دادن سبد کالایی به مردم از طریق سوپرمارکت های محله ای باعث رونق کسب و کار خرده فروشان مواد غذایی میشود .
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
خدا خودش به ملت ایران کمک کنه
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
بنظرمن اگه همون یارانه روبدین مردم بهتره ن کمش کنیدن زیاد اگهخواستید زیادش کنید بقیشوسبد کالا بدید مثلا اگه خواسنید چهل پنج تومن دیگه بهش اضاف کنید ک بشه نودبقیشو بصورت سبد موادغذایی بدید دیگه فک نکنم چیزها گرون بشه بعدشم یارتنه مردمو لطفا قطع نکنید خانواده من دوتا خونه رفتن زدن واسه داداشام توحیاطمون داداشام میخوان زن بگیرن خونه ها وبنام خودشون نکردن بابام حتی بیمه هم نمیگیره براساس اینکه طرف مال منال داره بارانشونو قطع نکنید اونهایی ک کارخونه دارند یامسولینی ک بیشترازده میلیون حقوق میگیرن برین یارانشونو قطع کنیدتازه برادرام هم بیکارن حالا مااگه یارانمون قطع بشه چی بایدبخوریم؟؟!!!!!
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
پارسال یا حقوق 14 درصد افزایش داشت.و پلکانی بازنشستگان 20 درصد بود.امسال میگی 20 درصد.یعنی 6 درصد از پارسال بیشتر.برا کارمندان.یعنی این 6 درصد افزایش باهاش میتونند فقط یک کیلو گوشت که 30 تا 40 هزار تومان بوده و تو این 4 ماه دو برابر شده.با این افزایش .اونم برا خرید یک کیلو در ماه و اونم برا ی وعده جبران کنید.
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
پارسال یا حقوق 14 درصد افزایش داشت.و پلکانی بازنشستگان 20 درصد بود.امسال میگی 20 درصد.یعنی 6 درصد از پارسال بیشتر.برا کارمندان.یعنی این 6 درصد افزایش باهاش میتونند فقط یک کیلو گوشت که 30 تا 40 هزار تومان بوده و تو این 4 ماه دو برابر شده.با این افزایش .اونم برا خرید یک کیلو در ماه و اونم برا ی وعده جبران کنید.
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
با استعلام از سازمان ثبت اسناد میتوان به تعداد و میزان املاک و مستغلات افراد پی برد ، مثلا هر ایرانی صاحب چند خانه و مغازه و مزرعه و کارخانه و انبار است .
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
یک مهندس عمران با مدرک فوق لیسانس و معدل ۱۷ و دارای پروانه نظارت و اجرای نظام مهندسی نباید بیکار باشد که مجبور شود شاگرد سوپرمارکت شود
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
وای داره کمتر هم میشه یارانه
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
تمام سرپرستان خانوار با درآمد کمتر از ۳ میلیون تومن باید سبد کالایی دریافت کند
ناشناس
۰۰:۳۰ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
خدا کمکمون کنه
ناشناس
۰۸:۳۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
من که با این یارانه دادن ناامید شدم
ناشناس
۰۷:۳۸ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
بودجه امسال اصلا مناسب نیست مخصوصا درخصوص یارانه ها ؟سقف حداکثری پرداختها باید پنج میلیون تومان باشد مخصوصا بازنشسته ها.
ناشناس
۰۷:۲۴ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
اینکه پرداخت یارانه هارا که به گردن استانها بیندازید درست نیست .هرج ومرج بوجود می آورد مخصوصا که بیان فرمودید مازاداین یارانها به عنوان پاداش دراختیار استانها قرارمی گیرد.ضمنا با دریافتی های حداکثر تا پنج میلیون تومان باید حداکثر اضافه حقوق تعلق بگیرد با توجه به کرایه منزل وهزینه های کمر شکن توجه داشته باشید.
ناشناس
۰۲:۰۹ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
خدایا خودت به این ملت مظلوم کمک کن از گرسنگی نمیرن زودتر
ناشناس
۰۲:۰۹ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
خدایا خودت به این ملت مظلوم کمک کن از گرسنگی نمیرن زودتر
احمدی
۰۱:۵۹ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
اقای نوبخت وارد سال سوم برنامه ششم توسعه شده ایم امااز همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری ولشکری خبری نیست .ایا با دوهزار میلیارد حقوق بازنشسته ترمیم پیدا می کند ,؟
ناشناس
۰۱:۲۹ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
موفق شدید مردم را خسته کردید
ناشناس
۰۰:۵۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
اصلا باید حقوقها نصف بشه .
ناشناس
۰۰:۲۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
حالا بر فرض که حقوق کارمندهای دولت را زیاد کردین، کارمندهای شرکت های خصوصی چیکار کنن که چند ماه حقوق هاشون عقبه؟
ناشناس
۲۳:۵۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
دولت با سو مدیریت در6ماه اول سال تورم400%رادرارزاق عمومی درست کردکه مردم هر15روزیکباربا30%گرانی شیرومیوه وگوشت ومرغ ووووومواجه اندکه دیگرازپس سیرکردن زن وبچه هایشان برنمیآیندچه رسدبه خریدخودرو!?
ناشناس
۲۳:۲۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
♨️ بیماری اصلی اقتصاد ایران از سال‌های ۸۰ تا ۹۵:

رشد نجومی بودجه عمومی و شرکت‌های دولتی در مقابل ثبات نسبی بودجه‌های عمرانی
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
با این گرانی ها و بیکاری یارانه برای سال 98 باید حداقل نفری 500000 تومان شود.
ناشناس
۰۱:۰۲ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
به همین خیال باش
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
یارانه ۵۰دلاری سال۸۹الان شده ۳دلار چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!الان باید سه برابر میشد یعنی۱۵۰دلار!
ناشناس
۲۳:۰۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
شما کی می خواهید بفکر مردم باشید .
ناشناس
۲۲:۴۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
سیر نزولی نسبت بودجه عمرانی به تولید ناخالص داخلی. که اکنون به 7 /2 درصد تولیدناخالص داخلی رسیده است.
#تدبیر_و_امید_در_راه_و_شهرسازی
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
من نمیدونم چه کالاهای کالای اساسی محسوب میشن لطفا به من بگید. همه چیز سه چهار برابر شده پس دلار ۴۲۰۰ چیه؟
واقعا داریم!؟
ناشناس
۲۲:۴۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
حقوق ها حداقل باید دوبرابر بشن آخه اینم شد بودجه
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
کلمه ی کارگر رو میشنویم ولی کارگر رو نه مگه تو هشت سال دفاع مقدس همین کارگرا جون ندادن.مگه همین کارگرا انقلاب نکردن چرا حمایت نمیشن پس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من که کارگر لیسانسه هستم و باید کارگری کنم باید بمیرم
ناشناس
۲۲:۴۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
یک سوال دارم:
مگه یارانه همون پول نفت نیست و نفت به قیمت دلار فروخته نمیشه پس چرا هر چیزی گرون میگیریم میگن با دلار بالا رفته ولی طفلی یارانه بالا نرفته؟!
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
میگم این چهل و پنج تومن یارانه رو بدیم به دولت. آخه بنده خدا خیلی به فکر ماست!
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چرا بودجه کشور فقط از لحاظ رفاه و معیشت و دخل و خرج کارکنان دولت بسته میشودو بیکاران هیچ سهمی از این بودجه ندارند!!! مگر بیکاران جزء ملت ایران نیستند؟ چرا نباید آینده بیمه و رفاه و معیشت آنها از طرف دولت نادیده گرفته شود و حتی حذف شوند !! مگر طبق قانون کشور وظیفه دولت تامین اشتغال و معیشت بیکاران نیست ؟؟؟
رسیدگی شود لطفا
حرف همه ما همین است رسیدگی شود رسیدگی شود
رسیدگی شود ...
ناشناس
۲۱:۴۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
بنده میگم که این ۲۰ درصد ۲۰ درصد ... چیه که دم به دقیقه حقوقتون رو افزایش می دید
امسال حقوقتون ۲ برابر شد بسه بسه بسه
آقایان و مسولین شما رو قسم میدم به تمام مقدسات کمی به فکر مردم باشید
ناشناس
۰۷:۲۸ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
بنده خدا.
ناشناس
۲۱:۰۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
میترسیم سال اینده ۵۰ درصد به تورم واجناس اضافه کنی
ناشناس
۲۰:۵۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
حقوقها باید دو برابر بشه با این مخارج کمر شکن و حقوق ها ی کم... پیگیری کنید. محض رضای خدا
بالاتراز فرهاد
۲۰:۴۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
یارانه ثروتمندان حذف شده است آهسته آهسته به حذف یارانه مردم عادی قدم برداشته می شود
ناشناس
۲۰:۱۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
در برخى از فروشگاه ها و گاهى ميبينيم از پشت ويترين اعلام ميكنند تخفيف ويژه ١٠٪‏ تا
٧٠٪‏ وقتى وارد فروشگاه ميشويم ميبينيم ٢ قلم از كالا ها فقط٧٠٪‏ ‏ تخفيف را دارند بقيه تخفيف ها ٢٠٪‏ و ١٠٪‏ است تازه همان ٧٠٪‏ تخيفى هم توام با گرانى و گران فروشى است
ناشناس
۱۹:۵۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
حرف تا عمل خیلیه
بروسلی
۱۸:۵۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کل وضعیت اقتصادی کشور را کم نشون دادند یعنی یه صفر رو کم کردند تو محاسبات تریلیون ریالی کشور :)
دقیقا این شیوه مخصوصا این دولت و کلا مجموعه دولتی کشور شده .
شما حساب کن یک صفر می تونه یه صد رو هزار کنه یه صدتریلیون رو هزار تریلیون کنه آیا اندازه اینها برابر است قطعا خیر شاید در ظاهر ده برابر شوند ولی در باطن ایجاد و دریافت این مقدار هزینه نیازمند گرانفروشی تقلب افزایش شدید مالیات افزایش گمرک و بسیاری از افزایش های دیگر است. دلیل سالها مانور و سعی در افزایش و اعلام عدم قیمت جهانی نفت یا برق یا آب از سوی دولت و وزاری آن به همین دلیل است .
وقتی هنوز مردم نمی خواهند باور کنند دولتی ها چرا باید تغییر رویه دهند که پول ایران فعلا طبق قوانین ریال است و یک صفر بیشتر دارد نه تومان که یک صفر کمتر دارد و در محاسبات و تمام مکتوبات کاغذی یا الکترونیک ریال ملاک است نه تومان.
پس در اصل با افزایش حجم عظیمی از نقدینگی مواجه هستیم که حتی کارشناسان نیز از گفتنش واهمه دارند واقعیت اینست
وقتی اعداد بزرگ بشوند چه می شود بررسی عددی و رفمی و محاسبات بیشتری می خواهد دقیقا و عامدا تغییر ندادن وضعیت واقعی پولی یا واقع گرایی در این حوزه فقط فساد بیشتری را دامنگیر کشور می کند.
ناشناس
۱۸:۴۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
بودجه عمرانی دولت ۵ درصد افزایش ولی بودجه جاری ( حقوق کارمندان ۲۰ درصد )!!!!! بودجه عمرانی دولت که ایجاد اشتغال پایدار برای هزاران کارگران و مهندس میکند متاسفانه هرسال کمتر میشود .
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چیزی ارزون نمیشه سال بعد این خط این نشون
حامد
۱۸:۰۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
۲۰ درصد افزایش حقوق در برابر ۷۰ درصد گرانی واقعا محاسبات در مملکتمان کمی پیچیده تره و کمتر کسی ازش سر در میاره، علی برکت الله
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چرا تو این گرونی میخوان یارانه ها رو قطع کنن .بجای اینکه کمک کنن بدتر اوضاع رو خراب میکنن
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
در خصوص حقوق افرادی که حداقل دریافتی دارند بهتر نیست حقوق کارکنان اداراتی رو افزیش نداده و حتی کاهش دهید و به دااااآاد دیگر مردم برسید
ناشناس
۱۷:۲۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چرا برای بیکاران کاری نمیکنید
ناشناس
۱۷:۱۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
یه بازنشسته های ارتش سه سال قول همتا سازی با شاغلین داده شده بود چه شد
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
منت هم میزارید
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
20 درصد افزایش حقوق را عشق است
شهرام
۱۷:۴۲ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چه قانع.
ناشناس
۱۵:۱۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
یارانه ثروتمندان و نجومی بگیران باید قطع شود . با انتشار و فروش اوراق منفعت میتوان طرح های عمرانی ناتمام و پروژه های ریلی را به سرانجام رساند .
ناشناس
۱۷:۲۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
با حذف یارانه پردرآمدها میتوان هزاران پروژه عمرانی ناتمام را به سرانجام رساند و برای هزاران مهندس و کارگر ساختمانی ایجاد اشتغال پایدار کرد .
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
در مورد سبد کالا به بیکاران و بدبختان چیزی نمیدن اگه قرار به قطع باشه اول یارانه بیکاران و بدبختان رو قطع میکنن . حواست باشه عزیز
ناشناس
۱۸:۴۶ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چرا تکمیل طرح توسعه بیمارستان ولی عصر اراک باید ۵ سال به شکل ناتمام رها شود ؟؟؟؟ چرا بودجه عمرانی دولت این قدر کم و ناچیز است ؟؟ ایا بهتر نیست پرداخت کارانه های ۸۰۰ میلیون تومنی به پزشکان بیمارستانی قطع شود ؟؟
محمود
۱۴:۴۳ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چرا و چرا وصدهابار چرا قانون حمایت از معلولین بعد ازمدتها که از تصویبش میگذره اجرا نمیشود،شما نمیتوانید درک کنید یه معلول نخاعی چه هزینهاو سختیهایی داره ونمیتونه با این مستمری ناچیز وخجالت اور زندگی کنند.
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
یارانه رو بدن دست استاندار...بعدش کی و کجا کی یارانه دیده؟؟
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
لااقل حقوق (همه بازنشستگان تامین اجتماعی ) را 50 درصد افزایش بدهید .
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
بودجه نظامی چی ؟
معلم
۱۲:۳۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
سهم بوجه اموزش و پرورش ومعیشت معلمان میبایست افزایش یابد......
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چرا بودجه کشور فقط از لحاظ رفاه و معیشت و دخل و خرج کارکنان دولت بسته میشودو بیکاران هیچ سهمی از این بودجه ندارند!!! مگر بیکاران جزء ملت ایران نیستند؟ چرا نباید آینده بیمه و رفاه و معیشت آنها از طرف دولت نادیده گرفته شود و حتی حذف شوند !! مگر طبق قانون کشور وظیفه دولت تامین اشتغال و معیشت بیکاران نیست ؟؟؟
رسیدگی شود لطفا
ناشناس
۱۸:۲۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
چون دولت معیشت ۸۰ میلیون نفر ایرانی فدای ۲ میلیون نفر کارمند شده که بعضی ها کار مفیدشان فقط ۴۵ دقیقه در روز است
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
اغلب اصناف و مشاغل آزاد و مهندسان ناظر ساختمان و کارگران ساختمانی و قالیبافان و رانندگان و... حتی بیمه تامین اجتماعی ندارند .
ناشناس
۱۸:۴۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
بداد قشر مستضعف جامعه باید رسید
ناشناس
۱۸:۴۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
تعریض و ۴ بانده کردن جاده حادثه خیز اراک شازند ازنا به شکل ناتمام رها شده . ساخت تقاطع غیرهم سطح سنجان و تقاطع غیرهم سطح میدان شریعتی اراک به شکل ناتمام رها شده .
ناشناس
۱۸:۵۳ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
خیلی خنده داره پیرمرد و پیرزن مریضی که نه سواد خواندن و نوشتن دارند نه مهارت استفاده از موبایل و اینترنت و تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی قرار ندارد ، برای دریافت بسته حمایتی دولت باید خودشان ثبت نام کنند و درخواست اینترنتی بدهند ولی کارمند که انواع و اقسام پاداش و عیدی و اضافه کاری میگیرد به طور اتوماتیک در لیست نیازمندان قرار گرفته !!!!!!!!!!
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
به همین علت است که الان ۴ ساله اقتصاد مملکت فلج شده و میلیون ها نفر جوان بیکار هستند چون تمام بودجه زیرساختی و رفاهی و عمرانی کشور به شکل حقوق ماهانه بین عده ای کارمند سهمیه ای تقسیم میشود و بقیه ملت باید نگاه کنن
مهندس عمران بیکار
۱۸:۵۹ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
دولت بودجه عمرانی که محور توسعه و اشتغال است را قطع کرده ولی حقوق یک کارشناس بهداشت حرفه ای خانوم با ۲۳ سال سن که طرح ۲ سال کارورزی خود را در بیمارستان های دولتی طی میکند را به برجی ۳ میلیون تومن در ماه افزایش داده !!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۹:۱۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
دولت نمیتواند مهندس پروانه دار نظام مهندسی ساختمان را بیمه کند که مجبور نباشد برای تامین معاش زندگی ، به شاگردی سوپرمارکت یا مسافرکشی با اسنپ روی بیاورد .
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
دوست عزیز دولت در قبال تعهدی که به کارمندان داره عمل کرده والا بودجه برای کل مملکته
در ماراتون استخدامی بعضیا راه پیدا کرده اند و چه بسا شاید یکی از آن ها شما بودید!
در عوض برای بی کاران انواع وام های خود اشتغالی وجود داره که کارمندان سهمی از آن ندارند!
شما با ورود به کار تولید و قانع بودن به سود کم می توانید درآمد ماهانه ای دو برابر یک کارمند داشته باشید .
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
بسیاری از اقشار جامعه نه کارمند هستند نه بازنشسته نه بیمه شده سازمان بیمه تامین اجتماعی ، و تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هم نیستند و درآمدشان کمتر از ۳ میلیون در ماه است مثلا زباله جمع کن ها ( ضایعات جمع کن ها ) ، رانندگان آژانس ، رانندگان اسنپ ، نگهبان منازل ، کارگران فصلی و دست فروشان
ناشناس
۰۰:۲۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
وضعیت معیشتی خیلی سخت شده