گوردون ساندلند مدعی شد آمریکا در جلوگیری از انجام مبادلات تجاری میان شرکتهای سراسر جهان و ایران بسیار موفق عمل کرده است و در این باره تنها چند استثنا وجود دارد. او همچنین افزود شرکت های جهان تمایلی ندارند که به دلیل ادامه روابط تجاری با ایران، روابط خود را با آمریکا خدشه دار کنند. سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا سپس مدعی شد بنابراین آنها (کشورهای اروپایی) میتوانند به هر تعداد کانال مالی که میخواهند با ایران ایجاد کنند، زیرا آنها ثمری نخواهند داشت.
مجری برنامه از ساندلند پرسید: بنابراین در صورتی که فرانسه و آلمان راهی برای میزبانی از این کانال مالی پیدا کنند، دولت شما (آمریکا) در مجازات این دو کشور درنگ خواهد کرد؟ ساندلند گفت: موضوع میزبانی این کانال مالی نیست. موضوع کارآمدی آن است. او افزود ما پیشتر به طور شفاف اعلام کرده ایم که هر شرکتی که بتواند با آمریکا روابط تجاری داشته باشد، می تواند با ایران هم روابط تجاری داشته باشد، اما نه با هر دوی اینها.
مجری برنامه در ادامه گفت: درباره معافیتهای تحریمی که آمریکا برای برخی از کشورهای اروپایی صادر کرد؛ آیا هدف از اعطای چنین معافیت هایی تلاش واشنگتن برای ایجاد چنددستگی در اتحادیه اروپا بود؟ برای مثال، یونان (که از آمریکا معافیت تحریمی دریافت کرده است) در شورای اروپا علیه آمریکا رأی نخواهد داد.
ساندلند در پاسخ مدعی شد تحریمهای ضدایرانی آمریکا به دقت طراحی شدهاند و معافیت های تحریمی نیز به دلایل فنی ویژه ای صادر شدند. او در ادامه گفت دلیل صدور این معافیت ها «نیرنگ سیاسی» نبود، بلکه ماهیت فنی داشت.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال هفته گذشته با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود به نقل از «دیپلماتهای ارشد» مدعی شد آلمان و فرانسه برای میزبانی کانال مالی ویژه ایران-اروپا به منظور ادامه روابط تجاری شرکتهای اروپایی با ایران علیرغم تحریمهای واشنگتن علیه تهران، پا پیش گذاشتهاند. بر اساس این گزارش، در صورتی که آلمان میزبانی این کانال مالی را بر عهده بگیرد، ریاست آن را یک مقام فرانسوی عهده دار خواهد بود و در صورتی که فرانسه میزبانی این کانال مالی را داشته باشد، یک مقام آلمانی به ریاست آن انتخاب خواهد شد.
انتهای پیام/