به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمدصالح احمدی گفت: کشت محصول نخود برای حداقل ۱۰۰ هزار هکتار اراضی استان برنامه ریزی شده بود که جهاد کشاورزی در نظر دارد با انجام اقدامات ترویجی کشت انتظاری را حداقل در ۱۲ هزار هکتار انجام دهد.
وی افزود: به علت تغییرات اقلیمی، آب و هوایی و کاهش بارشهای بهاره برای بهره گیری بذر محصول از بارشهای پاییزه و زمستانه، زودرس کردن محصول، کوتاهی دوره رشد در محصول نخود، کشت مرسوم نخود از فصل بهار به پاییز (موسوم به کشت انتظاری) انتقال یافته است.
احمدی با بیان اینکه کشت انتظاری همزمان با اولین بارش شروع و تا آخر آذر ماه نیز ادامه دارد، تاکید کرد: راندمان تولید کشت انتظاری به نسبت کشت سه برابر بیشتر از کشت بهاره است به صورتی که کشاورزان در هر هکتار ۷۵۰ کیلوگرم محصول برداشت میکنند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه شهرستانهای کامیاران، دیواندره، سقز و دهگلان هر سال بیشترین میزان کشت محصول نخود را به خود اختصاص میدهند، گفت: جهاد کشاورزی ۱۰۰ تن از ارقام پربازده نخود ویژه کشت انتظاری داخلی شامل منصور و عادل و ارقام خارجی یارانه دار شامل آزکان، آراد و آراز را تامین کرده است.
وی یادآور شد: این ارقام اکنون به شهرستانها حمل شده و در حال توزیع بین کشاورزان است تا در کنار بذور خود مصرفی برای افزایش راندمان مزارع مورد استفاده قرار گیرد.
احمدی اضافه کرد: امکان کاشت و برداشت محصول نخود به صورت مکانیزه از دیگر مزیتهای کشت انتظاری است که جهاد کشاورزی برای کاشت مکانیزه آن ۲۵ دستگاه کارنده آماده واگذاری را در اختیار کشاورزان قرار خواهد داد.
وی گفت: در خصوص برداشت مکانیزه نیز اکنون در حال تهیه هدهای برداشت مکانیزه نخود هستیم که در فصل بهار در اختیار بهره برداران قرار گیرد.
احمدی در پایان گفت:استان کردستان بعد از استانهای کرمانشاه، لرستان، آذربایجان غربی و شرقی پنجمین استان تولید کننده این محصول در کشور است.
انتهای پیام/م