سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رونمایی از سلاحی جدید و قدرتمند برای جنگنده‌ سوخو ۲۲ سپاه/ «JDAM» ایرانی با قابلیت هدایت ماهواره‌ای در راه است+ تصاویر


ارتش‌های کشورهای مختلف، این روزها از بمب‌های مجهز به بالک استفاده زیادی می‌کنند چراکه این تسلیحات در صورت رها شدن از ارتفاع بالا می‌توانند تا فاصله ۱۰۰ کیلومتر یا بیشتر را در حالت گلاید پوشش بدهند.


به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مرداد ماه سال جاری ۱۰ فروند هواپیمای تهاجمی سوخو ۲۲ پس از انجام تعمیرات اساسی و ارتقاء به سامانه های جدید، به نیروی هوایی سپاه تحویل داده شدند. هواپیماهای سری سوخوی ۲۲ از جمله میهمان ناخوانده بودند که به ایران آمدند و در کنار تعدادی از جنگنده های دیگر مثل سوخوی ۲۴، میگ ۲۹ و میراژ اف ۱ توسط متخصصان دفاعی کشورمان مورد به روزرسانی و اورهال قرار گرفتند.

البته برخی جنگنده هایی که اینگونه به کشورمان آمدند مثل سوخوی ۲۴ و میراژ اف ۱ در اوایل دهه ۱۳۷۰ شمسی عملیاتی و به خدمت وارد شدند اما سوخوهای ۲۲ برای سالها، فرصتی جهت حضور در آسمان نیافتند اما در سالهای اخیر این جنگنده ها به نیروی هوایی سپاه منتقل شده و عملیات بازسازی و استفاده بهینه از آنها توسط کارشناسان داخلی با موفقیت انجام شد.


بیشتر بخوانید:زیر و بم شکار ۱۸۰ میلیارد تومانی سپاه /پرنده نظامی که ستون فقرات عملیات‌های اطلاعاتی ارتش آمریکاست +تصاویر


نگاهی به سلاح های جدید برای سوخو ۲۲

در تصاویر منتشر شده از مراسم رونمایی در مردادماه، بمب خوشه ای سیمرغ به چشم می خورد که از جمله محصولات قابل توجه تولید شده توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح محسوب می شود. با توجه به ساختار ظاهری و نوع طراحی این بمب، می توان اینگونه عنوان کرد که این بمب وزنی در حدود ۲۵۰ کیلوگرم داشته و جنس بدنه آن مانند مدل BL ۷۵۵انگلیسی از آلومنیوم است.

مجموعه تسلیحات جدید برای سوخو ۲۲ از جمله بمب خوشه ای (شماره ۱)، موشک بینا (شماره ۲) و بمب های بالدار (شماره ۳)


اهدافی مثل زره پوش ها و نیروهای پیاده نظام دشمن، باندهای فرود و محل های تجمع و استقرار نیروهای متخاصم از جمله اهدافی است که می توان با این بمب آنها را به راحتی از بین برد. کافی است بدانید که مجموعا ۱۴۷ ریز بمب نصب شده در سیمرغ، توان تبدیل شدن به ۲۰۰ تا ۲۹۴ هزار عدد ترکش را دارند.

سلاح دیگر قابل استفاده روی این جنگنده، موشک هدایت لیزری بینا است که چندین سال پیش بر روی هواپیماهای سوخو ۲۵ سپاه با موفقیت آزمایش شد. از موشک بینا در این سالها خبری نبود تا این که در جریان این مراسم در کنار هواپیمای سوخو ۲۲ دیده شد. پیکربندی این موشک شامل بدنه استوانه‌ای، بالک‌های کنترلی ذوزنقه‌ای در دماغه و بال‌های اصلی مثلثی امتداد یافته تا نزدیک دماغه با زائده‌های ذوزنقه‌ای در نوک بال است. پیشران سوخت جامد این موشک مانند سایر موشک‌های همرده در انتهای بدنه قرار گرفته و بخش جستجوگر لیزری و دماغه آن مشابه بمب هدایت لیزری ستار-۴ و در واقع به فرم بمب‌های هدایت لیزری "پیو وِی-۲" است.

با توجه به برد و میزان محموله جنگی موشک‌های ستار، می‌توان میزان محموله جنگی بینا را در دست‌کم ۷۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم تخمین زد. با بهره‌گیری از سامانه هدایت لیزری در فاز نهایی پرواز، این موشک با خطایی اندک به هدف خود اصابت می کند. با توجه به شکل مقطع بال‌ها و بالک‌های این موشک می‌توان گفت بینا با "سرعت مافوق صوت" به سمت هدف خود سرازیر می‌شود.

همچنین نوعی مهمات ناشناخته در کنار این هواپیما دیده می شد که شامل دو مدل بمب مجهز به بالچه بود که درباره این سلاح ها نیز توضیحی داده نشده است. ارتشهای کشورهای مختلف، این روزها از بمب های مجهز به بالک استفاده زیادی می کنند چراکه این تسلیحات در صورت رها شدن از ارتفاع بالا می توانند تا فاصله ۱۰۰ کیلومتر یا بیشتر را در حالت گلاید پوشش بدهند.

معمولا این گونه بمب ها در دنیا از هدایت ترکیبی اینرسیایی و ماهواره ای بهره می برند. در کشور ما سامانه های هدایت اینرسیایی پیشرفته ای در این سالها توسعه پیدا کرده ولی در زمینه بحث هدایت ماهواره ای اطلاعات خاصی در دسترس نیست.

نمایشگاه کیش و یک سلاح جدید برای فیترهای سپاه

اما در جریان نمایشگاه هوایی کیش ۲۰۱۸ که از ۵ تا ۸ آذرماه در حال برگزاری است، تصاویری منتشر شده که خبر از حضور یک بمب جدید در تسلیحات قابل استفاده مربوط به سوخو ۲۲ می دهد. در طراحی ظاهر بمب، به نظر می رسد از سری مارک آمریکایی الگو گرفته شده و در انتهای بمب و بخش جلوی آن، پوشش هایی مثل غلاف های به کار رفته در سری JDAM به کار رفته است، دیده می شود.

البته در بخش جلویی بمب که در برخی منابع از آن به نام رعد ۳۰۱ نام برده شده، خبری از سیستم اپتیک یا جستجوگر لیزری نیست، لذا گزینه هدایت ترکیبی اینرسیایی و ماهواره ای بسیار تقویت می شود.

تصویری از سلاح جدید نصب شده روی فیتر سپاه


بمب GBU-۳۸ از سری JDAM

تا به امروز درباره اینکه آیا ایران به سامانه های هدایت ماهواره ای دسترسی دارد یا خیر، مطلبی به صورت رسمی منتشر نشده و تحلیل های داخلی و خارجی صرفا بر اساس حدس و گمان بوده، اما شمایل این بمب جدید خصوصا وضعیت جلوی بمب و پوشش نصب شده در آن قسمت، احتمال استفاده از بمب هدایت ماهواره ای را کاملا تقویت می کند.

البته با توجه به اینکه سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه اسفندماه سال ۱۳۹۴ در یک گفتگوی خبری درباره نسل جدید پهپاد شاهد ۱۲۹ اعلام کرد که "این پرنده بدون سرنشین قابلیت امکان ارتباط ماهواره‌ای" را نیز دارد، به نظر می رسد یگانهای پهپادی و هوایی سپاه در تدارک استفاده گسترده از ارتباط ماهواره ای برای تجهیزات خود هستند.

در هر صورت از آن تاریخ تا به امروز به صورت رسمی صحبتی از دسترسی کشورمان به سامانه های ارتباط ماهواره ای با کاربرد نظامی نشده ولی نگاهی به بمب های بالک دار و حالا این سلاح جدید در سوخو ۲۲ نیروی هوایی سپاه باعث این امکان را بیش از پیش تقویت می کند که شاید کشورمان به نوعی از سیستم های هدایت و کنترل ماهواره ای دست پیدا کرده باشد یا در آستانه دستیابی به آن باشد که در این صورت، قابلیت های دفاعی جمهوری اسلامی، جهشی قابل توجه پیدا خواهد کرد.

در عین حال، این اطمینان را پدید می آورد که اگر نیروهای مسلح کشورمان به دلایل مختلف، همچنان از جنگنده های تولید شده در دهه های گذشته استفاده می کنند، اما با بروزرسانی و ارتقاء سامانه ها و سلاح های موجود در آنها، توان آفندی و پدافندی این هواپیماها را به گونه ای ارتقاء داده اند که همچنان کارآیی و قدرت مورد نیاز را داشته باشند.

منبع:مشرق

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
فریدون جهتنی
۰۴:۰۶ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
دود بر شما بادارن عزیز ودل سوز ایران اسلامی ما باید به امید خدا به چائ برسیم که واوباشهای اطرافش مثل بید بلرزند من جانباز اعصاب کرواتم دست همه شماها از دور می بوسم وقثی همچنین خبریمیشنومحالم راحتر میشود درود بر شما خدا با ماست مثل روز های داخل سنگر ها با دست خالی ودلی امیدوار
ناشناس
۱۷:۲۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
دم همه ی نیروهای نظامی گرم. مخصوصا سپاه که گل کاشته تو این چند سال اخیر.. کاش همه ی سازمانها وارگانها وتولیدکننده های خودرو ووو.... از این نیروی مخلص بی توقع یاد میگرفتن.
ناشناس
۰۷:۵۷ ۰۸ آذر ۱۳۹۷
دمشون گرم. نیرو های دیگه ی خالص بی توقع دلسوز مقتدر دیگه ای ام داریم
ناشناس
۱۹:۵۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
ایولا به شما
ناشناس
۱۹:۵۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
دمتون گرم بچه های نظامی ،هواپیماسازی را زودتر آغاز کنید هم جنگنده و هم مسافربری بسازید
ناشناس
۱۹:۵۲ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
سپاه و بسیج تو هواپیماسازی و فضایی وارد بشن و هواپیماهای ملی و عمود پرواز تولید کنه
ما میتوانیم را به کمال برسانند
ناشناس
۱۹:۴۶ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
خدا را شکر نیروهای مسلح مخصوصا سپاه پاسداران
بیشتر از زمان پیشروی داشتن این جای تقدیر و تشکر را دارد
کاش بقیه صنعتمون هم مثل اینا عمل میکردن ۰۰۰
حداقل در زمان حرکت میکردن
البته در علم پزشکی و نانو خوب عمل کردن دمشون گرم
علی
۱۹:۲۶ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
تشکر. ایرانی ثابت کرده که با توکل بر خدا قادر به انجام هر کاری هست. تشکر. در طول دوران دفاع مقدس هواپیماهای رژیم بعث عراق دسته جمعی وارد آسمان ایران می شدند و از بالای شهرهای ما تقسیم می شدند و به سمت اهداف خودشان در ایران می رفتند.اما حالا ما همه چیز داریم و قدرتمندیم . خدا را شکر.
Saba
۱۹:۰۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
دل این مردم فقط به سپاه خوشه
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
احسنت
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
امیدوارم قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح ایران چه سپاه وچه ارتش به حدی برسه که هیچ ابرقدرتی دردنیا جراءت نگاه خصمانه به ایران رانداشته باشه وهمیشه برلبه تکنولوژی های برتر دنیا باشه انشاالله والبته از این پیشرفت هم متحدان ایران بهره ببرند.
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
جانم فدای رهبر
دم سپاه گرم
ناشناس
۱۸:۳۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
انشاالله
احمد
۰۹:۵۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
یعنی میشه یه روز صبح از خواب بلند شیم و تو خبرها بخونیم که هواپیمای فوق پیشرفته رادارگریز ساخته شده توسط سپاه رونمایی شد؟مثلا پرژه‌ای که به صورت محرمانه بوده و حالا یهویی توسط سپاه رونمایی شده!ای خدا یعنی میشه؟غیرممکنه که سپاه پروژه های محرمانه و سری نداشته باشه پروژه ها و سلاح هایی که بسیار غافلگیر کننده خواهند بود برای دشمنان،ولی حقیقته یکی از آرزوهای من اینه که ببینم یک جنگنده رادارگریز ایرانی توسط بروبچه های سپاه ساخته شده،این بزرگترین هدیه میتونه باشه به مردم ایران که تو این شرایط بد اقتصادی دل آدم شاد می‌کنه،کاش میشد این آرزوی ما به گوش فرمانده هوافضای سپاه و کلاً فرمانده های سپاه برسه،در هر حال به بروبچه های سپاه خسته نباشید میگیم و کارهایی را که تا الان انجام دادند بسیار بزرگ،مهم، و قابل تحسین می دونیم، با آرزوی موفقیت برای تمامی دست اندرکاران حوزه دفاعی و نظامی ایران اعم از سپاه و ارتش، وزارت دفاع و ارگان های دیگر،
مهدی
۱۲:۲۳ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
ساخت هواپیمای رادار گریز به همین سادگی نیست برادر. آلیاژها و مواد کامپوزیتی و خلاصه تکنولوژی ساختی رو میخاد که ما نداریم. ما حالا در حد همون کوثر هم نمیتونیم در تیراژ بالا هواپیما تولید کنیم. کوثری که نسل سه و نیمه. فقط در حد چند نمونه ساخته میشه. هواپیما اجزای پیچیده و مختلفی داره مثلاً موتور همه هواپیماهای رادار گریز توربوفن هست که ما نداریم. نهایت زورمون موتور توربوجت اوجه. رادارش باید آرایه فازی فعال باشه که نداریم. بدنش آیرودینامیک خاص و مواد خاص تری میخاد که ما نداریم و.... ولی ان شاالله پله پله به اونجا هم می رسیم
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
اي خدا ميشه از خواب بيدار شيم و تد خبر ها بخونيم صلح و آرامش در جهان حاکم شده
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
ان شاالله به امید خدا
صادق
۱۵:۴۰ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
من داهشجوی دکتری تخصصی مهندسی مکانیک در دانشگاه سطح یک ایران در دوره روزانه ام بیکارم هستم اگر یه فرصت بهم بدن با یه سری امکانات با یک تیم مهندسی حتما حتما و کاملا راحت میشه با مهندسی معکوس و کلی خلاقیت دیگه اف ۲۲ و یورو فایتر رو حتی اسمبل و ساخت و تولید کرد ولی هسچ کسی حمایت نمیکنه و هیچ فرصت و کاری نیست متاسفانه
ایرانی
۲۰:۱۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
زنده باد ایران و ایرانی زنده باد سپاه و نیروهای مخلص و جان بر کفش
ناشناس
۱۴:۰۴ ۰۸ آذر ۱۳۹۷
آقا صادق عزیز امثال شما آینده سازان و مدیران آیندة کشور عزیز ما هستید نگران نباشید مشکلات با صبر و بردباری حل می شود دعا می کنیم برای شما جوانان عزیز وتحصیل کرده اما دوست عزیز هرگز نباید از سعی و تلاش و تحصیل و مطالبه از مسئولین خسته شد .
ناشناس
۰۹:۳۳ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
دم سپاه گرم