سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی فرهنگ و رسانه افتتاح شد

مراسم افتتاح مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی فرهنگ و رسانه با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،مراسم افتتاح مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی فرهنگ و رسانه عصر امروز (دوشنبه) در ساختمان شورای فرهنگ عمومی مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی فرهنگ و رسانه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ومحسن جوادی معاون فرهنگی وزیر و کاراندیش معاون حقوقی و حیدری معاون توسعه منابع انسانی و تعدادی از پیشکسوتان و فعالان حوزه نشر و کتاب برگزار شد.  

محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد در این نشست اظهار کرد: افتتاح مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی فرهنگ و رسانه خواسته دیرینی بوده که با همت بزرگان میسر شد.

وی افزود:کتاب فروشی‌ها از حلقه‌های اصلی رساندن تولید و محتوا به دست مصرف کننده هستند و باید سرمایه گذاری زیادی در این زمینه انجام شود تا محصولات فرهنگی به راحتی به دست تمامی افراد در نقاط مختلف برسد.

مرادی نیا مدیر کل دفتر توسعه کتاب و کتاب خوانی با اشاره به رونمایی از سامانه نوین نشر کتاب گفت: سامانه قبلی که ناشران برای دریافت مجوز اقدام می‌کردند با گذشت زمان نیاز به نوآوری داشت که ابتدا به دنبال اصلاح آن بودیم، ولی این کار با مشکلاتی روبه رو شد بنابراین به سمت طراحی و اجرای سامانه جدید رفتیم.

وی ادامه داد:اداره سامانه قدیم توسط شخصی در خارج از وزارت خانه بود که همین موضوع  مشکلاتی را به همراه داشت و هم چنین سخت افزار توکن که هزینه بالایی برای وزارت ارشاد داشت، حذف و بار مالی برداشته شد.

مرادی نیا در خصوص مزیت‌های سامانه جدید گفت: این سامانه از امنیت بالا و سهولت استفاده برای ناشران برخوردار است و تمام فرآیند صدور مجوز نشر مکانیزه و حضور فیزیکی به حداقل می‌رسد و ناشران هم می‌توانند با کد QR تعبیه شده برای مجوز‌ها، مجوز‌ها را راستی آزمایی کنند.

وی با اشاره به بازگشایی مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی فرهنگ و رسانه گفت: وزارت ارشاد کتاب خانه‌ای با منابع متنوع داشت که بنا به دلایلی در سال ۹۵ جمع آوری و در انباری خارج از تهران قرار داده شد. از زمان تصمیم برای راه اندازی کتاب خانه، نداشتن فضا از مهم‌ترین مشکلات ما بود که فعلا بخشی از فضای ساختمان شورای فرهنگی برای آن درنظر گرفته شده است.

مرادی نیا گفت: این فضا ۳۰ در صدازفضای کتاب خانه قبلی است و به همین علت فقط کتاب‌های تخصصی، اسناد و مدارک و کتاب‌های سنگی و نفیس به این کتاب خانه آورده شده است.

وی با اشاره به تجلیل از کتاب فروشان پیشکسوت و با بیان این که در این برنامه به سراغ تهرانی‌ها نرفته ایم، گفت: شاخص‌هایی از قبیل: داشتن حداقل ۶۰ سال سن، خوش نامی، اثر گذاری در فرهنگ کتاب، قدمت و سابقه فعالیت و رعایت اصول مشتری مداری و... به اداره ارشاد کل استان‌ها اعلام و از آن‌ها اسامی کتاب فروشان درخواست شد که در نهایت از ۷ کتاب فروش تجلیل شد.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: در جریان سفر به یکی از استان‌ها متوجه شدم که مشکل اصلی ناشران آن استان رفت و آمد به اداره کتاب بود که همین فاصله مشکلات متعددی را برای آن‌ها ایجاد کرده بود.

وی ادامه داد: حذف توکن ها قدمی موثر بود تا ناشران در شهرستان ها از شرایط بهتری بهره مند شوند و کارهای ناشران تسهیل یابد.

صالحی گفت:وجود لینک‌های ارتباطی مستقیم قدمی برای دسترسی آسان ناشران و تسهیلات بیشتر در خدمت رسانی به ناشران و یکی از راه‌های جلوگیری کتاب‌های قاچاق و غیر مجاز است تا این کتاب‌ها از کتاب‌های مجاز تفکیک شود.

کتاب فروشی‌ها پاتوق فرهنگی و اجتماعی هستند

وزیر فرهنگ و ارشاد با اشاره به توجه به کتاب فروشی‌ها بیان کرد: کتاب فروشی‌ها پاتوق فرهنگی و اجتماعی هستند و نباید این پایگاه‌های فرهنگی در شهر‌ها خاموش شود.

وی با بیان اینکه ایده‌های مختلفی در زمینه تجهیز کتاب فروشی هاو... پدید آمد که باعث جلوگیری از تعطیلی کتاب فروشی‌ها و البته پدید آمدن کتاب فروشی‌های جدید شد، گفت:یکی از نکات مهم نسل ما تشویق مردم برای مراجعه به کتابفروشی‌ها است که نوعی تربیت فرهنگی است.

صالحی ادامه داد: از جمله طرح‌های مراجعه به کتاب فروشی‌ها، دوشنبه‌های کتاب خوانی در مهدکودک‌ها بوده است که حدود ۱۲۰۰ مربی برای این کار آماده و در تمامی مهد کودک‌ها در حال اجرا است. همین موضوع سبب مراجعه بیشتر به کتاب فروشی‌ها می‌شود البته تلاش‌ها و ایده‌ها برای ایجاددریچه معنوی وفرهنگی شهر‌ها باید گسترش یابد و از عزیزان در این زمینه تقدیر شود.

صالحی در خصوص افتتاح کتاب خانه تخصصی مرکز اسناد گفت: این کتاب خانه به عنوان کتاب خانه مادر با منابع غنی و به عنوان یکی از کتاب خانه‌های مرجع در اختیار اهالی قلم و فعالان در این حوزه قرار می‌گیرد تا از آن استفاده و بهره ببرند.

در این مراسم ضمن رونمایی از سامانه نوین مجوز نشر کتاب، از کتاب فروشان پیشکسوت شهرستان‌ها تجلیل شد.

از منصور طبرسی از استان آمل، بهمن عبادالله وند از شهرستان میاندوآب، مهدی مژده از شهرستان رشت، شجاع الدین دستغیب از بوشهر، جعفر سامانی از سنندج، محمدعلی بهزادفر از همدان و اسرافیل یاوریان از اردبیل در این مراسم تجلیل شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ادبیات ، وزارت ارشاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.