سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جزییات دستیابی ایران به یک پرنده بدون سرنشین خاص؛

زیر و بم شکار ۱۸۰ میلیارد تومانی سپاه /پرنده نظامی که ستون فقرات عملیات‌های اطلاعاتی ارتش آمریکاست +تصاویر


با شکار پهپاد MQ-۹ آمریکایی ماجرای غنیمتهای سپاه وارد بخش جدیدی شده که اهمیت بسیاری دارد.


به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، داستان پهپادهای غنیمتی سپاه از آمریکایی ها تقریبا تبدیل به یک سریال دیدنی شده است که شاید اگر هنرمندان و اصحاب هنر در این کشور به آن توجه کنند می تواند دستمایه فیلم یا سریال های بسیار پر طرفدار و جالب شود. از ماجرا به غنیمت رفتن اسکن ایگل که تا به امروز تولید انبوه شده و در نیروی دریایی سپاه و ارتش وارد خدمت شده است الی ماجرای شکار جانور قندهار که هنوز هم حکایت های زیادی از آن ماجرا ناگفته باقی مانده است. اما با صحبت های هفته گذشته سردار حاجی زاده در خصوص به غنیمت گرفتن یک فروند پهپاد MQ-۹ آمریکایی به نظر این ماجرا وارد بخش جدیدی شده است. اما MQ-۹ چیست و چرا شکار آن اهمیت دارد؟

MQ-۹: جانشین شایسته پردیتور

پهپاد MQ-۹ ملقب به ریپر در حقیقت جانشین پهپاد معروف MQ-۱ پردیتور است که البته گاهی به عنوان پریدتور بی نیز شناخته می شود. ام کیو ۱ در حقیقت پهپادی بود که شهرت جهانی پیدا کرده و عامه مردم جهان را با مفهوم واژه پهپاد، جنگ پهپادی و جنگ های رباتیک و آنچه قرار است نبردهای آینده بشری به آن شکل باشد، آشنا کرد. استفاده از این پهپاد برای آمریکایی ها بسیار فایده داشت زیرا به آنها کمک می کرد با هزینه بسیار کمتر و بدون به خطر انداختن عوامل انسانی خود، برای ساعت های مدید بر فراز یک منطقه گشت زده و در صورت لزوم نیز اهداف مورد نظر خود را هدف قرار بدهند.

با افزایش عملیات های بدون سرنشین آمریکا در نقاط مختلف جهان، فرماندهان آمریکایی به این نتیچه رسیدن که پهپاد MQ-۱ در سایز خود دیگر توان پاسخ به این نیازها را نداشته و نیاز به یک ارتقاء سنگین وجود دارد. پاسخ این نیاز، تبدیل به پهپادی به نام MQ-۹ شد. این پهپاد نیز به مانند پردیتور ساخت شرکت آمریکاییGeneral Atomics است.


بیشتر بخوانید:«طوفان» در رکاب پاسداران نیروی زمینی سپاه/ هرآنچه باید از «زرهی فولادین ایران» بدانید + تصاویر


در نگاه اول طراحی MQ-۹ بر اساس همان کلیات MQ-۱ در نظر گرفته شده؛ پهپادی که برای فضاهایی بدون حضور دفاع هوایی یا نیروی هوایی طراحی شده و در نبود این عوامل تا ساعت های طولانی بر فراز منطقه مورد نظر گشت می زند. از همین رو برای مناطقی مثل عراق، افغانستان، سوریه، یمن و قاره آفریقا از جمله مناسب ترین انتخاب ها به حساب می آید. این عدد احتمالا برای شما جالب است. هزینه پرواز یک ساعت پهپاد MQ-۹ در حدود ۳۶۰۰ دلار در هر ساعت و پرواز یک پرنده مثل اف ۱۸ سوپر هورنت برای هر ساعت ۲۴ هزار دلار است. پس در شرایطی که نیاز به سرعت خیلی بالا، پنهانکاری، حساسیت های نظامی و سیاسی یا اصولا در حمله حجم زیادی از مهمات نیاز نباشد استفاده از پهپادی مثل ریپر انتخابی بسیار مناسب تر است.

پهپاد MQ-۱ نزدیک تر و MQ-۹ دورتر از دوربین

بهتر است برای فهم بهتر ریپر و اتفاقاتی که در بحث طراحی آن رخ داده مقایسه ای ساده با پردیتور داشته باشیم. پهپاد پردیتور ۸.۲ متر طول، ۱۴.۸ متر دهانه بال و ۲.۱ متر ارتفاع دارد. این مشخصات برای پهپاد ریپر عبارت است از ۱۱ متر طول، ۲۰ متر دهانه بال و ارتفاع ۳.۸۱ متر. مشخصا مقایسه همین اعداد به ما کمک می کند تا متوجه بشویم با یک پرنده بسیار بزرگتر طرف هستیم. اما این بدنه بزرگتر، مشخصا نیروی بیشتری را نیز طلب می کند. لذا در پهپاد ریپر از یک موتور توربوپراپ ۹۰۰ اسب بخاری مدل TPE۳۳۱-۱۰ ساخت شرکت آمریکایی Honeywell استفاده می شود. قدرت موتور در پهپاد پردیتور ۱۱۵ اسب بخار بود! و جالب این که وزن پهپاد پردیتور ۵۱۲ و پهپاد ریپر ۲۲۰۰ کیلو است.

سرعت در پهپاد پردیتور ۲۱۷ و در ریپر ۴۸۲ کیلومتر بر ساعت است. در پهپاد ریپر امکان حمل محموله تا وزن نزدیک به ۱ تن است و در پردیتور این عدد به دو عدد موشک هلفایر محدود می شود. ارتفاع پروازی ریپر ۱۵ کیلومتر و ارتفاع پروازی پردیتور ۷۶۰۰ متر است. پهپاد ریپر می تواند به مهماتی مثل موشک هلفایر، بمب هدایت لیزری GBU-۱۲ و یا بمب هدایت ماهواره ای GBU-۳۸ نیز مجهز شود. در عین حال شرکت اروپایی MBDA موشک های بریمستون را نیز با موفقیت از روی این پهپاد شلیک کرده است.

اما در بخش راداری و اپتیک نیز پهپاد ریپر، پرنده ای قابل است و بدون وجود تسلیحات توان بالای شناسایی و مدیریت صحنه نبرد را دارد. سامانه چند منظوره هدف یابی AN/DAS-۱ MTS-B از شرکت ریتهون با قابلیت رصد و کشف اهداف در شب و روز یا هر شرایط آب و هوایی و همچنین علامت گذاری لیزری اهداف، سامانه رادار سار AN/APY-۸ Lynx II و در مدل جستجوی دریایی این پهپاد که به اسم Guardian شناخته می شود نیز از راداری به اسم SeaVue Marine بهره گرفته می شود.

ام کیو ۹ مسلح به موشک هلفایر و بمب هدایت لیزری

در بازار صادراتی نیز این پهپاد بسیار موفق بوده و به غیر از نیروهای مسلح آمریکا، هم اکنون فرانسه، ایتالیا، هلند، اسپانیا و انگلیس از جمله دیگر کاربران این پهپاد محسوب می شوند و هندوستان نیز قراردادی را برای خرید مدل Guardian به امضاء رسانده که البته این مدل صرفا قابلیت شناسایی و گشت دریایی داشته و مسلح نمی شود. استرالیا نیز برنامه هایی برای خرید پهپاد MQ-۹ دارد. در بحث سابقه رزمی نیز می توان به عراق، افغانستان و یمن به عنوان شلوغ ترین نقاط حضور ریپر اشاره کرد. البته در آبان ۹۶ یک ریپر آمریکایی در دام پدافند هوایی نیروهای یمنی افتاده و ساقط شد.

آنچه که در بالا به آن اشاره شد معرفی کلی این پهپاد است که بهای هر فروند آن در حدود ۱۷ میلیون دلار برای هر فروند (با محاسبه قیمت دلار، در حدود ۱۸۰ میلیارد تومان) اعلام و بیش از ۱۶۰ فروند از آن تا به امروز ساخته شده است. در حقیقت این پهپاد را می توان ستون فقرات عملیات اطلاعات و شناسایی آمریکا خصوصا در مناطقی مثل منطقه خاورمیانه و آفریقا دانست و حال باید منتظر بود و مشاهده کرد که چه زمانی با نشانه های ریپر آمریکایی در محصولات وطنی رو به رو خواهیم شد.

با توجه به اینکه قطعا نیروهای سپاه پاسداران، این پهپاد را یا در آبها و یا در زمین های متعلق به جمهوری اسلامی ایران شکار کرده و به دست آورده اند، مسئولان اجرایی و دیپلماتیک کشورمان نیز می توانند در کنار سخنرانی هایی با موضوعات داخلی یا فاقد راهبرد منسجم برای تامین منافع نظام، برخی از این پرنده های جاسوسی شکار شده را به عنوان سند جاسوسی و دخالت آمریکا در ایران اعلام و این نقض قوانین بین المللی را به صورت جدی و سریع پیگیری کنند؛ همانند نحوه استقبال از وزیر خارجه انگلیس ...

منبع:مشرق

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۴ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
کاش ایران خودرو و سایپا رو هم ، سپاه فتح میکرد
یوسف
۲۰:۵۲ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
این کار بزرگ را باید در سال‌ها ی بعد در کتاب فرزندان ما نمایش داده شود، دست مریزاد ،خداوند حافظ شما،
مدافعان حرم
۱۸:۰۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
انشاالله نوع آلیاژی که در ساخت اون استفاده کردن قابل رقابت با نوع خارجی اون را داشته باشه.ما همیشه مشکل آلیاژ را داشتیم.
ناشناس
۱۴:۳۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
به عنوان یک بسیجی برادر شهید عاشق ولایت میگویم احسنت بر این غیور مردان عرصه علم و عمل
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
سلام من شخصاً اعتقاد دارم ساخت موشک های پیشرفته بدست کسانی است که با توسل به امام زمان و کمک وهدایت ایشان انجام می شود
رضا
۰۰:۱۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
عزیزان سپاه برای ابراز احساسات خودم کلمه مناسب پیدا نمی کنم، فقط صادقانه بگم که خیلی دوستتان دارم. توی این دوره سخت که دم از برجام و Cft و fatf و مذاکرات بی حاصل از طرف...... زده می شود و باعث جسارت و خوشحالی و اعتماد به نفس آمریکایی ها و اروپا شده و احساسات ملت را جریحه دار کرده است، این شما هستید که بر زخم دل ما مرهم می گذارید و با شاهکاری اینچنین خوشحال مان می کنید.
در ضمن پیشنهاد می کنم، در سر در صنایع هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این شعار را نصب کنید (طراحی و ساخت از آمریکا، شکار و مهندسی معکوس و تولید انبوه از ما) دستمریزاد و خسته نباشید و خداوند پشت و پناهتان.
رضا
۰۰:۱۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
عزیزان سپاه برای ابراز احساسات خودم کلمه مناسب پیدا نمی کنم، فقط صادقانه بگم که خیلی دوستتان دارم. توی این دوره سخت که دم از برجام و Cft و fatf و مذاکرات بی حاصل از طرف...... زده می شود و باعث جسارت و خوشحالی و اعتماد به نفس آمریکایی ها و اروپا شده و احساسات ملت را جریحه دار کرده است، این شما هستید که بر زخم دل ما مرهم می گذارید و با شاهکاری اینچنین خوشحال مان می کنید.
در ضمن پیشنهاد می کنم، در سر در صنایع هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این شعار را نصب کنید (طراحی و ساخت از آمریکا، شکار و مهندسی معکوس و تولید انبوه از ما) دستمریزاد و خسته نباشید و خداوند پشت و پناهتان.
ناشناس
۲۲:۳۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
موفقیت سپاه رو تبریک میگم دوستان
ناشناس
۲۲:۱۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
این هم خوبه اما ساخت موشک بالستیک قاره پیما با قابلیت حمل کلاهک اتمی یه چیز دیگه است
م.ص
۲۱:۴۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
درود بر سپاه درود بر دانشمندان ونخبه های عزیز ایران اسلامی تشکر .
ناشناس
۲۱:۳۹ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
ان شاء الله خداوند توفیقات دلیرمردان سپاه و ارتش را افزایش دهد.
حاجی حیدری
۲۱:۰۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
لبیک یامهدی سلام بر سربازان مهدی صاحب الزمان (عج)
روح الله
۲۰:۱۷ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
با سلام
اگر این مطالب در تلویزیون منتشر شود مطمئن باشید علاوه بر افزایش غرور ملی ، فرزندان همین خاک بجای قاب کردن فلان بازیگر هالیوودی و فلان ماشین تخیلی ، با افتخار تمام، عکس مهندسان و فرماندهان همین خاک و بوم را نه بر روی دیوار خواهند زد
ایمان
۱۹:۲۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
احسنت و خدا قوت به غیور و دلیر مردان ایران اسلامی. واقعا پرچم ایران بالاست، این است که می گویند خواستن توانستن است. اما ای کاش روزی برسد که نخبگان و دانشمندان فرزندان انقلاب طراحی هواپیماهای مسافربری را در راس کار خود قرار بدهند و در این زمینه هیچ نیازی به بیگانگان نداشته باشیم. انشاالله......
ناشناس
۱۹:۲۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
این تکنولژی که می تواند چنین پهبادهایی را سالم به غنیمت بگیرد بسیار ارزشمند است اگر توسعه یابد هر پهبادی وارد حریم ایران شود در تله می افتد
محمد
۱۹:۱۹ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
زندباددلاورمردان سپا خداقوت
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
یکی ساخت ایران از هزارتا ساخت بیگانگان شیرین‌تر و دلپسند تر است
ناشناس
۱۹:۱۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سلام یک گزارش تهیه کنید فرمانده سپاه را بیارید
ازش بخواهید که یک ماشین تماما ایرانی طراحی کنند و بدهند به این سایپا و ایران خودرو تولید کنند حداقل ملت سوار یک ماشین خوب بشوند نه اینکه هنوز ماشین پراید خدایش باید درب این کارخانه ها را گل گرفت
یوسف
۱۹:۱۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سلام درود خدا بر شما باد جانم فدای شما
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
انشاالله
ناشناس
۱۹:۰۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
احسنت به غیورمردان سپاه امام زمان
ناشناس
۱۸:۴۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
باریکلا
محمدجواد
۱۸:۰۹ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
احساس غرور و شادی میکنم احسنت و خداقوت به همه
پبدنی
۱۷:۴۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
از رویشان کپی برداری کنید و ایران اسلامی را هم در صنعت هوایی و هواپیمایی به خودکفایی برسانید
چقدر شیرین خواهد بود که سپاه عزیز ،هواپیمای جنگی و مسافربری مورد نیاز کشور را خودش و با تکیه بر فرزندان بسیجی اش بسازد و کشور را از بیگانگان بی نیاز سازد
بختیاری
۱۷:۴۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
عقب ماندگی های هوایی را سریعا جبران کنیم و خود را به برترین های جهان نزدیک کنیم
همانگونه که در موشکی و پهپادی، چنین رشد و پیشرفت کردیم
ناشناس
۱۶:۳۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
افرين بر دلاورمردان سپاه بخدا هيچ كجاي دنيا مثل هوش و ذكاوت و ايمان ايراني پيدا نميشه و اين هم به بركت وجود اقا امام زمان هست كه دست مباركشان روي سر ما شيعيان است جانم فداي امام زمان.عج. اللهم عجل لوليك الفرج.
فرهاد
۱۵:۲۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
مراقب مکر و حیله دشمن باشید شاید البته شاید پهباد هایی را دانسته و مخصوصا وارد حریم ایران بکنند و بخواهند مسیر مهندسی معکوس را منحرف کرده و یا با بمب ساعتی و زمان دار دانشمندان ما را از بین ببرند شدیدا مراقب این شیاطین باشید
ناشناس
۰۲:۳۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
کافی است که یک ماژول جی پی اس مختصات جغرافیایی محل تجمع دانشمندان و جاییکه عملیات مهندسی معکوس اجرا می شود را به ماهواره های جاسوسی آمریکا گزارش دهد. اگر احتیاط نکنیم خسارات جبران ناپذیر ببار می آورد
شهروندی از پارس آبادمغان
۱۵:۱۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سلام درود بر شما زحمتکشان امنیت همیشه پیروز و موفق باشید .خدانگهدارتان باد .مرگ برامریکا مرگ براسراییل مرگ برال سعود
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
امریکا تمام است. بای بای امریکا (:
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
امریکا تمام است
ناشناس
۱۴:۳۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
من اینو ازنزدیک دیدم
سید رضا
۱۴:۳۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
شاهد 129 ؛ نمونه پیشرفته اونه که هوا فضای سپاه ساخته و عملیاتی هم شده و فیلم عملیاتش علیه داعش هم پخش شده !!
ماشاالله فروتن
۱۳:۴۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
خدانگهدارتون باشه شیرمردان امام زمان
ناشناس
۱۸:۵۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
انشاالله
صادق
۱۳:۴۰ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سایپا و ایران خودرو رم بدین دست سپاه یا وزارت دفاع مردم بدبخت دوتا ماشین خوب ببینن
ناشناس
۱۳:۳۶ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
درود بر پاسداران انقلاب اسلامی
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۳:۱۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
خودرو سازی رو بدین دست سپاه بزارین از خرید کالای ایرانی لذت ببریم
جواد حافظی
۱۳:۱۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
درود و سلام خداوند بر سپاهیان عزیز و جان برکف
مهدی
۱۳:۰۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
آفرین بر تکنولوژی روز دنیا....هزینه ساخت چنین پرنده هایی بسیار سنگین است ولی برای کشور و اقتدار آن لازم است...۱۷ میلیون دلار معادل ۴۰۰ میلیارد تومنه و این هزینه اگر دنیایی همراه با صلح و آرامش داشته باشیم باید صرف اقشار ضعیف بشود ولی وقتی امنیت نیست باید واقعا خرج هزینه های دفاعی بشود چون آن در اولویت است...هزینه پرتاب هر موشک بالستیک یا کروز هم به میلیارد میرسد ولی همین هزینه هاست که آمریکا و دشمنان ما را قدرتمند کرده و باید ما هم در این مسیر حرکت کنیم آنهم پرشتاب...
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
از سپاه ممنونیم
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
به قول دوستمون ،آقا صنعت خودرو را دست سپاه بدین باور کنید مثل خیلی چیزهایی دیگه ،خیر برکتش به مردم میرسه
مهدی
۱۳:۰۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
کدوم دوستتون؟
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
افرين گل فرمودي اي كاش يكبار و براي هميشه همه چيز واقعا بدست سپاهيان مي شد
ناشناس
۱۴:۰۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
ای کاش همه روحیه قوی برای پیشرفت مملکت داشته باشند مثل بچه های مومن
ناشناس
۱۴:۳۰ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
ما مهندسان و دانشمند کم نداریم
علی۳۱۳
۱۲:۲۷ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سلام بر سربازان امام زمان
علی۳۱۳
۱۲:۲۷ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سلام بر سربازان امام زمان
ناشناس
۱۲:۲۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
منظور از نحوه استقبال از وزیر امور خارجه انگلیس در انتهای پیام پیه؟
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
درود بر سپاه. کاش صنعت خودرو رو هم به دست نیروهای نظامی میدادن ، باور کنین نتیجه میداد ، احسنت
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
درود بر سپاه. کاش صنعت خودرو رو هم به دست نیروهای نظامی میدادن ، باور کنین نتیجه میداد ، احسنت
ناشناس
۱۸:۵۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
احسنت
حسین نوری
۱۱:۴۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سلام برپاسداران ولایتمدار ارزش سپاه به میزان ولایت مداری ان است خدای متعال حفظتون کنه
حسین نوری
۱۱:۴۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سلام برپاسداران ولایتمدار ارزش سپاه به میزان ولایت مداری ان است خدای متعال حفظتون کنه
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سپاه بر حقه و پیروز
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سپاه بر حقه و پیروز
میلاد تیموری
۱۱:۲۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
درود بر سپاه که مظهره قدرته خلاقیت ایرانیه
چرا سپاه یک اتومبیل ملی نمیسازه؟
ناشناس
۱۱:۲۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
سلام و درود به سپاه غیور اسلام کور شود هر آنکه نتوان دید
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
درود بر سپاه
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
آفرین به این هوش دانشمندان ایرانی
نا شناس
۱۱:۱۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
کار بسیار بزرگی کردن دست سپاه درد نکنه این پهپاد بهترینه در نوع خودش
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
جانم فدای رهبر
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
ان شالله
ناشناس
۱۶:۰۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
مرگ بر ضد ولايت فقيه
علی
۰۸:۵۶ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
احسنت... زنده باد دلاورمردان سپاه پاسداران ایران زمین
ناشناس
۰۸:۵۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
جانم فدای وطنم
ناشناس
۱۴:۱۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
انشالله
ناشناس
۱۶:۰۷ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
مرگ بر امريكا ودوستدارنش