سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روش‌هایی برای پرورش گیاهان زینتی و سبزیجات در یک لیوان آب

گیاهان و سبزیجاتی وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را به راحتی در یک بطری آب رشد و پرورش دهید و از دیدن آن‌ها لذت ببرید.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، دنیای گیاهان و سبزیجات دنیای بی‌نظیری است که عاشقان خودش را می‌طلبد و هر کسی حال و حوصله سر و کار داشتن با گیاهان را ندارد. اما جالب است بدانید در این دنیای حیرت انگیز گیاهان و سبزیجاتی هستند که می‌توانید آن‌ها را به راحتی در یک بطری آب رشد و پرورش دهید و از دیدن آن‌ها لذت ببرید.

امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا این گیاهان و سبزیجات را به شما معرفی کند و نحوه پرورش آن‌ها در آب را آموزش دهد.

پس پیشنهاد می‌کنیم اگر به پرورش گل و گیاه علاقه دارید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

چطور گیاهان زینتی را در آب پرورش دهیم؟

پرورش گیاهان زینتی در آب این مزیت را دارد که شما می‌توانید شاهد رشد و نمو گیاه خود از پشت شیشه آب باشید. در شرایط نگهداری گیاه در آب وقتی یک گیاه در آب می‌روید شبیه یک گلدان با شاخه‌های گل بُریده می‌باشد؛ با این تفاوت که هم عمر گیاه در آب طولانی است و هم ریشه‌های گیاه دیده می‌شوند. پس اگر زمین و فضای لازم برای کاشت گیاهان مورد علاقه خود در اختیار ندارید نگران نباشید؛ چرا که می‌توانید تعداد زیادی از گیاهان را در آب پرورش بدهید.

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا می‌شود گل‌های خود را در آب پرورش دهید یا خیر؟

ممکن است این سئوال برایتان پیش آید که چطور گیاهان می‌توانند در آب رشد کنند، درحالی که متخصصین و اهل فن همیشه ما را از زیاد آب دادن گیاه برحذر داشته‌اند؟!

دلیل این گفته متناقض نقش اکسیژن است. زیرا هوای موجود در خاک در اطراف ریشه است که محیط را برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌کند و در صورت عدم وجود اکسیژن در اثر آب زیادی ایجاد خفگی در گیاه می‌شود.


بیشتر بخوانید؛ آشنایی با گل‌های مختلف در نمایشگاه گل و گیاه


زمانی که اکسیژن در خاک وجود داشته باشد برای گیاه محیط مساعدی وجود دارد. در صورتی که در کشت آبی اکسیژن در اطراف ریشه‌ها به حد وفور وجود داشته و محیط برای رشد باکتری‌ها مساعد نیست.

اگر قصد نگهداری گیاه در آب را دارید، آن را از داخل خاک خارج کرده، سپس به منظور جلوگیری از انتقال احتمالی باکتری و قارچ موجود در خاک بهتر است آن را بشویید. این گیاه پرورشی می تواند فقط یک قلمه باشد و خود این قلمه ریشه خواهد داد.

در مورد نگهداری گیاه در آب بایستی مقدار زیادی صبر و حوصله به خرج داد و به گیاه فرصت داده شود که به محیط جدید عادت کرده و پس از مدتی حداقل یک ماه شروع به دادن ریشه و سپس جوانه و برگ‌های جدید کند.

پرورش گیاهان زینتی در آب باید چه شرایطی داشته باشد؟

یک خاک خوب معمولا حاوی مواد غذایی لازم می‌باشد و گیاهی که در خاک است مواد غذایی را جذب می‌کند، آب مواد را حل می‌کند و به وسیله ریشه‌ها جذب گیاه می‌شوند، گیاه به خاک محتاج نیست بلکه به مواد غذایی و آبی که در داخل خاک است نیاز دارد.

وقتی یک گیاه در آب خالص رشد نمی‌کند، به این معنی است که کلیه مواد غذایی مورد نیاز به علت محروم شدن از خاک در دسترس گیاه قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین در شرایط نگهداری گیاه در آب بایستی محلول‌های غذایی به آن اضافه شود.

مواد غذایی اصلی و ضروری گیاه عبارتند از: ازت، فسفر، پتاس و مقداری از مواد معدنی دیگر که به عناصر قلیل موسوم می‌باشند. این مواد را می‌توان در فروشگاه‌های ویژه فروش بذر و سموم و کود‌های شیمیایی و ادوات کشاورزی و باغبانی برای رشد گیاه خریداری کرد.


بیشتر بخوانید: تولید گل و گیاه مینیاتوری در شیشه‌های زینتی


توصیه می‌شود پرورش گیاهان زینتی در آب را در ظروف شیشه رنگی انجام دهید. ولی در ظروف شیشه‌ای بی رنگ نیز می‌توان به نتیجه رسید؛ اما برای اینکه قارچ در مقابل روشنایی تولید نشود دور شیشه را با کاغذ تیره رنگی می‌پوشانند.

بهتر است قبل از استفاده ظرف و یا شیشه را کاملا شسته و ماهی یک بار آب شیشه را تعویض و شیشه و خود گیاه را تمیز کنید. داخل ظرف را می‌توانید با سنگ ریزه‌هایی پر کنید به شرط اینکه قبلا آن‌ها را شسته باشید. ظروف شیشه‌ای به راحتی تمیز می‌شوند، همچنین قیمت آن‌ها ارزان بوده و فرم‌های جالبی از آن‌ها را میتوان تهیه کرد.

قسمتی از آب موجود ظرف کشت، تبخیر می‌شود و هربار بهتر است مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید. اگر کلر آب زیاد است بهتر است آب را یک شبانه روز به کناری بگذارید تا کلر آن خارج شود.

سطح آب در ظرف کشت باید متناسب با نوع گیاه و گنجایش ظرف باشد، به طوری که جذب هوا، به سهولت انجام پذیرد. برای اینکه گیاهان بتوانند در آب رشد کنند باید آب ظرف کشت هر چند روز تعویض شود، زیرا تا زمانی که آب تازه باشد امکان رشد جلبک‌ها و باکتری‌ها وجود نداشته و گیاه بخوبی رشد می‌کند.

برای جلوگیری از فساد سریع آب از ذغال نیز می‌توان استفاده کرد، برای اینکه ذغال در آب شناور نباشد قبل از استفاده چند روز آن را در آب می‌گذارند تا خیس بخورد این عمل از یک طرف باعث تمیز شدن گرد و خاک ذغال شده و از طرف دیگر از کثیف کردن آب جلوگیری می‌کند.

پرورش گیاهان زینتی در آب و پرورش گل در آب مثل کشت گیاهان در خاک به نور احتیاج دارد. از این جهت بسته به نوع گیاه، باید مکان مناسب آن را در داخل آپارتمان به دقت انتخاب کنید.

معرفی گیاهان قابل پرورش در آب

  1.  برگ بیدی
  2. بنفشه آفریقایی
  3.  بگونیا رِکس
  4. حُسن یوسف
  5. دراسنای برگ قرمز
  6.  پنجه کلاغی
  7.  آویز
  8.  پتوس
  9.  برگ انجیری
  10.  گیاه آنتوریوم
  11.  عشقه
  12.  پیله آ

پرورش گیاهان و سبزیجات در آب

اگر جزو این افراد بی حوصله هستید، توصیه می‌کنیم ادامه این مطلب را تا انتها بخوانید تا با گیاهانی آشنا شوید که برای رشد فقط به یک لیوان آب نیاز دارند.


بیشتر بخوانید: چند نکته درباره پرورش گل‌های آپارتمانی


گیاهانی که برخی از آن‌ها خوردنی هستند و می‌توانید هر روز سبزیجات تازه داشته باشید.

  • سیر

اگر بوته‌های سیر را در آب بگذارید پس از مدتی شروع  به جوانه زدن می‌کنند. جذابیت این امر در آن است که ساقه‌های سبز سیر خوردنی است و از آن‌ها می‌توانید در غذا یا سالاد استفاده کنید.

  • کاهو چینی

پس از جدا کردن برگ‌های کاهوی چینی، انتهای آن را دور نیندازید و در عوض آن را درون یک کاسه پر از آب بگذارید تا دوباره جوانه زده و برگ کاهوی جدید بدهد.

  • پیازچه

پیازچه‌های ترد و تازه و خوشمزه را درون یک لیوان پر از آب بگذارید تا ریشه داده و دایما پیازچه تازه به شما بدهند. به این ترتیب همیشه سبزیجات تازه در خانه خود خواهید داشت.

  • هویج

اگر انتهای هویج را درون یک کاسه کم عمق درون آب بگذارید، شروع می‌کند به جوانه زدن. این سبزیجات خوردنی هستند و می‌توانید درون سالاد بریزید.

  • تره فرنگی

برای اینکه مطمئن شوید می‌توانید تره فرنگی را در خانه پرورش دهید باید مطمئن شوید که انتهای ساقه آن حداقل ۵ سانتیمتر بلندی دارد.


بیشتر بخوانید: گل های زینتی بهانه ای برای قاچاق خاک/ یک میلیون هکتار تالاب خشکید


در این حالت، تره فرنگی را درون یک کاسه آب بگذارید تا دوباره جوانه زده و برگ‌های تازه بدهد.

  • نعناع

ریشه نعنا را درون آب بگذارید تا هر وقت دلتان می‌خواهد برگ تازه بدهد و از این سبزی خوش عطر به صورت تازه بهره بگیرید.

  • ریحان

ریحان را هم همانند نعنا می‌توانید در یک لیوان آب پرورش دهید و به خاک و باغچه نیاز ندارد. ریشه گیاه را در آب بگذارید تا برایتان برگ‌های تازه بدهد.

  • رزماری

رزماری خوش عطر که برای نرم کردن گوشت و خوش عطر کردن غذا و سالاد استفاده می‌شود را هم در یک لیوان آب بگذارید تا زنده بماند و رشد کند.

  • لاله

برخلاف تصور اغلب مردم، لاله فقط در خاک رشد نمی‌کند، بلکه در یک لیوان آب هم می‌تواند جوانه بزند و گل بدهد.


بیشتر بخوانید: ترفندهایی کلیدی برای نگهداری گل‌های خانگی


برای این منظور پیاز لاله را درون یک گلدان شیشه‌ای پر از آب بگذارید تا به مرور رشد کند.

  • سنبل آبی

این گل بسیار زیبا نیز بدون نیاز به خاک شکوفه می‌دهد. فقط کافیست ریشه آن را درون یک لیوان آب بگذارید.

  • سنبل

این گل که برای ما ایرانی‌ها نماد سفره هفت سین و آمدن عید است نیز با یک لیوان آب رشد می‌کند. پیاز گل را درون آب بگذارید تا جوانه داده و رشد کند و به گل دادن برسد.

  • گل نرگس

به طور کلی تمامی گل‌هایی که پیاز دارند را می‌توان بدون نیاز به خاک و فقط در آب پرورش داد. نرگس نیز از این دسته گل هاست.

  • پاپیروس

ساقه‌های پاپیروس را درون گلدان آب بگذارید تا ریشه دهد و همیشه تاز و سبز در گوشه‌ای از خانه خودنمایی کند.

  • بامبو

بامبو برای رشد فقط به یک گلدان پر از آب نیاز دارد.

  • پتوس

گیاه بسیار زیبای پتوس هم به خاک نیاز ندارد.


بیشتر بخوانید: پرورش گل و گیاه زینتی، روح بخش و سودآور


اگر چه در خاک رشد سریعتری دارد، اما در یک گلدان آب هم به حیات خود ادامه می‌دهد و باعث زیباسازی فضا می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.