سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران ؛

اجرای طرح پیمان‌سپاری ارزی لازمه بازگشت ارز به کشور

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران اجرای طرح پیمان‌سپاری ارزی را لازمه بازگشت ارز به کشور در شرایط کنونی دانست .

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران اجرای طرح پیمان‌سپاری ارزی را لازمه بازگشت ارز به کشور در شرایط کنونی دانست و گفت : از ۲۷ میلیارد دلار صادراتی که از ابتدای امسال داشته ایم، تنها هفت میلیارد دلار ارز آن به داخل کشور برگشته است.

وی از آغاز نسل جدید جنگ مدرن اقتصادی علیه ایران یاد کرد و گفت : اگر دنیا نسبت به این شرایط بی‌تفاوت باشد، تبعات آن گریبانگیر تمام جهان خواهد بود.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها دو هدف را علیه ایران دنبال می‌کند، خاطرنشان کرد: هدف اول افزایش مصارف ارزی در ایران است و از همین رو از واردات کالا‌های لوکس از سوی ایران استقبال می‌شود.

مودودی هدف دوم را کاهش درآمد‌های ارزی ایران با کاهش صادرات نفتی و غیرنفتی اعلام کرد.

سرپرست معاونت امور صادرات وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد است، در چنین شرایطی بیش از آنکه به فکر رونق صادرات باشیم، باید منابع ارزی کشور را مدیریت کنیم تا مشکلی برای بخش تولید و صنعت کشور ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه برای تامین ارز مورد نیاز برای سایر اقلام بجز کالا‌های اساسی نیازمند ارز صادرات غیرنفتی هستیم، عنوان کرد: تعهد سپاری ارزی نیز در همین راستا است و، چون با نظر سران سه قوه از سوی بانک مرکزی اعمال شده در نتیجه سازمان توسعه تجارت در این زمینه امکان تصمیم‌گیری ندارد.

مودودی هدف از تعهدسپاری ارزی را کمک به منافع کل کشور و بازگشت ارز برای مدیریت منابع ارزی دانست و تصریح کرد: از ۲۷ میلیارد دلار صادراتی که از ابتدای امسال داشته ایم، تنها هفت میلیارد دلار ارز حاصل آن به داخل کشور بازگشته است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران معتقد است، صادرکنندگان اگرچه با اجرای این طرح ممکن است دچار مشکلاتی شوند، اما باید دغدغه‌های دولت برای مدیریت منابع ارزی را نیز در زمینه تعهدسپاری ارزی مدنظر قرار دهند.

وی عنوان کرد: تعهدسپاری ارزی برخلاف پیمان‌سپاری‌های ارزی که در گذشته داشتیم، در پنج محور مختلف امکان برگرداندن ارز حاصل از صادرات را به تجار می‌دهد که فقط یک مورد آن از طریق سامانه نیما است و صادرکنندگان باید از سایر ظرفیت‌های دیگر این پنج بخش نیز استفاده کنند.

مودودی در ادامه با بیان اینکه پیامد تحریم‌ها برای کشور فقط بعد منفی آن نیست، تاکید کرد: همیشه ایام تحریم بهترین زمان برای تقویت تولیدات داخل کشور و محدودیت واردات است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران از اینکه ایران نوزدهمین بازار بزرگ دنیا و کشور هیجدهم از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی است یاد کرد و افزود: این ظرفیت‌های بزرگی برای ایران است که در شرایط تحریم بتوانیم دوران طلایی تولید و تجارت را در کشور رقم بزنیم.

وی عنوان کرد: اینکه از ابتدای امسال صادرات کشور ۱۳.۵ درصد رشد کرده بیانگر این ظرفیت است.

سرپرست معاونت امور صادرات وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره‌ای هم به محدودیت صادراتی برخی از اقلام کشاورزی داشت و یادآوری کرد: این امر نیز با نظر وزارت جهاد کشاورزی است و اینکه از یکسو صادرات یک محصول ممنوع می‌شود و از سوی دیگر درخواست‌هایی برای رفع ممنوعیت آن وجود دارد نشان می‌دهد بانک اطلاعاتی دقیقی از میزان تولید و نیاز و ظرفیت صادراتی این محصولات نداریم.

وی معتقد است، نتیجه این شرایط ممکن است در سال آینده خود را به شیوه بدتری نشان دهد و کشاورزان دیگر سراغ کشت محصولاتی که صادرات آن ممنوع شده، نروند.

مودودی به نگرانی‌هایی که در زمینه از دست رفتن بازار ایران در عراق وجود دارد هم اشاره داشت و تاکید کرد: عراق برای اولین بار از رتبه دوم بازار‌های هدف صادراتی ما به رتبه اول رسیده و رشد قابل توجهی از نظر صادرات به این کشور داشته ایم .

 

 

انتهای پیام/د

کاهش درآمد‌های ارزی ایران با کاهش صادرات نفتی و غیرنفتی

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.