سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی گلی به نام «بگونیا هیمالیس» + شرایط نگهداری از آن

بگونیا هیمالیس گیاهی گلدار و زیباست که گل‌هایی به رنگ‌های قرمز، صورتی، زرد و نارنجی و غیره تولید می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گل‌های زیادی در دنیای زیبا و لطیف گیاهان وجود دارد که هر کدام شرایط نگهداری و پرورش مخصوص به خود را دارند. یکی از این گل‌های زیبا که به رنگ‌های قرمز، صورتی، زرد و نارنجی یافت می‌شود، بگونیا است که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با این گل و شرایط نگهداری از آن آشنا کند، پس با ما همراه باشید.

گل بگونیا هیمالیس

بگونیا هیمالیس گیاهی گلدار و زیباست که گل‌هایی به رنگ‌های قرمز، صورتی، زرد و نارنجی و غیره تولید می‌کند. ممکن است این گیاه جذاب را در گل فروشی‌ها ببینید و به خاطر ظاهر زیبای او جذبش شوید، اما قبل از خرید حتما بررسی کنید تا مطمئن شوید با شرایط خانه شما مطابقت داشته باشد.


بیشتر بخوانید: ترفندی جالب برای پرورش گل رز / چطور گل رز چیده شده را زنده نگه داریم؟!


حدود ۱۵۰۰ گونه بگونیا وجود دارد که خاستگاه آن‌ها جنوب و مرکز آمریکا، آفریقا و جنوب آسیاست و این گونه نوعی هیبرید از بگونیاست.

این گیاه دو پایه است و گل‌های نر و ماده روی یک پایه آن قرار گرفته‌اند، گل‌های نر دارای پرچم‌های بسیار و گل‌های ماده نیز دارای یک تخمدان بزرگ دو یا چهار قسمتی هستند.

این نوع از بگونیا که هیبرید است، سایه دوست بوده و حتی در زمستان هم گل می‌دهد. گل‌ها به رنگ‌های سفید، زرد، قرمز، نارنجی و یا صورتی هستند. گل‌های این گیاه براق بوده و برگ‌های آن نیز به رنگ سبز تیره‌اند.

در اکثر گونه‌ها میوه به شکل کپسول بالدار است و تعداد زیادی بذر در داخل آن وجود دارد.

برگ‌ها چرمی شکل و براق و دندانه دار هستند، ساقه این گیاه قرمز رنگ و براق است و گل‌ها به صورت خوشه‌ای و سه تایی در نوک ساقه‌ها قرار می‌گیرند.

قارچ‌های بیماری زایی به اسم سفیدک می‌تواند روی برگ‌ها لک‌های پودری سفید ایجاد کند، در این صورت با سموم قارچکش گیاه را سمپاشی کنید و گلدان بگونیا را به محلی با هوای خشک و اکسیژن دار ببرید.

اگر تار‌های عنکبوتی زیر برگ‌ها مشاهده شد و با برگ‌های جدید کمرنگ مواجه شدید، می‌توانید با یک سم کنه کش هر 14 روز یک بار گیاه را سم‌پاشی کنید.

در صورتی که دیدید برگ‌های این گیاه لوله شد و حاشیه آن‌ها نیز خشک و چروکیده است، حتما از تشنگی رنج می‌برد و فورا آن را آبیاری و به محل سردتری که زیر ۱۸ درجه سانتیگراد باشد، منتقل کنید.

اگر برگ‌های بگونیا حالت موازییکی پیدا کرد و لکه‌های زردی روی آن به وجود آمد و لوله‌ای و بد شکل شد، باید گیاه را از گلدان خارج کنید تا به گیاهان دیگر سرایت نکند، زیرا عامل این مشکل ویروسی است و راه چاره‌ای ندارد.

همچنین رنگ پریدگی برگ‌ها و ریزش آن‌ها و غده‌ای شدن ریشه‌ها که در نتیجه فعالیت نماید است و سیاه شدن و پوسیده شدن ریشه‌ها که در نتیجه فعالیت قارچ‌های بیماری زا است، به راحتی درمان پذیر نیست و معالجه آن‌ها مقرون به صرفه نیست و آبیاری زیاد از حد و سردی هوای محیط به طور همزمان باعث پوسیدگی ساقه و یقه گیاه شده و آن را از بین می‌برد.


بیشتر بخوانید: روستایی که 90 درصد از مردم آن گل کار هستند + فیلم


بگونیا را می‌توان از طریق قلمه‌ ساقه و برگ تکثیر کرد. همچنین می‌توان بذر‌های آن را در شرایطی با مراقبت بسیار زیاد و یا اینکه به صورت کشت درون شیشه پرورش داد. بذر‌های بگونیا را روی خاک قرار داده و تنها قشر نازکی از برگ‌های پوسیده و مواد آلی روی آن قرار می‌دهیم. بذر‌ها نباید در زیر خاک مدفون شوند و آبیاری باید بسیار آرام انجام شود. تکثیر بگونیا از طریق قلمه بسیار ساده است و قلمه‌های آن نیاز زیادی به مراقب ندارند و حتی در یک ظرف آب هم به راحتی ریشه‌دار می‌شود. در برخی از موارد می‌توان از طریق قلمه‌های دمبرگ نیز تکثیر را انجام داد.

روش نگهداری بگونیا هیمالیس

معمولا به دلیل نگهداری ناصحیح گیاهی یک ساله محسوب می‌شود و اینکه بیشتر افراد تجربه‌ ناموفقی در نگهداری از آن دارند.

اما اگر کمی حوصله کنید و شرایط را برای آن مهیا کنید، می‌توانید چندین سال از زیبایی آن لذت ببرید.


بیشتر بخوانید: چند نکته درباره پرورش گل‌های آپارتمانی


بگونیا هیمالیس گیاه روز کوتاهی است و در نیمه‌ دوم سال گلدهی دارد.

نور مورد نیاز برای بگونیا هیمالیس

بگونیا به نور غیر مستقیم و زیاد احتیاج دارد، پشت پنجره‌ جنوبی بهترین گزینه برای قراردهی این گیاه است و معمولا اصلی‌ترین عامل از بین رفتنش نبود نور کافی است و اگر منزلتان پرنور محسوب نمی‌شود، از خرید آن خودداری کنید. چون اگر نور کافی دریافت نکند، گل و غنچه‌ها شروع به ریزش می‌کنند، برگ‌ها زرد و بی جان می‌شوند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قارچی افزایش پیدا می‌کند. همچنین جوانه‌های گل تشکیل نمی‌شود. از قرار دادن در نور مستقیم آفتاب هم خودداری کنید، چون باعث سوختگی گل و برگ‌ها می‌شود.

دمای مناسب نگهداری بگونیا هیمالیس

به دمای حدود ۲۴ درجه در روز و ۱۶ درجه در شب احتیاج دارد. این اختلاف دمایی باعث عمر بیشتر گل‌ها و شادابی آن می‌شود.

آبیاری بگونیا هیمالیس

  • بین دو آبیاری بسته به دمای اتاق، اجازه دهید سطح خاک خشک شود و بعد آبیاری کنید.
  • آبیاری زیاد باعث زرد شدن برگ‌ها و پوسیدگی می‌شود. به غبارپاشی حساس است و باقی ماندن قطرات آب روی برگ‌ها باعث بیماری‌های قارچی و سیاه شدن برگ‌ها می‌شود.
  • بگونیا به رطوبت زیاد احتیاج دارد، زیر گلدان یک ظرف از آب و قلوه سنگ قرار دهید (طوری که گلدان روی سنگ قرار گیرد و با آب در تماس نباشد).

کوددهی بگونیا هیمالیس

چون گیاه گلدار است، برای تشویق آن به گلدهی بیشتر هر دو سه هفته یک بار با کود مخصوص گلدهی تغذیه‌اش کنید.

خاک مناسب بگونیا هیمالیس

چون این گیاه به پوسیدگی و قارچ حساس است، باید خاکی انتخاب شود که زهکش مناسبی داشته باشد مثل ترکیب پیت ماس و پرلیت.


بیشتر بخوانید: پرورش گل رز باکیفیت در دل کویر + فیلم


تا حد ممکن گلدان گیاه را عوض نکنید تا به آن شوک وارد نشود و گل‌ها ریزش نکنند. یکی از علت‌های از بین رفتن گیاه تعویض گلدان است.

هر سال نیازی به تعویض گلدان نیست، چون نباید گلدان آن از خودش خیلی بزرگتر باشد.

تکثیر بگونیا هیمالیس چگونه است؟

برای تکثیر کافی است قلمه این گیاه را از ساقه مناسب انتخاب کنید و دارای حداقل دو برگ باشد.

این قلمه را به مدت یک یا دو هفته در آب قرار بدهید.


بیشتر بخوانید: ۱۵ مورد از بهترین گل‌ها برای آپارتمان + اسامی و تصاویر


بعد از نمایان شدن ریشه‌ها به بستر پیت ماس منتقل کنید.

در مورد گلدهی همان طور که گفته شد گیاه روز کوتاهی است و بعد از پایان گلدهی وارد فصل استراحت می‌شود و در این موقع آبیاری باید کمی کاهش پیدا کند و حدود ۱۲-۱۴ ساعت به شب نیاز دارد، یعنی از ساعت ۷ غروب تا ۷ صبح باید در جای تاریک قرار گیرد تا به گلدهی تحریک شود (البته این کار برای فصل بهار و تابستان است).

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.