سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

غذایی محلی برای پاکسازی عروق از رسوب و چربی/ چگونه از بروز آلزیمر جلوگیری کنیم؟

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا در افزایش نشاط و رفع استرس مفید دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، رب پلو یکی از غذاهای سنتی استان فارس(شیراز) است. این غذا حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، گوگرد، روی، آهن، فیبر، منگنز، اسید آمینه تریپتوفان، قند، پلی فنول، امگا3، ویتامینA، گروه ویتامین های B، B1، B2، B3، B5، B6 ، E، C و غیره است.
 
 
برای بررسی خواص رب پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهمترین خواص رب پلو 

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص غذای رب پلو اظهار کرد: این غذا به علت داشتن امگا3، ویتامین B3(نیاسین) و فسفر موجب عملکرد بهتر سیستم مغز می‌شود. بنابراین حافظه را تقویت کرده و از بروز آلزایمر جلوگیری می‌کند؛ اسید آمینه تریپتوفان موجود در این غذا موجب ساخت سروتونین در مغز و دستگاه گوارش می‌شود، بنابراین نشاط آور بوده و موجب رفع اضطراب و استرس می‌شود.

وی افزود: این غذا موجب کنترل قند، فشار و چربی خون می‌شود و از بروز رسوب و چربی در عروق پیشگیری می‌کند. این غذا همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به علت داشتن پروتئین و قندهای مفید موجب تقویت عمومی بدن و افزایش سطح انرژی می شود.


بیشتر بخوانید۸ روش سریع برای کنترل موثر قند خون


وی درباره خواص دیگر رب پلو بیان کرد: این غذا موجب تقویت قلب وعروق، جوانسازی پوست و مو، رفع کم‌خونی می‌شود و برای زنان باردار و جنین مفید است.

مواد لازم برای تهیه رب پلو شیرازی ( 5 تا 6 نفر)

برنج یک کیلو
رب انار یک لیوان
گردو یک لیوان
کشمش نصف لیوان
پیاز 3 عدد متوسط
شیره انگور به مقدار لازم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
زعفران نصف لیوان برای تزئین

طرز تهیه رب پلو شیرازی

-پیازها را خلال کرده و در روغن تفت دهید.
-گردو و کشمش پلویی را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
-نمک و ادویه، رب انار و شیره انگور اضافه کنید.
-برنج را که قبلا با آب و نمک خیساندید، بجوشانید و نیم پز که شد آبکش کنید.
-بعد از آبکش کردن برنج، مقداری از برنج را کف قابلمه بریزید و یک لایه از مواد آماده کرده را روی آن بریزید و این کار را به صورت لایه به لایه انجام دهید.
-بگذارید تا دم بکشد و بعد از پختن آن را با زعفران تزئین کرده و میل کنید.
-این غذا را به همراه سالاد یا سبزی می توانید میل کنید.

عظمایی گفت: اگر این غذا را با رب انار شیرین بپزید نیازی به اضافه کردن شیره انگور نیست. در بعضی از سلیقه ها این غذا را همراه مرغ و گوشت مصرف می‌کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.