سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالانه ۵۰۰ میلیارد ریال به سوادآموزی سیستان وبلوچستان کمک می‌شود

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: این نهاد سالانه ۵۰۰ میلیارد ریال به توسعه سواد آموزی سیستان و بلوچستان کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، علی باقرزاده معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس روز سه شنبه در آیین تودیع و معارفه معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: با توجه به فاصله زیاد سواد آموزی این استان با سایر نقاط کشور سازمان نهضت سواد آموزی برای توسعه علم در این نقطه از ایران اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۴۵ هزار نفر در سیستان و بلوچستان برای سواد آموزی ثبت نام می‌کنند گفت: گاهی تعداد ثبت نام کنندگان این استان از ثبت نام شدگان ۱۰ استان کشور بیشتر هستند که این امر افزایش سهم منابع را به دنبال دارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: با مصوبه دولت تدبیر و امید هر ساله اعتبار خوبی به بخش آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در قالب برنامه شتاب بخشی برای ریشه کنی بیسوادی اختصاص می‌یابد.

باقر زاده با اشاره به اهمیت علم و دانش گفت: اگر آموزش نباشد نه تنها صلحی پایدار نخواهد بود بلکه حتی پایه‌های پیشرفت حاصل شده متزلزل خواهد شد.

وی افزایش نرخ باسوادی در بین زنان سیستان و بلوچستان از ۱۹ درصد گذشته به حدود ۷۷ درصد کنونی را نقطه عطفی در آموزش و پرورش منطقه دانست.

نرخ باسوادی گروه سنی ۱۰ تا ۲۹ سال به بیش از ۹۷ درصد رسیده است

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور ادامه داد: نرخ باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۲۹ سال کشور هم اینک به بیش از ۹۷.۳ درصد رسیده است.

همچنین نرخ با سوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور بیش از ۹۵ درصد است که در ۱۲ استان کشور این نرخ به بیش از ۹۷ درصد رسیده است.

وی افزود: در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۵ موفقیت‌های خوبی در حوزه سواد آموزی کشور بدست آمد به طوری که شاهد رشد ۲.۸۶ درصد نرخ باسوادی بودیم که حدود ۱۴ برابر مدت مشابه خود در سال‌های ۸۶ تا ۹۰ و سه برابر میانگین رشد باسوادی جهان در بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ است.

باقر زاده ادامه داد: حدود یک و نیم میلیون نفر از تعداد بیسوادن کشور کاهش یافته که اتفاق خیلی مهمی است.

وی با اشاره به ریشه کنی بیسوادی در دنیا گفت: بیسوادی در همه کشور‌ها زمان بر بوده به طوری که بسیاری از کشور‌های غربی و اروپایی همچنان با این معضل درگیر هستند.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی تاکید کرد: هیچ کشوری تاکنون فعالیت سواد آموزی خود را تعطیل نکرده به طوری که با اشکال و اهداف مختلف بدنبال آن هستند.

وی افزود: در سال‌های اخیر سیستان و بلوچستان حدود ۲ و نیم برابر میانگین نرخ رشد سواد در کشور رشد داشته است که این موفقیت بزرگی محسوب می‌شود.

باقر زاده ادامه داد: همچنین برای نخستین بار در طول سال‌های بعد از پیروزی انقلاب از تعداد بیسوادن سیستان و بلوچستان در ۲ سرشماری گذشته کاسته شده است.

وی تاکید کرد: معنای این تغییرات در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان این است که اگر کار به صورت جدی دنبال شود نتیجه بخش خواهد بود.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور تصریح کرد: فاصله سیستان و بلوچستان در زمینه باسوادی از آخرین استان کشور زیاد است که این امر جدیت و انسجام بیشتر را می‌طلبد.

وی با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت‌های منطقه‌ای در سیستان و بلوچستان برای رفع بیسوادی گفت: باید سواد آموزی در این استان از یک ساختار اداری خارج و به بدنه جامعه انتقال یابد تا از دغدغه سازمانی به دغدغه مردمی تبدیل شود.

باقر زاده با اشاره به جایگاه اصحاب قلم و رسانه در فرهنگ سازی گفت: اصحاب قلم و رسانه در مطالبه گری این مهم در بین مسئولان و اشاعه فرهنگ سواد آموزی در بین مردم بسیار موثر هستند.

 

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: این استان از نظر آموزش به دلیل دوری راهها، پراکندگی، کمبود امکانات، عدم تمکن مالی مردم و در اولویت قرار نداشتن آموزش برای خانواده‌ها خاص و دارای مشکلات فراوان است.

علیرضا نخعی افزود: با توجه به مشکلات خاص سیستان و بلوچستان، نشاندن یک نفر بیسواد در کلاس درس با سختی‌های فراوانی روبه رو است.

احمد امیرشاهی معاون جدید سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: با توجه به اینکه بیسوادی یک آسیب اجتماعی محسوب می‌شود می‌طلبد با فرهنگ سازی آن را به یک مطالبه اجتماعی تبدیل کرد.

وی تاکید کرد: سواد آموزی برنامه قوی و مدون می‌خواهد.

در این مراسم از زحمات محمد سنجرانی معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان که به افتخار بازنشستگی نایل آمده قدردانی و احمد امیر شاهی به عنوان معاون جدید معرفی شد.

انتهای پیام /پ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.