وی ادامه داد: در گذشته کسانی بودند که حتی مستندات خود را به عنوان کتاب جمعآوری و در اختیار جامعه قرار دادهاند.
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به کاربردی بودن پایان نامههای دانشجویی گفت: جشنواره ملی پایان نامههای دانشجویی از اقدامات مناسب و ارزنده جهاد دانشگاهی است، امروزه باید با توجهی بیشتر به این پایان نامهها جلو رویم و حرکت کنیم.
طیبی گفت: پایان نامهها باید به حل مشکلات جامعه کمک کند اما متأسفانه امروزه در جامعه ما این اتفاق نمی افتد.
وی اضافه کرد: امروزه پایان نامههای ما در کشورهای خارجی استفاده شده و در مجلات ISI و اسکوپوس و نظیر آنها به چاپ میرسند،در حالی که در کشور خودمان به آنها اهمیت داده نمیشود؛ در این صورت ما نمیتوانیم با غافله علمی دنیا حرکت کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: متأسفانه امروزه کار نیابتی در علم شکل گرفته است؛ در کارشناسی پایان نامه و در برخی موارد مقاله مینویسند و امروز به عینه خواهیم دید که متأسفانه به فروش مقاله و پایان نامه در سطح خیابان انقلاب برخورد جدی نمیشود و این موضوع باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی به جلسه گذاشته و برخورد جدی با مسببان این امر صورت بگیرد.
در ادامه این برنامه علی مطهری نایب رئیس مجلس گفت: امروز خوشحالم که در کنار شما دانشجویان و اساتید حضور پیدا کردهام این جشنواره میتواند ابتکار بسیار خوبی در حوزه نشر کتاب و کتابخوانی در جامعه باشد.
وی ادامه داد: مهمترین اقدامات این جشنوارهها کشف استعدادهای درخشان در این حوزه است؛ استعدادیابی در دنیا یکی از نکات ضروری و مهم است که امروز در کشورها به رقابت گذاشته میشود، امروزه در کشورهای پیشرفته نیروی انسانی ساخته میشود و استعدادها هر روز بیشتر شکوفاتر میشود.
نایب رئیس مجلس اضافه کرد: امروز باید به مسئله پرورش عقل اهمیت زیادی دهیم که این کارتنها در دانشگاه اتفاق میافتد؛ بزرگترین کار یک استاد و مؤلف ایجاد روحیه کتابخوانی در بین دانشجویان است، اساتید باید ذهن دانشجو را با فرهنگ کتاب و کتابخوانی آشنا کنند و اینطور نباشد که به مثابه کالا بینجامد، یعنی به طوری که ذهن دانشجو را مانند انبار ندانم و در آن کالا بریزم.
مطهری گفت: باید به موضوع شکوفایی قوه تعقل توجهی ویژه داشته باشیم و این کار تنها در درون دانشگاهها فراهم میشود.
نایب رئیس مجلس یادآور شد: امروزه شناسایی و معرفی استعدادهای برتر مهم است و ما باید استعدادهای برتر دانشجویی را هدایت کنیم چراکه در کشورهای پیشرفته در دوره دبیرستان این کار شروع میشود؛ این کاری که امروز جهاد دانشگاهی انجام داده است بسیار مفید است و امیدواریم در سالهای آینده نیز برگزاری چنین همایشهایی ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/