سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم عنوان کرد؛

کشت گلخانه ای بستری مناسب برای افزایش اشتغال در بخش کشاورزی است

سلامی گفت:کشت گلخانه ای،بستر مناسبی برای افزایش میزان اشتغال در بخش کشاورزی استان است و بهره برداران در این روش می توانند با عرضه محصول با کیفیت خود به بازارهای داخلی و خارجی،درآمدخود را افزایش دهند.

به گزارشگروه استان های  باشگاه خبرنگاران جوانازقم،محمد علی سلامی  معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:استفاده از کشت های گلخانه ای موجب مصرف کم آب و افزایش درآمد کشاورزان از طریق بالابردن سطح تولید محصول می شود و به همین علت سازمان جهاد کشاورزی قم درنظر دارد سطح گلخانه های استان را افزایش دهد.

وی ادامه داد: برای اجرای طرح های افزایش سطح زیرکشت گلخانه ای در قم باید هزینه کرد تا گلخانه هایی مجهز و مدرن در استان ایجاد شود، چرا که استفاده از تونل های پلاستیکی به روش سنتی، نمی تواند کارایی گلخانه های استاندارد را داشته باشد.

وی عنوان کرد: کشت گلخانه ای، موجب مقاومت محصول در برابر تنش های محیطی همچون کم آبی و تغییرات ناگهانی دما می شود و از این نظر هیچ روش دیگری قابل مقایسه با کشت گلخانه ای نیست.

وی اشاره کرد: احداث هر متر مربع گلخانه با استانداردهای لازم، یک میلیون و 500 هزار ریال هزینه در پی دارد اما در مقابل سود مناسبی برای فعالان این بخش ایجاد خواهد شد که هزینه های آن را جبران می کند.

سلامی افزود: همچنین کشت گلخانه ای، بستر مناسبی برای افزایش میزان اشتغال در بخش کشاورزی استان است و بهره برداران در این روش می توانند با سرمایه گذاری مناسب و عرضه محصول با کیفیت خود به بازارهای داخلی و خارجی، درآمد خود را افزایش دهند.

براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است ظرفیت کشت گلخانه ای استان قم در آینده نزدیک به 100هکتار برسد.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.

در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت قم معادل105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.

بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.

انتهای پیام /ح

کشت گلخانه ای عملیات کشاورزی قم را متحول می کند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.