سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استان زنجان مستعد در زمینه گیاهان دارویی است/ کشت گل محمدی به مساحت 10 هکتار در ایجرود

رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان گفت: به منظور بالابردن فرهنگ عمومی کشت گیاهان دارویی و توانمند سازی جوامع محلی و در راستای اجرای پروژه‌های مربوط به صندوق توسعه ملی، با مشارکت و همکاری روستائیان اقدام به کشت گل محمدی در حوزه آبخیز چسب واقع در ایجرود به مساحت ۱۰ هکتار شد.

 مجید معانی رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان   در گفتگو با  گروه استان های باشگاه ه خبرنگاران جوان از زنجان ؛  با اشاره به اهمیت کشت گیاهان دارویی در بهبود وضعیت معیشتی روستائیان و حفظ و حراست از اراضی ملی و طبیعی گفت: گرایش جهانی گیاهان دارویی در سال‌های گذشته افزایش یافته و کشور‌ها تلاش کردند تا مصرف گیاهان دارویی را در کشور خود افزایش دهند.
 
وی افزود:بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ۱۱۰ کشور از ۱۹۳ کشور عضو این سازمان استراتژی‌هایی را در جهت ترویج مصرف دارو‌های سنتی تدوین و اجرا کرده اند این در حالی است که تعداد این کشور‌ها در سال ۱۹۸۶ حدود ۱۴ کشور بوده است.

معانی با عنوان اینکه در حال حاضر ۷۱  در صد از دارو‌های مصرفی آلمان، ۶۶ درصد از دارو‌های فرانسه گیاهی هستند میزان مصرف دارو‌های گیاهی در سوئیس ۳۵ درصد، انگلستان ۲۵ درصد و در هند بیش از ۵۰ درصد است. بین ۳۰ تا ۵۰ درصد از دارو‌های مصرفی در چین گیاهی بوده است، تصریح کرد: با توجه به وضعیت مطلوب اقلیمی و شرایط خاص توپوگرافی و زون‌های متفاوت آب و هوایی و تنوع پوشش گیاهی در کشور ایران و به خصوص استان زنجان، این استان از غنای گونه‌ای زیادی برخوردار بوده و همین امر سبب شده است که اهالی استان از گذشته بسیار دور به استفاده از گیاهان دارویی توجه ویژه داشته باشند.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه سالیانه به صورت سنتی کتیرا، ثعلب، گل محمدی، موسیر و گیاهان دارویی دیگر توسط روستائیان برداشت می‌شود اد امه داد: در صورتی که با شناخت توانمندی‌های موجود و برنامه‌ریزی صحیح می‌توان ضمن تامین مواد اولیه جهت کارخانه‌ها و شرکت‌های داروسازی و کاهش وابستگی کشور در این زمینه به خارج داروی مورد نیاز کشور را از فراورده‌های طبیعی و گیاهان دارویی تهیه و صنایع مرتبط با این بخش را تقویت نمود و در عین حال به امر حفاظت محیط زیست نیز توجه کرد.

رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان ابراز کرد: استان زنجان مستعد در زمینه گیاهان دارویی است؛ لذا باید کوشید تا کشاورزان به کاشت این محصولات گرایش پیدا کنند که این مهم نیازمند ترویج و اطلاع رسانی بیشتری است.
 
وی گفت :متاسفانه بنا به دلایل متعدد، توسعه کشت گیاهان دارویی و صنعتی کردن آن‌ها در سطح استان به صورت بسیار محدود و جزئی صورت گرفته و ضروری است در این راستا گام‌های اساسی توسط مسئولان کشوری و استانی برداشته شود.

این مسئول اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در همین راستا به جهت بالابردن فرهنگ عمومی کشت گیاهات دارویی و توانمند سازی جوامع محلی با مشارکت و همکاری روستائیان اقدام به کشت گل محمدی در سطح ۱۰ هکتار نمود. 
 
انتهای پیام/ن
 

کشت گیاهان دارویی در استان زنجان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.