در این برنامه اسماعیلی کارشناس مسکن با بیان اینکه عدم استحکام و نفوذ ناپذیری باعث شده که در بافت فرسوده شاهد ایجاد یک زلزله پنهان باشیم گفت: برخی از ساکنان این محلهها بدون هیچ اصولی در این مناطق سکونت یافتهاند و ما برای رفع این معضل سند ملی بازآفرینی شهری را ایجاد کردهایم.
وی ادامه داد: شورای عالی مسکن و شهرسازی سند ملی بازآفرینی شهری را ابلاغ کرده و هنوز در مرحله اجرا به پیشبینیهای لازم صورت گرفته دست نیافتهایم.
اسماعیلی افزود: سه هزار هکتار جزو مناطق زلزله پنهان هستند که متأسفانه هیچگونه اقدامی برای رفع آن صورت نگرفته این در حالی است که قوانین به حد کافی داریم ولی شیوه اجرایی ما درست نیست.
این کارشناس مسائل بافتهای فرسوده مسکن افزود: در حوزه شورای شهرها نظارت کلی بر روی نحوه اجرا صورت نمیگیرد و این خود باعث ایجاد تخلفاتی در حوزه ساخت و ساز میشود.
وی تصریح کرد: هزار میلیارد تومان برای نوسازی بافتهای فرسوده در تهران باید تخصیص یابد که بسیار میزان کمی از اعتبارات تخصیص یافته و اکثر آنها به بهانههای دیگر از جمله آب و یا فاضلاب ،اجرایی نشده است.
اسماعیلی توضیح داد: حضور نخبگان در مسائل شهری و فعال کردن جدی شورای محلهها و انجام اقداماتی در خصوص تصمیمات سازی می تواند سند بازآفرینی شهری را در این حوزه فعال کند.
این کارشناس مسائل بافتهای فرسوده مسکن با بیان اینکه انبوه سازان معضلات جدی در شهرها به شمار میرود گفت: در سال 1972 متأسفانه انبوه سازان دستور تخریب برجی را در شهر نیویورک دادند که این خود باعث نامگذاری روز خاص در نیویورک شد و نتیجه آن جز ایجاد مشکلات بسیاری برای ساکنان این مناطق نداشت.
وی افزود: انبوهسازان تنها به فکر منافع شخصی خود هستند و نتیجه کارهای آنها را میتوانیم در پروژههای مسکن مهر و یا امید ببینیم. انبوه سازان به فکر تولید مدرن هستند.
اسماعیلی با بیان اینکه باید به فکر راهکارهای تشویقی جهت نوسازی بافتهای فرسوده از سوی مردم باشیم گفت: عدم اعتماد مردم به شهرداریها و یا دولت باعث شده که میزان نوسازی بافتهای فرسوده کاهش یابد.
این کارشناس مسائل بافتهای فرسوده مسکن در پایان گفت: باید اعتمادسازی را در بین مردم از طریق تبلیغات و یا ورود مشاوران حقوقی خود در بین متقاضیان فعال کنیم.
انتهای پیام /