سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده پارلمان عمان:

ایران یک قدرت منطقه‌ای مؤثر است/عمان و ایران روابطی تاریخی دارند/ خواهان افزایش تبادلات تجاری هستیم

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ روابط دوستانه میان ایران و عمان به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بازمی گردد اما این روابط پس از انقلاب بیش از پیش تقویت شد به طوریکه عمان در فراهم کردن مقدمات برای اجرای مذاکرات بین ایران و گروه ۵+۱ که نهایتا به امضای توافق هسته ای منجر نقش محوری ایفا کرد.

همچنین قابوس بن سعید پادشاه عمان در سال ۲۰۱۳ به تهران آمد که متعاقب آن حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز در سالهای۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ به مسقط سفر کرد. با این حال به نظر می رسد سطح تبادل تجاری بین دو کشور از گرمای روابط سیاسی شان برخوردار نیست.

در همین زمینه «توفیق اللواتی» یکی از نمایندگان پارلمان عمان  در خصوص جایگاه اقتصادی و سیاسی عمان در منطقه گفت: عمان از جایگاه استراتژیک در منطقه خلیج فارس و شبه جزیره عرب و هم چنین اقیانوس هند برخوردار است و همین مسأله باعث شده تا این کشور نقش منطقه ای مهمی در زمینه های اقتصادی ایفا کند.

وی افزود: اقتصاد کشور عمان در بخش های خدماتی و صادرات و واردات و گردشگری و صنایع به ویژه صنایع سنگین نفتی و گازی قدرتمند است. ما دارای ۳ موقعیت استراتژیک در مناطق صحار، دقم و صلاله و یک موقعیت نیز در منطقه صور هستیم. این مناطق دارای بنادری برای میزبانی از کشتی های غول پیکر از کشورهای مختلف جهان هستند.

وی در خصوص چشم انداز روابط اقتصادی میان ایران و عمان در مقایسه با دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس با وجود تحریم های آمریکا گفت: باید گفت در واقع سطح تبادلات تجاری میان ایران و عمان پایین تر از سطح مطلوب بوده اما دولتهای هر دو کشور خواهان افزایش این حجم تجاری و روابط اقتصادی مشترک به ویژه در زمینه میدان های نفتی و گازی مشترک هستند.

وی در ادامه افزود: این مسأله در خصوص مرزهای دریایی مشترک نیز صدق می کند. بنابراین امیدواریم که اوضاع ژئوپلیتیک طی سالهای آتی در راستای تقویت سرمایه گذاری متقابل و مشترک میان دو کشور بهبود یابد.


بیشتر بخوانید:ورود ناخواسته عمان به یک بازی خطرناک/آیا این کشور پس از یمن واسطه قابل اعتمادی برای فلسطین خواهد بود؟


اللواتی در خصوص جایگاه استراتژیک و اقتصادی ایران در منطقه و نقش مکمل عمان در اقتصاد و سیاست منطقه تاکید کرد: متأسفانه در این زمینه شاهد نبود یک خط آبی مستقیم میان دو کشور هستیم و این مسأله باعث افزایش هزینه ها و موانعی در مسیر تبادلات تجاری شده است.

وی در خصوص ماهیت روابط میان ایران و عمان و نقش میانجیگر عمان تصریح کرد: ایران یک قدرت منطقه ای مؤثر و دارای وزن جمعیتی، اقتصادی و صنعتی است. عمان نیز کشوری است که با کشورهای منطقه و خارج آن در زمینه تبادلات تجاری و صنعتی همکاری می کند. ما روابط خوب و با ثباتی با ایران به عنوان یک کشور همسایه مسلمان داریم. این روابط ریشه دار بوده و بر اساس تفاهم مشترک میان دو کشور بنا شده و می تواند نقش اقتصادی بزرگتری در منطقه ایفا کند.

منبع:مهر

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.