منصور کوهی رستمی، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، پیامی به مناسبت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار صادر کرد و 24 آبان ماه، روز کتاب و کتابخوانی را تبریک گفت.
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
کلمات، از کالبد کتاب ها، بیرون جسته و مرزها، کم رنگ شده اند. راه ها گشوده و پنجره ها باز شده اند.
باران، بر سینه سوخته سرزمین ها باریده و طراوت به هوای غبارگرفته، باز گشته است و معذوریتی برای تنفس بهتر و بیشتر نیست، مگر نخواستن خودِ انسان.
همچنان بادها، از اقیانوس کتاب ها بر می خیزند و بر روان آدمیان می وزند و روح را می نوازند و عقل را سیراب می کنند.
کلمه، آنی که گفته یا مکتوب می شود، زاده آدمی است و جهانِ انسان بی کلمه، عقیم و سرد و سخت.
جهان، بی کلمه و کتاب، بی جان است و مُرد و کتابخانه، کانونی است برای احیاء حیات باطنی انسان. جایی که در آن می شود از ازدحام مزاحمت ها و تردد تردیدها، رهید و در هوای آزادی، پرید؛ هم افق با تجارب ناب فکر شد و لایه های تو در توی اندیشه ها را کاوید.
بیست و ششمین هفته کتاب و کتابخوانی و روزهای تکریم مقام کتابدار، موعد بازاندیشی در چگونگی تأثیرگذاری کتابخانه ها و فعالیت آنها در جامعه است و گویا باید آرام آرام، از خودمحوری عبور کرد و انسان ها و تفاوت ها و نیازهایشان را دید و بر گِرد بودنشان طواف کرد. برای آنها بود، صدایشان را شنید و نیازشان را پاسخ داد. تنها شرط حیات هر پدیده در دنیای آدمیان، توان تطبیق با تحول و تغییرات است که برای کتابخانه های عمومی در هر چه مردمی تر شدن فعالیت های آن فهمیده می شود؛ چرا که انسان در تحول است و سازمانی که با این تحول، متحول نشود، محکوم به فناست.
کتابخوانی، آغوش فکر را گشوده تر می کند؛ بدین جهت کتابخانه باید میزبانی گشاده رو برای کتابخوان باشد و کتابدار، آگاه به احوال اهالی کتاب.
امید است هفته کتاب و کتابخوانی و کتابدار سال جاری، مبدأ آغاز تحولات مردم محور در کتابخانه های عمومی باشد و به زودی تولد پروانه ی «کتابخانه فرهنگی اجتماعی» از دل پیله ی کتابخانه را شاهد باشیم.
منصور کوهی رستمی
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان خوزستان
انتهای پیام/گ