این کتاب در 17 فصل منتشر شده است و در بخش ضمائم آن نکات ضروری و بسیار خوبی در مورد آشپزی و همچنین دانشنامه و اصطلاحات خاص غذاهای افغانستانی به چشم میخورد.
شاید این نخستین کتاب تخصصی در حوزه آشپزی افغانستان باشد که به شکل بسیار تفصیلی به معرفی انواع غذاها و شیرینیهای ملی و محلی افغانستان پرداخته است.
نویسنده در این کتاب علاوه بر معرفی غذاها و شیرینیهای افغانستان طرز تهیه غذاهای ملی و محلی افغانستان را نیز به روش بسیار ساده آموزش داده است.
فروزان احمدی در این اثر تمام غذاها را همراه با تصاویر رنگی معرفی کرده است که این کار بر جذابیت اثر افزوده است. فصل نخست این کتاب به معرفی غذاهای برنجی افغانستان مثل انواع مختلف «قابلی پلو» و انواع «کچیری» اختصاص دارد و در فصل دوم انواع غذاهای مختلف گوشتی معرفی شده است.
فصل سوم به معرفی انواع کباب اختصاص دارد که نویسنده در این بخش 19 نوع کباب را که در مناطق مختلف افغانستان رایج میباشد معرفی کرده است.
انواع شوربا و یا همان آبگوشت در فصل چهارم کتاب معرفی و نویسنده 21 نوع غذای آبگوشتی محلی را معرفی و غذاهایی چون اشکنه و غلورتروش نیز در میان آنها دیده میشود.
در فصل پنجم کتاب انواع «قورمه»های محلی افغانستان معرفی و فصل ششم به غذاهای خمیری یا بخار پز که علاقهمندان خاص خود را دارد اختصاص یافته و نویسنده غذاهایی چون آی خانم، منتو، آشک و سمبوسه را معرفی و در فصل ۷ انواع بولانیهای محلی معرفی شده است.
فصل هشتم به انواع برانیها اختصاص دارد و در فصل نهم، آش و سوپ محلی افغانستان معرفی و در فصل ۹ این کتاب انواع غذاهای سرخ کردنی تشریح شده است.
20 نوع غذای مختلف که در بخشهای مختلف افغانستان پخت آن رایج است در فصل 11 معرفی و فصل 12 کتاب به انواع دسر و غذاهای میان وعده اختصاص دارد.
در فصل ۱۳ و ۱۴ به ترتیب، به «سلاتهها» (سالاد) و انواع ترشی اختصاص یافته است و در فصل ۱۵ چندین نوع «چتنی» معرفی شده است.
شیرینیهای افغانستان نیز بسیار قابل توجه است که فروزان احمدی در فصل 16 به طرز تهیه آنها اشاره و در آخرین فصل کتاب انواع، نوشیدنیهای افغانستان به علاوه شیرینیهای مختلف معرفی شده است.
فروزان احمدی، در مورد تالیف این اثر گفت: سالهای زیادی روی این اثر کار کردم و خوشحالم که سرانجام این کار به اتمام رسید.
وی افزود: آشپزی نقش مهمی در اقتصاد و ارتباطات خانوادهها دارد و ما هر روز در زندگی خود با آشپزی سر و کار داریم و علاوه بر آن تنوع زیادی که غذاهای افغانستان دارد باعث شده است که جایگاه ویژه در بین کشورهای منطقه داشته باشد.
این نویسنده جوان در ادامه خاطر نشان ساخت: مردم افغانستان در هر منطقه بر اساس قومیت و نژاد خاصی که زندگی میکنند غذاهای مختلف را نیز طبخ میکنند و مردم این کشور در مهماننوازی و مهمان دوستی شهرت دارند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر غذاهای افغانستان در میان مردم ایران بخصوص در شهرهای مهاجر نشین بسیار رواج پیدا کرده است و امروز اکثریت مردم ایران با غذاهای افغانستان بخصوص قابلی پلو ما آشنایی دارند.
انتهای پیام/