وی افزود: ماه طی 27.21 شبانهروز، گردش خود به دور زمین را کامل میکند و به گره اولیه باز میگردد (یک ماه گرهای). به گرهای که ماه در گردش خود به دور زمین به بالای صفحه مداری زمین میرود، «گره صعودی» و گره مقابل آن که ماه در گردش ماهانه خود به گرد زمین به پایین صفحه مداری زمین میرود، «گره نزولی» گفته میشود.
عتیقی درباره زمان ایجاد این پدیده آسمانی اظهار کرد: ساعت 17 و 34 دقیقه امروز سهشنبه 22 آبان 97 کره ماه به گره نزولی میرسد و برای حدود دو هفته پایین صفحه مداری زمین قرار میگیرد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تصریح کرد: لازم به ذکر است این شرایط، تغییر چهره ماه را برای رصدگران زمینی ایجاد میکند به نحوی که بیش از 50 درصد سطح ماه در طول یک ماه قمری مشاهده میشود. به این صورت که با عبور ماه از گره صعودی بخشی از عرضهای جغرافیایی جنوبیتر ماه در دید ناظر زمینی قرار میگیرد و با رسیدن ماه به گره نزولی، عرضهای جغرافیایی شمالیتر در معرض دید رصدگران قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: گویی در طول یک ماه، قمر صورت خود را به بالا و پایین حرکت میدهد و زیر چانه و بالای پیشانی ماه نیز دیده میشود که به این حرکت در دانش ستارهشناسی ، "رخ گردی عرضی" گفته میشود؛ حرکات رخگردی دیگری نیز برای کره ماه وجود دارد که باعث میشود بیش از 50 درصد سطح آن در طول یک ماه قمری دیده شود.
انتهای پیام/