سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده ولی فقیه در استان کردستان:

ایجاد کتابخانه های کوچک باعث ترویج کتابخوانی می شود

نماینده ولی فقیه در کردستان گفت:امروزه با گسترش علم و تکنولوژی، به شیوه های مختلف می توان به مطالعه، کتابخوانی و تولید کتاب پرداخت و ایجاد کتابخانه های کوچک در تروج کتابخوانی موثر است.

 به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان، آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی در دیدار با مدیرکل و کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی استان کردستان، به جایگاه کتاب از دیدگاه اسلام اشاره کرد و اظهارداشت: کتاب قرآن کریم، معجزه اصلی و جاویدان پیامبر اسلام (ص) است که شریعت و رسالت پیامبر با نازل شدن این کتاب الهی ثابت شد.

وی در ادامه به ویژگی های این کتاب آسمانی اشاره کرد و افزود: کتاب قرآن کریم از جهات مختلف (لفظ، معنا، آهنگ و ساختار) دارای ویژگی ‌های فوق بشری است و بشر از آوردن مانند آن ناتوان است.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان ادامه داد: این کتاب چون منشاء نور و ایمان است، حاوی مطالب و نکاتی است که بشریت را از ظلمت و جهالت نجات و به سوی نور و تعالی دعوت و هدایت می کند.

آیت الله حسینی شاهرودی یادآور شد: تمام علوم بشری با تمام دقایق و ظرایف آنها در لا به لای آیات قرآن نهفته است، بطوری که هر زمان ابعاد جدیدی از معارف آن کشف می شود.

وی بیان کرد: ادبیات عرب در آن زمان دارای جایگاه ویژه ای بود، اما با نزول قرآن بر پیامبر (ص) آنها فهمیدند داشته های قرآن فوق همه داشته های علمی است.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان به اهمیت و جایگاه کتاب و کتابخانه در اسلام پرداخت و گفت: در اهمیت کتاب همین بس که احادیث و روایات بی شماری از پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) درباره فضایل علم و دانش که از طریق کتاب و کتابخانه منتقل می شوند، وجود دارد، چنانکه امام صادق (ع) در حدیثی، امور خود را بر اساس چهار پایه ترسیم نموده اند که به اصول چهارگانه در زندگی امام صادق (ع) معروف است.

آیت الله حسینی شاهرودی اظهارداشت: بدون تردید، کتاب و کتابخانه در فرهنگ و تمدن از درجه و جایگاه ویژه و والایی برخوردار بوده است و اگر انسان ها به مطالعه و کتابخوانی روی بیاورند و برای کتاب و علم ارزش قائل شوند، قطعا پیشرفت می کنند.

وی افزود: پیشرفت علم و گسترش کتابخوانی و علوم دیگر یکی از برکات انقلاب اسلامی بوده و این مسئله همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است که باید همه ما به آن توجه داشته باشیم.

نماینده مردم استان کردستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: کتاب‌ دانایی و خردی برای خوانندگان به ارمغان می ‌آورد و امروزه با گسترش علم و تکنولوژی به شیوه های مختلف می توان به مطالعه و کتابخوانی و تولید کتاب پرداخت که این مهم باعث تولید علم می شود.

آیت الله حسینی شاهرودی یادآور شد: کتاب هایی که منتشر و عرضه می شوند باید دارای مزایای تولید علم و توسعه تکنولوژی باشند و از انتشار کتاب های آسیب پذیر جلوگیری و ممانعت شود.

وی بر تنوع کتابخانه ها تاکید کرد و بیان کرد: باید در کتابخانه ها نشست های علمی و تخصصی و نقد کتاب برگزار شود و هرچقدر بتوانیم این مکان ها را توسعه دهیم و تنوع بکار ببریم رغبت به مطالعه بیشتر می شود.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: برای رسیدن به این هدف یعنی عادت به کتابخوانی و بسترسازی فرهنگی باید کتابخانه ها به شیوه های مختلف دیجیتالی، صوتی و غیره با ذائقه های مختلف علمی تاسیس شود و مزیتی که این کتاب ‌ها دارد این است که اشخاصی که فرصت کتاب خواندن ندارند می ‌توانند از زمان ‌های محدودشان استفاده کنند.

آیت الله حسینی شاهرودی در پایان سخنان خود خواستار مشارکت بیشتر خیرین و مردم در توسعه و ساخت کتابخانه های عمومی شد و اظهارداشت: با استفاده از ظرفیت های موجود برای ساخت و ایجاد کتابخانه های کوچک در محلات، مساجد و مطب های پزشکان و اهداء باقی مانده از کتابخانه های دیگرمی شود کتابخانه هایی را احیاء، و این فرهنگ را در جامعه ترویج داد.

انتهای پیام/م

باید در کتابخانه ها نشست های علمی و تخصصی و نقد کتاب برگزار شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.