وی ادامه داد: همچنین باید دیوارههای داخل جایگاه با پوشش مناسب عایق شده و قابل ضدعفونی باشد، دمای داخل جایگاه نیز در حد مناسب بوده و سردی و یا گرمی بیش از حد برای سلامت دام مضر است.
اسدی تصریح کرد: دمای آب شرب دام باید در حد مناسبی باشد چرا که خوردن آب یخ زده و سرد برای سلامت دام مضر است.
وی با تاکید بر اهمیت توجه به کمیت و کیفیت خوراک و تغذیه دام در فصل سرد سال، تصریح کرد: با توجه به فصل آبستنی دام که عمدتاً در فصل سرد سال دامها مولد آبستن هستند، باید از علوفه پرحجم، کمتر استفاده شود و غذای مغذی و دارای حجم کمتری باشد که منجر به سقط جنین نشود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک با بیان اینکه که خوردن غذاهای پرحجم و با ارزش غذایی پایین منجر به سقط جنینهای ناخواسته در دام خواهد شد، افزود: همچنین از خوراندن غذاهای کپک زده و دارای رطوبت بالا به دام باید پرهیز کرد.
وی بیان کرد: در مواقع ورود و خروج دام به جایگاه باید از ازدحام و فشار آوردن دامها به یکدیگر جلوگیری کرد تا منجر به سقط جنین نشود.
اسدی یادآور شد: دامداران از حمام کردن دامها در فصل سرد سال خودداری کرده و برای مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام از روشهای دیگر سمپاشی مانند استفاده از سموم خطی و یا پودری استفاده کنند.
وی به دامداران توصیه کرد: جهت جلوگیری از ورود روباه ، گرگ و سگ های ولگرد به داخل محوطه نگهداری دام ها، ارتفاع دیوارهای اطراف دامداری را حداقل به میزان یک متر و نیم تا دو متر در نظر بگیرند.
انتهای پیام/س