تولیدکنندگان یونانی زعفران از یکسال پیش صادرات محصولات خود را به آمریکا آغاز کردند و اینک با رونق گرفتن تجارت این محصول به سوی چین نیز متمایل شده اند.
اغلب تولید و صادرکنندگان زعفران در یونان را جوانانی تشکیل می دهند که بازار کار طی نه سال رکود اقتصادی در این کشور دست رد به سینه آنها زده است. آنها جزو آن دسته از افرادی هستند که به ناچار به مناطق روستایی بازگشته اند تا روزی و معیشت خود را از زمین کشاورزی دریافت کنند.
زعفران تنها در این منطقه از شمال یونان کشت می شود. یک گرم از این محصول تحت نام تجاری «کروکوس کوزانیس» Krokos Kozanis در فروشگاه های یونان معادل چهار یورو به فروش می رسد.
ایران بزرگترین صادرکننده زعفران در جهان است، اما به ادعای مسئولان تعاونی زعفران در یونان درخواست برای محصول یونانی در جهان رو به افزایش است.
انتهای پیام/