آذری جهرمی اعلام کرد با اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته شبکهی سیگنال رسانی زمینی صدا و سیما تکمیل شده و از این به بعد با تحریم ماهواره ها مشکلی برای پخش شبکه های صدا و سیما وجود ندارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: این پروژه که یکی از مهمترین پروژههای پدافند غیرعامل کشور بود سالها روی زمین مانده بود اما در یک سال گذشته تکمیل شد و در مسابقات جام جهانی اخیر حدود یک ماه زیر بار رفت و شاهد نتیجه مثبت آن بودیم و اکنون نیز آماده است که وارد مدار شود و به زودی به طور رسمی به بهرهبرداری میرسد.
وی همچنین در خصوص سایر دستاوردهای وزارت ارتباطات گفت: در زلزله کرمان شاهد بودیم که بخش ارتباطات آسیب جدی دید و مشکلات فراوانی ایجاد کرد و بسیاری از سایتهای اصلی ما تا همین اواخر درجه آسیبپذیری بالایی داشتند اما در یک سال گذشته با برنامهریزی صورت گرفته همه سایتهای اپراتورهای ما از نظر میان آسیبپذیری درجه بندی شدند و برای هر کدام برنامهریزی شد اکنون این مشکل برطرف شده و بعد از درسی که از زلزله کرمان گرفتیم در زلزلههای اخیر شاهد بودیم که دیگر این مشکل وجود نداشت و در مواردی که حتی برق آن منطقه قطع شده بود ارتباطات پایدار بود.
آذری جهرمی در همین زمینه افزود: غیر از مورد ذکر شده در حال آمادهسازی یک نوع ارتباط قوی برای شرایط بحران هستیم که در آن پیامهای متنی، صوتی و تصویری حتی در زمانی که سایر زیرساختها مانند برق قطع باشند در اختیار نیروهای اداری باشد این طرح در تهران آماده بهرهبرداری است و در 4 استان نیز در مراحل پایانی قرار دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: شخصاً از پیشرفتهای صورت گرفته با وجود اینکه بسیار خوب هستند راضی نیستم هنوز خیلی کارها است که باید انجام دهیم به عنوان مثال CDNهای منطقه ما در چارچوب شبکه ملی اطلاعات باید تقویت شوند البته تا به اینجای کار پیشرفت خیلی خوبی صورت گرفته است و در برابر بحرانها پایداری ما خیلی بیشتر از قبل شده است ضد بدافزارها بسیار رایج شدهاند و در واقع لایه دفاعی ما کاملتر شده است این به دلیل آن است که در یک سال اخیر در لایه دفاعی سرمایهگذاریها، آزمایشها و رزمایشهای بسیاری خوبی انجام شده است.
وی در همین رابطه افزود: در گذشته پس از آن که حمله سایبری صورت میگرفت ما متوجه میشدیم و به تجزیه و تحلیل آن میپرداختیم اما در حال حاضر از همان اول که حمله صورت میگیرد ما در جریان قرار میگیریم و در برابر آن به خوبی دفاع میکنیم که این یک دستاورد بسیار بزرگ است.
آذری جهرمی با اشاره به حمله روز گذشته به زیرساختهای ارتباطی کشور گفت: فناوری سایبری زیرساخت بسیاری از خدمات کشور است و امروز در دنیا با یکسری شرور مواجه هستیم که هر وقت بخواهند در این زیرساختها اخلال میکنند در گذشته دشمنان ما اعلام کردند که حملات سایبری مانند ویروس استاکسنت کار خودشان بوده است اما این موضوع را فراموش میکنند و مدعی میشود که ایران به آنها حمله سایبری کرده است در حمله سایبری روز گذشته از چند روز قبل که اینها زمینههای این حمله را در زیرساختهای ما آماده کرده بودند ما متوجه آن شدیم و خود را برای دفاع در برابر آن آماده کردیم این در حالی بود که آنها تصور میکردند حمله خود را بسیار دقیق برنامهریزی کردهاند و ما به هیچ وجه متوجه آن نمیشویم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همین رابطه ادامه داد: آنها آنقدر وقیح هستند که حتی تلاش نمیکنند تا خود را مخفی کنند و با IP خود این حمله انجام میدهند و در واقع نام آن شرکت کاملاً مشخص بود اینگونه اقدامات فقط از یک رژیم شرور برمیآید ما به زودی گزارش کاملی در این خصوص منتشر میکنیم البته در گذشته برای اینکه ذهن مردم متشنج نشود این مسائل به صورت علنی بیان نمیشد و فقط با آنها مقابله میکردیم اما الان که کار از یک هکر فراتر رفته و به یک حمله دولتی رسیده باید آنها را در جهان بی آبرو کنیم. آنها باید بدانند که مرزهای سایبری ما بیدفاع و بیصاحب نیست و مدافعین و جوانان خوبی در کشور داریم که توانمندی و دانش قابل توجهی برای دفاع از کشور دارند.
وی در رابطه با جزئیات حمله سایبری اخیر اظهار داشت: آنها به دروغ اعلام کردند که این حمله 5 روز پیش صورت گرفته است و مسئولان ایرانی خیلی دیر متوجه آن شدند اما این حقیقت ندارد واقعیت این است که مانند جنگهای نظامی در یک جایی فریاد میزنند و در جای دیگر عمل میکنند در اینجا هم همین گونه است اتفاقی که چند روز پیش رخ داد فریاد آنها بود و حمله سایبری روز گذشته عمل آنها بود و ما با اینکه از هر دوی آنها مطلع بودیم با عمل آنها یعنی حمله سایبری روز گذشته برخورد کردیم.
آذری جهرمی در رابطه با احتمال تحریم اینترنت کشور توسط آمریکا اظهار داشت: این خیال خامی است که آنها فکر کنند که میتوانند کل اینترنت کشور را از کار بیندازند اما ممکن است چند سایت مهم را از دسترس خارج کنند که آن هم با هوشیاری و برنامهریزی قابل برطرف کردن است و هر کدام از دستگاههای کشور باید با هوشیاری در این زمینه برنامهریزی کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین افزود: متأسفانه برخی از دستگاههای حاکمیتی ما به آسیبپذیریها و ضعفهای امنیتی خود بی توجه هستند و اجازه بیان آنها را نمیدهند این اشتباه بزرگی است این آسیبها باید گفته شوند و با بررسی دقیق برای برطرف کردن آنها برنامهریزی شود.
وی در پایان تأکید کرد: ما تجربیات خود در تهدیداتی که دشمنان علیه ما داشتند را در اختیار سایر کشورها قرار میدهیم زیرا بسیاری از کشورها در معرض این تهدیدات قرار دارند اما از آنها مطلع نیستند.
انتهای پیام/
باید دشمنان از هوشیاری شما زحمتکشان هم بترسند
خسته نباشید ،خدا قوت
مخابرات میتواند یک ارتش بزرگ سایبری داشته باشد و همیشه خود را بصورت هشیار و آماده ،در صورت حمله دشمنان از قبل مجهز باشد