بنا به گزارشها، این دو کشور درگیر مذاکراتی دو جانبه هستند تا مشخص کنند چگونه در شرایط اضطراری درباره جزایر تحت مناقشه در دریای چین شرقی واکنش نشان دهند. بنا به گفته منابع داخلی، توکیو و واشنگتن در نظر دارند تا ماه مارس آینده به کار خود بر روی این طرح پایان دهند.
در حالی که واشنگتن تاکنون موضعی را در خصوص حاکمیت نهایی جزایر تحت مناقشه اتخاذ نکرده است، سال گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، گفته بود که واشنگتن متعهد به دفاع از توکیو تحت معاهده 5 پیمان امنیتی میان دو کشور است و این موضوع جزایرسن کاکو را نیز شامل میشود. ژاپن تایمز گزارش داد با ایجاد طرحی برای مواجه با چین، توکیو امیدوار است واشنگتن موضع خود را در خصوص حاکمیت این جزایر مشخص کند.
منابع دولتی به این رسانه ژاپنی اعلام کردند که در این برنامه استقرار نیروهای دفاعی ژاپن برای شرایط اضطراری پیشنهاد میشود. مذاکرات میان دو کشور در چارچوب دستورالعملهای دفاعی آمریکا و ژاپن موسوم به مکانیسم برنامهریزی دو جانبه صورت گرفته است.
همچنین دو کشور با برگزاری بزرگترین رزمایش نظامی خود به دنبال افزایش آمادگی جنگی و قابلیت همکاری میان نیروهای ژاپنی و آمریکا هستند. بنا به گزارشها، توکیو و واشنگتن با حضور 57 هزار نیروی نظامی خود در حال برگزاری بزرگترین رزمایش مشترک در تاریخ ژاپن هستند.
مجمع الجزایر واقع در دریای چین شرقی موضوع اختلاف چین و ژاپن به حساب میآید. در حالی که پکن میگوید این جزایر از گذشته جز قلمرو چین است توکیو اعلام کرده این مجمع الجزایر از سال 1895 تحت کنترل ژاپن بوده است.
انتهای پیام/