سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هایکو ماس: پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد از مهمترین پیمان‌های تسلیحاتی تاریخ است

وزیر خارجه آلمان با انتقاد از خروج احتمالی آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، آن را یکی از مهمترین پیمان‌های کنترل تسلیحاتی تاریخ نامید.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان اعلام کرد پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، که دولت آمریکا در 20 اکتبر تصمیم به خروج از آن گرفت، یکی از مهمترین پیمان‌های خلع سلاح و کنترل تسلیحاتی در تاریخ است.

 او در گفتگو با مجله اشپیگل پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را یکی از مهمترین پیمان‌های بین‌المللی دانست که جهان را از یک رقابت تسلیحاتی دیگر دور نگه می‌دارد.

ماس در این باره اعلام کرد: پایان دادن به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد یکی از مهمترین دستاوردهای سیاست خلع سلاح در دنیا را از بین می‌برد. این اقدام سبب افزایش نااطمینانی و گرایش به تسلیحات جنگی در دنیا خواهد شد.

او در ادامه پیشنهاد کرد آمریکا، اروپا و روسیه  توافقات تسلیحاتی را که تاکنون شکل گرفته، مورد بازبینی قرار دهند و تسلیحات جدید را به آنها اضافه و یک ساختار کنترل تسلیحاتی جدید ایجاد کنند.

وزیر خارجه آلمان یادآور شد حتی اگر پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد حفظ شود، این پیمان تضمینی برای امنیت دنیا نخواهد بود زیرا این پیمان موشک‌های هسته‌ای امروزی را شامل نمی‌شود.

ماس در ادامه این مصاحبه به چند نکته که باید در سیاست‎‌های خلع سلاح جدید مورد توجه قرار گیرد، پرداخت. او در ابتدا تاکید کرد که همکاری و تبادل اطلاعاتی کامل میان طرف‌های توافق بسیار مهم بوده و نیز منافع مشترک باید بر عدم اعتماد متقابل غلبه کند. 

ماس به عنوان موضوع دوم گفت باید پیشنهاداتی برای ایجاد ساختار شفاف درباره توافقات موشکی نه تنها میان اروپا، آمریکا و روسیه بلکه در خاورمیانه و آسیای شرقی صورت بگیرد. وزیر خارجه آلمان همچنین پیشنهاد کرد اقدامات احتیاطی در خصوص تسلیحات نظامی در آینده از جمله تسلیحات فضایی، موشک‎‌های با سرعت بالاتر از سرعت نور و ربات‌های قاتل، مدنظر قرار گیرد.

روز گذشته اشپیگل اعلام کرد وزیر خارجه آلمان قصد دارد یکی از مقامات وزارت خارجه را به منظور رایزنی با آمریکا درباره پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد (INF)، به این کشور اعزام کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در 20 اکتبر اعلام کرد به دلیل «نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد از سوی روسیه» آمریکا از این پیمان خارج خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.