سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی:

توکل و اعتماد به خدا از مهمترین نشانه های مومن است

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت:توکل به خدا تکیه به یاری او و اعتماد به تدبیر و تقدیر الهی، از مهم‌ترین مؤلفه‌ها و نشانه‌های مومن است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در سلسله جلسات اخلاق کارگزاران که با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شدگفت: توکل به خدا و تکیه به یاری او و همچنین اعتماد به تدبیر و تقدیر الهی را از مهم‌ترین مؤلفه‌ها و نشانه‌های مومن دانست.

وی با اشاره به «مواعظ عددیه» امام علی (ع) در نهج‌البلاغه افزود: برخی از احادیث و فرمایشات امام علی (ع) در کتاب ارزشمند نهج‌البلاغه با عدد بیان شده است، کلمات و موعظه‌هایی که در آن عدد بیان شده آموزنده‌تر است.

شریعتی تبار تصریح کرد: امیرمومنان حضرت علی (ع) در یکی از مواعظ عددیه خود می‌فرمایند: «شما را به ۵ مورد سفارش می‌کنم که اگر سفری طول و درازی برای به دست آوردن این ۵ کار انجام دهید، ارزشش را دارد. یکی از این موارد این است که به هیچ چیز و هیچ کس جز خداوند متعال امیدوار نباشید و رجاء و امید شما فقط به خدا باشد ؛  به قدرت پروردگار باور و اعتماد داشته باشید.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: از هیچ چیز جز عاقبت گناهان خود و مخالفت و نافرمانی از خدا نترسید، چرا که گناهان انسان را از رحمت الهی دور می‌سازد.

شریعتی‌تبار  افزود: یکی دیگر از آموزه‌های امام علی (ع) سفارش به این مسئله دارد که از گفتن نمی‌دانم نسبت به چیزی که علمش را ندارید خجالت نکشید. اگر از شما سوال می‌شود و جواب آن را نمی‌دانید به راحتی بگویید نمی‌دانم اگر اقرار به جهل نکنید موجب گمراهی شخص سوال کننده می‌شوید. باید دانش خود را نسبت به چیزی که نمی‌دانید بالا ببرید و از یادگیری آن خجالت نکشید.

وی تصریح کرد: امام علی (ع) در حدیثی می‌فرمایند: «اَلصَّبْرُ مِنَ الاْیمانِ کَالرَّاءْسِ مِنَ الْجَسَدِ». نسبت صبر به ایمان همانند نسبت و جایگاه سر به بدن است. صبر در مفهوم وسیع خود، به معنای پایداری و استقامت در پیمودن راه حق و کمال انسانی است، ره‌توشه انسان در پیروزی بر مشکلات، امتحانات الهی، موفقیت‌های مادی و معنوی و خلاصه رمز و راز سرافرازی در زندگی ایمانی انسان است.
 
انتهای پیام// ن.ط
 

از هیچ چیز جز عاقبت گناهان خود نترسید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.