سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تنفس صحیح راهی برای کاهش استرس

تحقیقات نشان داده است، تنفس عمیق و آرام نه تنها به کاهش استرس می انجامد بلکه به ما کمک می‌کند تا بهتر فکر کنیم.

جواد تهامی پور زرندی روانشناس و مشاور خانواده در نیروی انتظامی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان با اشاره به اینکه یک روش بسیار موثر در کاهش استرس، یادگیری چگونه تنفس کردن است، گفت: شمار زیادی از تحقیقات نشان داده است، تنفس عمیق و آرام نه تنها به کاهش استرس می انجامد بلکه به ما کمک می‌کند تا بهتر فکر کنیم.

وی افزود: شاید به این دقت کرده باشید، زمانی دچار افکار منفی می‌شوید، بدنتان سفت و منقبض می شود، پس ما باید بیاموزیم تنفس خود را کنترل کنیم و آهسته تر و عمیق تر نفس بکشیم.

تهامی پور تصریح کرد: آموختن روش تنفس، مستلزم تمرین زیادی است، ولی زمانی که آن را یاد بگیریم، می توانیم سطح استرس را در زندگی مان به خوبی کنترل کنیم، حتی زمانی که امور اطراف ما به هم می‌ریزد، می توان بدن خود را آرام کرد.

این روانشناس و مشاور خانواده یادآور شد: اگر بتوانیم بر روی سطح برانگیختگی بدنمان احساس کنترل کنیم بر سایر امور زندگی خود نیز احساس کنترل بیشتری می کنیم.

تهامی پور با بیان اینکه یادگیری آرام سازی پیش نیاز کنترل افکار است، گفت: آرام سازی بدن آرام کردن ذهن را تسهیل می‌کند.

وی افزود: اگر ما احساس آرامش کنیم، برای یافتن توضیحات جایگزین در مورد وقایع زندگی موفق تر عمل خواهیم کرد.

تهامی پور تصریح کرد: ابتدا باید بیاموزیم در حالتی که به طور طبیعی نفس می کشیم در مورد تنفس فکر کنیم، این کار برای بعضی از افراد دشوار است، چرا که ممکن است متوجه شوند وقتی شروع به فکر کردن در مورد تنفس خود می کنند، تنفس آنان سریع تر می شود.

وی افزود: دراین حالت می توانید در مورد تنفس خود فکر کنید و همچنان در سرعت و عمق آن باقی بمانید و سپس شروع به کم کردن تنفس خود کنید.

تهامی پور در ادامه با تاکید بر داشتن تمرکز در تنفس توصیه کرد: وقتی نفس می کشید سعی کنید ذهن خود را از هر چیزی به جز تنفس و مدت آن خالی کنید و به دنیا بگویید آرام، چرا که این امر به شما در تقویت توجه تان کمک می کند.

این روانشناس و مشاوره خانواده تصریح کرد: توجه، شباهت زیادی به ماهیچه های بدن دارد، تقویت توجه نیز مستلزم تمرین مداوم است.

تهامی پور یادآور شد: توجه خوب از آن جهت حائز اهمیت است که در موقعیت استرس زا به شما کمک می کند، ذهنتان را آرام کنید و بر تنفس متمرکز شوید.

وی بیان داشت: سعی کنید این اعمال را هر روز دو بار و هر بار حداقل ۱۰ دقیقه تمرین کنید.

تهامی پور گفت: در ابتدا ممکن است این تمرین دشوار باشد، اما اگر آن را ادامه دهید و تمرین کنید، ساده تر خواهد شد که برای موفقیت در این تمرین ابتدا باید مطالب را به خوبی مطالعه کنید و‌ پس از تسلط بر آن شروع به تمرین کنید و در نهایت، در صورت وجود مشکل با روانشناسان تماس بگیرید.

وی افزود: بهتر است سعی کنید به هیچ چیز، غیر از شمارش دم و گفتن کلمه آرام در بازدم فکر نکنید.

تهامی پور تصریح کرد: در ابتدا ممکن است تمرکز سخت باشد و افکار دیگری نیز به ذهن شما بیاید ولی در اثر تمرین، این مشکل برطرف می‌شود.

وی یادآور شد: برای یادگیری این تمرین، به آرامی و به طور عادی نفس بکشید، در حالی که نفس هایتان را می شمارید و باید با سرعت معمولی و عمیق نفس بکشید، هوای زیادی را فرو ندهید.

این روانشناس بیان داشت: در این مرحله سعی نکنید نفس خود را آهسته کنید، زمانی که در حال انجام تمرین نفس کشیدن هستید باید بر روی نفس کشیدن های آرام به صورت بسیار عمیق تمرکز کنید.

تهامی پورگفت: تفس از بینی به دلیل اینکه سوراخ کوچک تری دارد و هوا به آرامی خارج می شود، بهتر است.

وی افزود: در ادامه هنگامی که بر روی تنفس خود تمرکز می کنید و آن را می شمارید می‌توانید شروع به آهسته کردن تنفس خود کنید.

تهامی پور تصریح کرد: تنفس طبیعی حدود ۱۰ الی ۱۴ نفس در دقیقه است و زمانی که در این تمرین مهارت پیدا کردید، قادر خواهید بود تنفس خود را به ده یا شاید کمتر در دقیقه کاهش دهید (۳ ثانیه دم از ۳ ثانیه باز دم!)

وی یادآور شد: بعد از مهارت یافتن در تنفس خواهید دید که افکارتان سازمان پیدا می‌کنند و زندگی لذت بخش تری تجربه خواهید کرد.

انتهای پیام/ب

صحیح نفس کشیدن و آثار آن بر کاهش استرس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.