مدرسی افزود: مصدومان و بیماران این زلزله به بیمارستان طالقانی و امام رضا و همچنین شهرهای همدان کرج و تهران منتقل شدند.
وی افزود: اکنون بعد از مدت یکسال در منطقه ثلاث باباجانی بیمارستان صحرایی ۵۰ تخت خوابی به جای بیمارستان تخریب شده ثلاث دایر است تا زمانی که کار احداث و بازسازی این بیمارستان به اتمام برسد.
سرخ و سفیدپوشان جمعیت هلال احمر کرمانشاه از دقایق اولیه حادثه پای کار آمدند، آواربرداری، نجات مصدومان، امدادرسانی، اسکان اضطراری، حمایتهای روانی، تغذیه و ساماندهی کمکهای مردمی فقط بخش کوچکی از خدمات شبانه روزی آنان بود.
عزیزی مسئول روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه گفت :هنگام وقوع زلزله ۴ تیم ارزیاب از لحظات اولیه به شهرستانهای ثلاث باباجانی سرپل ذهاب جوانرود و پاوه اعزام شدند که در این میان ۱۲ تیم سگهای تجسس و مشارکت در امر جستجو و نجات در مناطق زلزله زده به استعداد ۳۰ تیم عملیاتی و ۱۰ فروند بالگرد به مدت ۱۱ روز با ۲۶۳ ساعت و ۲۵۹ سورتی پرواز انجام شد و ۱۹۴ مصدوم منتقل، ۱۳۰ هزار کیلوگرم بار حمل و اقلام امدادی به مناطق زلزله زده انتقال داده شد همچنین ۸۰۰ نفر نیروی امدادی به مناطق زلزله زده منتقل شدند.
وی گفت: در اسکان اضطراری ۹۱ هزار تخته چادر به منظور اسکان اضطراری ۳۰ هزار خانوار زلزله زده سطح استان توزیع شد.
وی افزود: در اسکان موقت مجموعا ۱۸۸۰۰ کانکس که ۸۳۰۰ دستگاه توسط سپاه پاسداران، ۲۰۰۰ دستگاه توسط ارتش، ۲۰۳۲ دستگاه توسط بنیاد مسکن، ۱۴۱۰ کانکس توسط هلال احمر و ۵۰۵۸ دستگاه از طریق کمکهای مردمی تهیه و تحویل داده شده است.
در طول این مدت بسیاری بودند که انگار از گردش ماه و خورشید بی خبر بودند، شب و روز برایشان فرقی نداشت فقط قرار بود همه هرچه زودتر به آرامش برسند.
روزها گذشت ...
کم کم مردم و مسئولین کشوری هم به میدان آمدند و صفهای طولانی برای امداد رسانی کیلومترها شد.
سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، علوم پزشکی غذا و دارو و اصناف و آموزش و پرورش ارگانهایی بودند که درد زلزله را برای دردمندان این حادثه با کمک رسانی به موقع آرام کردند.
قادری رئیس
بهزیستی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه گفت : در این حادثه به آسیب دیدگان جدید زلزله ، شامل شناسایی و تحت پوشش قرارگرفتن ۱۸۸ زن بی سرپرست و ۱۴کودک بی سرپرست امداد رسانی شد.
وی گفت: ۱۱۸ معلول شناسایی و تحت پوشش قرار گرفتند و برای ۷۳۰ آسیب دیده زلزله مستمری برقرار شد.
قادری افزود: مداخله روانی اجتماعی و غربالگری روانشناسی که منجر به کاهش ۱۴ درصدی آمار خودکشی در استان شد ۷۷۵۰۰ نفر بوده است.
وی افزود: در این مدت یکسال در مناطق زلزله زده ۲ مجتمع توانبخشی شهری ۵ مجتمع توانبخشی روستایی ۱۱ مهدکودک ۲۲۳۰ بازسازی منازل مسکونی مددجویان و ۷۱۲ منزل مسکونی تحویل مددجویان داده شده است.
قادری ادامه داد: ۳ میلیاردو ۳۰۰ میلیون تومان لوازم توانبخشی برای معلولین زلزله زده خریداری شده است.
وی افزود: همچنین ۲ مرکز فوق تخصصی روانپزشکی و روان درمانی در سرپل ذهاب و تازه آباد و ۶ مجتمع توانبخشی در ریجاب و تازه آباد سرپل ذهاب چم زرشک شیخ صله و ازگله احداث شده است.
بعد از این همه کمکها باید تکلیف این ویرانیها مشخص میشد و حال نوبت بنیاد مسکن است که به میان بیاید و ویرانهها را آباد کند.
بابایی مسئول روابط عمومی بنیاد مسکن استان کرمانشاه گفت: در مدت یکسال این حادثه مهیب ۳۳۱۹۸ مورد آواربرداری، ۳۵۴۴۵ مورد پیاده کردن و پی کنی، ۳۲۸۱۷ مورد آرماتور بندی، ۳۲۱۲۶ مورد پی سازی و شناژ و کرسی چینی و ایزولاسیون و ۳۷۸۸۷ مورد اسکلت، ۲۱۷۹۶ مورد دیوارچینی، ۲۲۵۰۳ مورد اجرای سقف، ۱۶۷۵۷ مورد گچ و خاک، ۱۵۳۴۷ مورد شیب بندی و ایزولاسیون، ۱۱۱۸۸ مورد کف سازی و ۱۵۴۰۳ مورد نصب چارچوب و در و ۱۰۵۶۳ مورد نصب نما انجام شده است.
وی گفت: از زمان شروع عملیات ۵۹۸۸۵ مورد آمار تعمیریهای مسکن اعلام شده که تاکنون ۵۳۵۹۹ مورد انجام شده است.
همه ارگانها مهمان شهرمان بودند کمکهای مردمی باید ساماندهی میشد، بماند که چه چیزها در فضای مجازی منتشر کردند که بند وحدت ما پاره شود، اما محکمتر در کنارهم ماندیم.
جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه، آتش نشانی فوریتهای پزشکی علوم پزشکی آزمون سختی را در سال گذشته پشت سر گذاشتند که سربلند و پیروز از آن بیرون آمدند و این سربلندی به پاس زحمات شبانه روزی امدادگران، کارکنان و البته مدیریت مدبرانه و کارآمد استان بود.
اما در این بین گرانی مصاح ساختمانی و سرمای پیش رو از پس زلزله در سالگرد این زلزله همچنان گریبانگیر مردم این منطقه است.
پدری داغدار که زلزله ویرانگر آبان سال گذشته در سرپل ذهاب پنج نفر از اعضای خانواده اش را از او گرفت و فقط پسربچهای چهار ساله برایش مانده در کنار خانه ویران شده اش صحبت میکند. هم لحن صحبت هایش که همراه درد و غم است اندوهبار است و هم محتوای سخنانش درد بار، البته باید به این پدر حق داد، چون او هم داغدار است و هم خانه خراب و براستی چه دردی از این تلختر؟
وی گفت: داغ عزیزانش دلش را برای ساختن خانه جدید سرد کرده است آنهم در این روزهایی که رفته رفته دارد سرد میشود.
وی درعین حال میگوید علتهای دیگر ساخته نشدن خانه ام در محله فولادی سرپل ذهاب و خانه خیلیهای دیگر گران شدن مصالح ساختمانی است که چند برابر شده و کم بودن رقم وام ساخت خانه است.
البته بسیاری دیگر هم از زلزله زدگان شهر سرپل ذهاب از این درد در کنار درد فراق عزیزانشان رنج میبرند و شواهد و آمار هم گویای این حقیقت تلخ است.
خواجهای رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه هم با بیان اینکه کمی بیش از ۷۹۰۰ خانه در شهر سرپل ذهاب به علت زلزله مهیب سال ۹۶ بطور کامل تخریب شده اند میگوید: از این تعداد تا کنون ۵۴۸ واحد بطور کامل کار ساختشان پایان یافته و صاحبانشان در آن ساکن شده اند و بقیه خانهها در مراحل مختلف ساخت از پی کنی گرفته تا اسکلت، اجرای سقف و ... قرار دارند.
وی گفت: به مستأجران هم مانند واحدهای خسارتدیده وام ساخت پرداخت میشود.
وی افزود: به کسانی که نمیتوانند زمین بخرند 5 میلیون کمک بلاعوض اسکان موقت، ١٠ میلیون تسهیلات معیشتی و ٢ میلیون وام بلاعوض تعلق میگیرد.
خواجهای افزود: تعهد کرده بودیم اول مهرماه ١٢٥٠٠ واحد احداثی شهری به پایان برسد که این اتفاق افتاد و واحدهای روستایی نیز تا آخر سال تمام میشود.