سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه علائم و نشانه‌های سوءهاضمه + راهکار‌های طلایی درمان

سوء هاضمه احساس ناراحتی مبهم در قفسه سینه با علائم و نشانه‌هایی که بی‌شباهت به زخم گوارش نیست، از بیماری‌های شایع این روزهاست.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  زهرا روددهقان دکترای آموزش پرستاری و هیئت علمی گروه داخلی و جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: سوء هاضمه نوعی احساس ناراحتی مبهم در قفسه سینه یا شکم است که بدون علت ساختاری مشخص در بدن رخ می‌دهد؛ این حالت اصولا به فاصله کمی به هنگام خوردن یا آشامیدن در بدن رخ می‌دهد و می‌تواند به بروز علائم و نشانه‌هایی در بدن منجر شود که بی‌شباهت به زخم گوارش نیست، علائم شامل درد یا ناراحتی در قسمت بالایی شکم که اغلب با نفخ، آروغ و حالت تهوع همراه می‌شود و شایع‌ترین علت آن، برگشت اسید معده به مری است.


بیشتر بخوانید: بروز سوء هاضمه با مصرف چای و قهوه داغ/ این نشانه‌های مرگبار را جدی بگیرید


این دکترای آموزش پرستاری با اشاره به علائم سوء هاضمه، گفت: تهوع خفیف، سوزش سردل، درد در قسمت فوقانی شکم، احساس پری معده، ترش کردن و نفخ از نشانه‌های بیماری است. برای کنترل بیماری باید از مصرف غذا‌هایی که می‌دانید با بدن شما سازگار نیست، اجتناب کنید.

سوء هاضمه را چگونه درمان کنیم؟

روددهقان ادامه داد: هیچگاه معده خود را از غذا پر نکنید، بلکه با حجمی کم و دفعات بیشتر، غذا بخورید؛ از حذف وعده‌های غذایی پرهیز کنید، معده خالی در برخی مواقع به درد‌های مبهم شکمی منجر می‌شود،  با آرامش غذا بخورید؛ عصبانیت و اضطراب بر کارکرد عضلات معده اثر می‏‌گذارد.

وی افزود: به حالت نشسته و آهسته غذا بخورید. لقمه‌های غذا را خوب بجوید؛ بهتر است سه وعده غذای اصلی صبحانه، ناهار و شام را در ساعتی معین صرف کنید و در فاصله بین 2 غذا از خوراکی‏‌هایی بخورید که اشتهایتان را کور نمی‌کند،  همچنین تا دو ساعت پس از صرف وعده غذایی دراز نکشید.


بیشتر بخوانید: راه هایی برای جلوگیری از سوء هاضمه


عضو هیئت علمی دانشگاه تشریح کرد: در حین غذاخوردن بیش از حد هوا به دهان خود وارد نکنید تا در نهایت نفختان کاهش پیدا کند؛ فعالیت‌هایی مانند سیگار کشیدن، با سرعت غذا خوردن، جویدن آدامس، نوشیدن از طریق نی و مصرف نوشابه‌های گازدار که به بلعیدن هوای مازاد منجر می‌شود را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

روددهقان بیان کرد: از رژیم­‌های کم چرب و خوردن میان وعده، پیش از خواب پرهیز کنید؛ از غذا‌های سرخ کردنی، پنیر، چیپس و گوشت قرمز کمتر استفاده کنید، رژیم غذایی سالم داشته باشید و بیشتر از میوه‏‌ها، مرغ یا ماهی کباب شده و سیب زمینی آب پز استفاده کنید.

وی در انتها یادآوری کرد: از مصرف سرکه،‌ ادویه‏‌های تند و نمک زیاد خودداری کنید، کافئین موجود در قهوه، چای و نوشابه­‌های گازدار نیز برای سلامتی شما مفید نیست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.