در این میان نگاه اکثر اهالی تالار شیشهای به سامانه کدال و رصد گزارشهای شش ماهه شرکتها است که انعکاس افت ارزش ریال در صورتهای مالی شرکتها مهمترین دلیل مساعد شدن گزارشات شش ماهه شرکتهای بورسی است.
با این حال کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بررسی اثر افت ارزش ریال در سودآوری شرکتها باید به دقت مورد تحلیل قرار گیرد به همین خاطر نمیتوان وضعیت سودآوری شرکتها را پیش بینی کرد، ولی علت اصلی رشد معاملات در هفته جاری جدیتر شدن بسته حمایتی اروپا در مقابله با تحریم است، که در نهایت منجر به اقبال سهامداران در معاملات شده و در نهایت این رویکرد در بازارهای موازی موجب تداوم کاهش قیمت طلا و ارز شده است.
به علاوه درنگاه اول اُفت ارزش ریال به عنوان عامل بهبود وضعیت سودآوری شرکت به اقبال سهامداران نسبت به معاملات منجر شده و به علاوه بهبود فضای سیاسی در این شرایط عامل دیگر تقویت سهامهای غیر بنیادی در بوری به شمار میآید.
همچنین میتوان تفسیر دیگر، چون هیجانات سرمایه گذاران را عامل رشد دسته جمعی نمادهای بورسی بر شمرد که که تشدید این روند موجب ایجاد صفهای خرید و فروش طولانی در بازار خواهد شد و در نتیجه روند اُفت شاخص را به همراه خواهد داشت که در این میان باید مسئولین بازار سرمایه توجه بیش از پیشی به روند معاملات تالار شیشهای داشته باشند.
کیوان شیخی کارشناس بازار سرمایه در این رابطه بیان کرد: رشد شاخص بورس در معاملات هفته جاری حاکی از رشد دسته جمعی صنایع بورسی بوده است که در سابقه چند هفته گذشته بورس این روند پرشتاب رشد، جای خود را به نزول سنگین داده و سهامدارن را با زیان مواجه کرده بود که باید در این میان به کنترل هیجانات در معاملات توجه ویژهای شود.
وی در ادامه افزود: کنترل هیجان در معاملات به عواملی، چون قوانین محدود کننده و هیجان ساز همچون دامنه نوسان، توسعه عرضی بازار به منظور جلوگیری از رشدهای افسار گسیخته و الزام به افزایش سهام شنار آزاد شرکتها و تسهیل و تسریع در روند افزایش سرماه شرکتها بستگی دارد.
با این تفاسیر سرمایه گذاران و سیاستمداران حوزه بازار سرمایه باید دید منطقی تری نسبت به معاملات داشته باشند، زیرا رشد دسته جمعی قیمت سهام خطر هیجانی شدن فضای بازار در کمین دارد.
منبع:میزان
انتهای پیام/