وزیر خارجه آلمان در این باره گفت: پیمان (منع موشکهای هستهای میان برد) سی سال است که یک رکن اساسی و مهم در ساختار امنیت اروپا بوده است.
ماس امروز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد: ما از روسیه خواستهایم تا اتهامات جدی در خصوص نقض این پیمان را مورد بررسی قرار دهد و اکنون نیز آمریکا را ترغیب به در نظر گرفتن عواقب احتمالی (ناشی از خروج از این پیمان) میکنیم.
وی بیانیه آمریکا برای خروج از پیمان منع موشکهای هستهای میان برد را تاسفبار خواند و اعلام کرد «تصمیم واشنگتن مسائل دشواری را پیش روی ما و اروپا قرار میدهد.» بنا به گفته این مقام آلمانی خروج یکجانبه آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میان برد، بر چشم انداز آتی معاهدات محدودیت سلاحهای استراتژیک، که به عقیده ماس وجود آنها ضرورت دارد، تاثیر منفی خواهد داشت.
آلمان از حامیان اصلی پیمان منع موشکی سال 1987 در زمان امضای آن در بحبوحه جنگ سرد بود. هدف اولیه از انعقاد این پیمان کاهش خطر ناشی از وقوع جنگ هستهای در اروپا بود. پیمان منع موشکهای هستهای میان برد آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی را ملزم به از بین بردن موشکهای کروز و بالستیک زمینی با برد حدود 300 تا 3 هزار و 400 مایل میکرد. این پیمان همچنین توسعه فناوری موشکی را ممنوع میکرد. این پیمان منجر به نابودی حدود 2 هزار و 692 موشک تا اواسط سال 1991 شد.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه اعلام کرد آماده خروج از پیمان منع موشکهای هستهای میان برد با روسیه در هفته آینده میشود.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه امروز اعلام کرد اگر آمریکا قصد خروج یکجانبه از این پیمان را داشته باشد، روسیه اقدامات تلافیجویانه از جمله اقدام نظامی را در پیش خواهد گرفت.
انتهای پیام/