کاظم ناصر، نویسنده فلسطینی در یادداشتی در پایگاه روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت: ماجرای قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی همچنان با واکنش های بینالمللی روبروست و این امر موجب نگرانی شدید عربستان، محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور و دولت ترامپ رئیس جمهور آمریکا شده است. عربستان با سردرگمی به دنبال راه حلی برای دور کردن خود از این ماجرا و تبرئه ولیعهد از دست داشتن در قتلی است که به گفته ترکیه دقایقی پس از ورود روزنامهنگار سعودی به کنسولگری کشورش در استانبول رخ داده است.
مقامات عربستان به خطرات این ماجرا و پیامدهای آن واقفند؛ آنها می دانند شاید در آینده ماجرای خاشقجی موجب طرد شدن و قانون شکن تلقی شدن عربستان شود و به اختلافاتی در خاندان حاکم، اعمال تغییراتی در سطوح عالی قدرت در این کشور از جمله ولایتعهدی، بی ثباتی داخلی و کم رنگ شدن نقش و تأثیرات عربستان بر کشورهای عربی خلیج فارس و دیگر کشورها بیانجامد.
از سوی دیگر رئیس جمهور آمریکا و دولت وی نیز شوکه شده اند. علت این امر انتقاد از هم پیمان سعودی آنها و اعمال فشارهای بینالمللی به عربستان در پی متهم شدن محمد بن سلمان دوست و هم پیمان ترامپ به مسئولیت این جنایت و انتقادات تند بینالمللی از وی به عنوان دیکتاتوری جسور است که در زندانی کردن، ربودن و اعدام مخالفانش با فجیعترین و بیسابقهترین روشها تردیدی به خود راه نمی دهد.
برای ترامپ چیزی جز دستاوردهای مالی و باج خواهی از عربستان مهم نیست، وی به همین علت در انتقاد از دولت عربستان تردید کرد و از لحظه ناپدید شدن خاشقجی تلاش کرد از این کشور دفاع کند. او در ابتدای مصاحبه خود با سی بی اس گفت: "هرگز عربستان را با توقف معاملات تسلیحاتی 100 میلیارد دلاری که برای چهارصد و پنجاه هزار آمریکایی اشتغالزایی می کند، مجازات نخواهم کرد". وی در شانزدهم این ماه نیز گفته بود با ملک سلمان صحبت کرده و از وی تحقیقات فوری درباره ماجرای خاشقجی را خواستار شده است. ترامپ گفته بود در تماس تلفنی مستقیمی که با محمد بن سلمان داشتم، وی به شدت ماجرای کنسولگری در ترکیه را تکذیب کرد و به من اطلاع داد تحقیقات جامع و عمیقی در حال اجراست.
وی در جای دیگری گفته بود: شاید عوامل خودسر او را کشته باشند، اما چند روز بعد نظرش را تغییر داد و در گفتگو با خبرنگاران در پایگاه هوایی اندروز درباره احتمال مرگ خاشقجی گفت: "به نظرم او مرده است.. از این بابت واقعا متأسفم.. این اقدام قطعا پاسخی جدی و محکم خواهد داشت"، اما نگفت چه خواهد کرد!
ترامپ و تندروهای دولت وی می خواهند محمد بن سلمان نیز در رأس قدرت باشد تا در مسائل مهمی همچون رویارویی با ایران، تداوم معاملات نفتی با قیمت های مورد توافق کشورهای غربی، نابودی آرمان فلسطین، سازش اعراب با اسرائیل و به گفته ترامپ ملزم کردن بن سلمان به پرداخت پولهای بیشتر برای خرید سلاح در ازای برخورداری از حمایت ها، از او بهره کشی کنند!
جنایت کشته شدن خاشقجی با تمام جزئیات منتشر شده بسیار هولناک و از لحاظ اخلاقی مردود است. این جنایت ابعاد بین المللی به خود گرفته و کنترل آن از دست عربستان و آمریکا خارج شده است و البته این روند ادامه خواهد داشت؛ عربستان و آمریکا به این راحتی نمی توانند آثار و پیامدهای این ماجرا را جمع کنند و اینکه دولت عربستان یا ترامپ بگویند مجریان این حادثه عوامل خودسر هستند، موفقیتی نخواهد داشت چرا که دنیا باور نمیکند شهروند مهم و سرشناسی در عرصه مطبوعات مثل خاشقجی بدون اطلاع مقامات عالی رتبه در کنسولگری کشورش ناپدید شود و اکنون همه کشورها خواستار اطلاع کامل از واقعیت ماجرا و مجازات عاملان آن است.
ترامپ به سبب ابراز همدردی و همراهی آشکار با پادشاه و ولیعهد عربستان و تلاش برای عادی جلوه دادن این جنایت با انتقادات تندی روبروست و شاید این موضع وی سبب شود حزب دموکرات در انتخابات ماه آینده کنگره پیروز شود و این امر بر مشکلات داخلی و بین المللی وی بیافزاید.
این فرد (ترامپ) هیچ بهره ای از اصول اخلاقی ندارد و تنها زبان زور را می فهمد. او به سبب بازداشت کشیش آمریکایی به اتهام جاسوسی، جنگی اقتصادی و دیپلماتیک را علیه ترکیه اعلان کرد و اکنون تلاش می کند ناپدید و کشته شدن خبرنگار سعودی به روشی فجیع را عادی جلوه دهد و بنا به عللی فکر می کند حمایت از ستمکاران به نفع منافع کشورش در منطقه است.
حکومت عربستان در آینده نزدیک تاوان سنگینی برای این ماجرا خواهد داد و مصداق این ضربالمثل خواهد بود "خودم کردم که لعنت بر خودم باد"!
انتهای پیام/
خوب ، که چی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟