این برچسبهای هوشمند جدید، عمدتا از سلولز ساخته شدهاند و این بدین معنا است که آنها بسیار ارزان بوده و کاربردهای متنوعی دارند.
"رامسس مارتینز"(Ramses Martinez)، استاد دانشکده مهندسی صنایع و مهندسی پزشکی دانشگاه پردیو گفت: این نخستین بار است که دستگاههای الکترونیکی پوشیدنی را توسعه دادهایم که به راحتی میتوان آنها را به پوست چسباند. به منظور کاهش هزینه پزشکی، این حسگر پوشیدنی از کاغذ ساخته شده است.
بیشتر بخوانید:موفقیت در ترمیم زخم؛ جرقه امید برای درمان بیماران پروانهای
هدف از توسعه این برچسب هوشمند، نظارت بر سلامت جسمی بیماران بوده تا در مواقع ضروری به آنها هشدار داده شود.
متخصصان بهداشت نیز میتوانند از این فناوری برای نظارت بر سلامت بیماران استفاده کنند. ورزشکاران نیز میتوانند از فناوری مذکور برای نظارت بر عملکرد خود در طول ورزش استفاده کنند.
از آنجایی که این فناوری سازگار با محیط زیست است، میتوان آنها را به منظور نظارت بر الگوهای خواب بیماران، بر روی اندامهای داخلی آنها قرار داد.
فرایند تولید سنتی "الکترونهای اپیدرمیک"(epidermal electronics) بسیار پیچیده و هزینه بر است اما اکنون برچسبهای هوشمندی که پژوهشگران دانشگاه پردیو توسعه دادهاند، طراحی بسیار سادهای دارند و هزینه تولید آن نیز بسیار کم بوده است.
برچسبهای مذکور یک شکل مارپیچی داشته و بسیار نازک هستند. آنها میبایست بر روی پوست افراد قرار گیرند.
به دلیل اینکه در ساخت این برچسبها از سلولز استفاده شده، آنها بسیار به خیس شدن حساس هستند و از آنجایی که انسانها تعریق دارند بنابراین پژوهشگران آن را به گونهای طراحی کردهاند که "آبگریز"(hydrophobic) باشد. به همین منظور پژوهشگران یک پوشش مولکولی ویژه برای این برچسبها طراحی کردند که برای دفع آب، روغن، گرد و غبار و میکروب ها طراحی شده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/