سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با حضور وزیر صمت؛

قرارداد انتقال فناوری و ساخت آب شیرین کن امضا شد

قرارداد انتقال دانش فنی و خرید ماشین آلات آب شیرین کن «های تک» اسمز معکوس با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و مشارکت شرکت ZSM چین به امضا رسید.

به گزارش به خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قرارداد انتقال دانش فنی و خرید ماشین آلات آب شیرین‌کن «های تک» اسمز معکوس امروز( پنجشنبه 26 مهر) با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و مشارکت شرکت ZSM چین به امضا رسید.

با احداث این کارخانه سالانه حدود 50 هزار عدد فیلتر 1 متری با قطر 8 اینچ برای مصارف شیرین کردن آب شرب و استفاده در صنایع پتروشیمی و فولاد کشور تولید می‌شود که حدود نیمی از نیاز سالانه کشور را از واردات بی‌نیاز خواهد کرد. به ازای تولید هرکدام از این فیلترها در کارخانه غشاگستر وابسته به ایدرو حدود 500 دلار صرفه‌جویی ارزی خواهد شد.

 فیلترهای ممبران پیشرفته ترین و کم هزینه ترین شیوه تولید آب شیرین از آب شور و تلخ است.

خروجی هر فیلتر روزانه حدود 25 لیتر آب شیرین است که این چرخه معادل 40درصد آب شور و تلخ ورودی به آن است.

تاکنون انحصار این فناوری مانع ایجاد واحد تولیدی در این زمینه در کشور بوده است که با این قرارداد علاوه بر گارانتی و تامین ماشین آلات، دانش فنی این صنعت به کشورمان انتقال داده خواهد شد.

در حال حاضر کشورهایی چون عربستان بیش از صد برابر کشورمان معادل حدود 16 میلیون متر مکعب روزانه با این فناوری آب دریا را شیرین می کنند.

برای خرید دانش فنی و تامین ماشین آلات فیلترهای ممبران، تأمین قطعات یدکی مصرفی و گارانتی خدمات مهندسی دوساله 46 میلیون یوان چین هزینه خواهد کرد. در مجموع هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری کل احداث این کارخانه است.

بر اساس این گزارش شریعتمداری وزیر صنعت ، معدن و تجارت در حاشیه امضا قرارداد انتقال فناوری و ساخت آب شیرین کن گفت : کشور ما با پدیده کم آبی مواجه است و به طور طبیعی باید برای مصرف آب شرب از آب شور و آب کمتر شور بهره مند شویم و آن را به آب شیرین و قابل استفاده برای مردم تبدیل کنیم.

وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود :با همکاری دانشگاه صنعتی شریف تحقیقاتی در زمینه ساخت فیلتر هایی برای تصفیه فاضلاب شده است و توانستیم فیلترهایی کاملا ایرانی را به تولید برسانیم و در کنار آن استفاده از شرایط مطلوب برای انتقال تکنولوژی و دانش فنی تولید فیلتر ممبران به عنوان یک عنصر پایه برای فعالیت های تصفیه آب یک هدف والا و ارزشمند بوده که آن را تا امروز تعقیب می کردیم ، تکنولوژی این محصول خیلی وسیع نیست و تعداد محدودی از کشورها آن را تولید می کنند.در کنار این سیاست ادامه فعالیت تحقیقاتی تولید در اطراف تهران ،ما به دنبال توسعه توازن هستیم.

شریعتمداری اظهار داشت : برای اینکه این امر به نتیجه مطلوب برسد در ادامه مذاکرات باید از طرف چینی اطمینان حاصل کنیم و باید از تضمین های لازم برای ارائه دانش فنی مطمئن باشیم .باید جزئیات اسناد و مدارکی که قرار است به صورت دانش فنی ارائه شود در قرارداد بیاید و تضمین این تولید باید غیر از تست و فعالیت های آزمایش از تایدیه بهره برداران هم بهره مند شویم  به طور مثال پتروشیمی فجر باید اولین نمونه ها را به مصرف کننده نهایی بدهد و به آنها تاییدیه فنی بدهند علاوه بر اینکه کارهای داخلی انجام شود و برای تهیه سرتیفیکت های لازم برای تضمیم و درمورد گارانتی در متن قرار داد دیده شود .

وی ادامه داد :خوشبخانه نوع تکنولوژی قابل انتقال با بهترین نوع در دنیا قابل رقابت است و ما تا 99 و نیم درصد می توانیم انجام دهیم.

وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت : بحث مهم دیگر بحث پسااب و پسماند است چون محیط زیست نیز باید مورد توجه قرار بگیرد، نکته ای که حائز اهمیت این است ما برای یک صنعت پایه فعالیت میکنیم تا بتوانیم در کنار دانش فنی این دانش را در داخل بومی سازی داخل کنیم و در این منطقه که با کمبود آب مواجه است با دانش فنی که در اختیار داریم این منطقه بتواند منطقه صادر کننده این محصولات با قیمت رقابتی و کیفیت بالاتر باشد .

بر اساس این گزارش در حاشیه این مراسم معظمی مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در جمع خبرنگاران گفت: حجم قرارداد انتقال فناوری و ساخت آب شیرین کن حدود ۱۲۰ میلیارد تومان و ۴۶ میلیون یوان است که برای ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در شهرستان ایوان استان ایلام ایجاد اشتغال میکند.

مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران افزود : این طرح یک طرح استراتژیک از نظر تامین آب است که از واردات سالانه میلیون ها دلار فیلتر های آب شیرین کن جلوگیری می کند .

معظمی در ادامه گفت: قرارداد فعلی برای تامین قطعات و انتقال دانش فنی به مدت دو سال است که در آینده و پس از بهره برداری از آن ما موظف هستیم بعد از سه سال این طرح را از طریق سازمان خصوصی سازی به بخش غیر دولتی واگذار کنیم .

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی ، صنعت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.