مودودی گفت: در 5 ماه گذشته حدود 6 میلیارد یورو یا 6.8 میلیارد دلار ارز از مجموع 23 میلیارد دلار صادراتی وارد سامانه نیما شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا مودودی معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت در برنامه گفتگوی درباره صادرات غیر نفتی گفت: درهفت ماهه نخست امسال با 13 درصدرشد نسبت به مدت مشابه سال قبل، به  ارزش 23 میلیارد و 150 میلیون دلار صادرات داشتیم.

وی افزود: بخش عمده ای از محصولات  صادراتی مربوط به بخش پتروشیمی است اما در بخش صادرات محصولات صنعتی و معدنی هم رشد خوبی داشته ایم.

این مقام مسئول درباره بازگشت ارز صادراتی به سامانه نیما گفت: در دو مرحله با دو مصوبه برای برگشت ارز حاصل از صادرات تعیین تکلیف شده بود. در 22 فروردین شرکت های پتروشیمی و صنایع معدنی و واحدهای صنعتی وابسته به دولت موظف به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد شدند.

وی افزود:در خصوص بخش صنعتی و معدنی بخش خصوصی و کشاورزی در بازه های مختلف برای مجموعه هایی که می توانستند ارز خود را بفروشند این الزام نبود اما در شهریورماه اعلام شد تمام شرکت های خصوصی و دولتی باید ارز حاصل از صادارت را وارد سامانه نیما کنند.

مودودی تصریح کرد:آمارها نشان می دهددر 5 ماه گذشته نزدیک به 6 میلیارد یورو یا 6.8 میلیارد دلار از مجموع 23 میلیارد دلار صادراتی وارد سامانه نیما شده است.

وی افزود:بخش پتروشیمی بر اساس صادرات 13 میلیارد دلاری سال گذشته می بایست ماهانه 1.1 دهم میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات را باید به سامانه نیما برگرداند و با توجه به مصوبه ای که از 22 فروردین لازم الاجرا بوده در 5 ماه گذشته باید 5.5 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات در بخش پتروشیمی برگشته باشد.

این مقام مسئول ادامه داد:صنایع معدنی و فلزی نیز باید ماهانه 400 میلیون دلار ارز حاصل از صادرات را به سامانه نیما برگردانند که جمعا 1.5 میلیارددلار در ماه به سامانه نیما برگردد که در پنج ماه اخیر 7.5 میلیارد دلار می شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس احتمال است بخش خصوصی خود را موظف به برگرداندن ارز حاصل از صادرات نداند و بخش پتروشیمی اجازه دارد 30 درصد از نیازهای خود را از محل ارز ناشی از صادرات هزینه کند.

معاون سازمان توسعه تجارت درباره برنگشتن 16 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات گفت: بر اساس برآوردها در پتروشیمی و صنایع معدنی مشخص است که بخش عمده ارز صادرات برگردانده شده و تفکیف اینکه کدام شرکت ها ارز را برنگردانده اند در اختیار بانک مرکزی و سامانه نیما است که باید دیتاها بررسی شود.

وی تاکید کرد:کسانی که ارز را به سامانه نیما برنگردانده اند و اظهار به صادرات نداشته باشند موجب افزایش نرخ ارز و آسیب به اقتصاد می شود.

مودودی افزود: بخشی از مشکلات به پایه گمرکی و بخشی به خریداران مربوط می شود بنابراین هرچه برگشت ارز ناشی از صادرات به چرخه اقتصاد در زمان طولانی تری وارد شود موجب می شود بخش وارد کننده ناگریز به استفاده ار ارز به نرخ آزاد شود که منجر به تورم و گرانی در تولیدات داخلی خواهد شد.


5 میلیارد و 213 میلیون دلار ارز صادرات صنعت پتروشیمی وارد کشور شده است


 مهدوی رئیس انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در ارتباط تلفنی گفت: ارزی که ما وارد سامانه نیما کرده ایم از اول سال محاسبه می شود که تاکنون 5 میلیارد و 213 میلیون و 163 هزار و 438 دلار ارز وارد کشور کرده ایم که مورد تایید بانک مرکزی است.

مهدوی افزود: کل صادرات 7 میلیارد است که ما به التفاوت بخشی از ارز بابت بدهی فاینانس و بخشی برای وارد کردن تجهیزات و کاتالیز هزینه شده از این مقدار نزدیک 600 میلیون دلار غیر از نیما بوده چون فروردین هنوز سامانه نیما در کار نبوده است.

وی ادامه داد: پتروشیمی حدود 27 درصد صادرات نفتی را دراختیار دارد و تا 15 شهریور 70 درصد ارز صادرات از طریق پتروشیمی تامین شده که در جهت منافع ملی کشور است.

بر اساس این گزارش یزدی زاده مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در ارتباط تلفنی گفت: تا پیش از راه اندازی سامانه نیما یعنی تا 22 فروردین ماه 36 میلیون و 318 هزار و 387 دلار صادرات داشتیم که در صرافی ها تبدیل به ریال شد تا برای نیاز داخلی برای تامین مواد اولیه بکار گرفته شود.

وی ادامه داد:بعد از آن 192 میلیون و 890 هزار و 644 دلار صادرات داشته ایم. 150 ملیون و 697 هزار و 308 دلار رقمی بوده که ارز دریافت کردیم واز این رقم 58 میلیون و 814 هزار و779 دلار ارز در سامانه نیما فروخته ایم که مربوط به تعهدات ارزی می شود که براساس تعهدات ارزی مجاز بوده ایم. بخشی هم برای وارد کردن مواد اولیه بوده که مجاز بوده ایم.

انتهای پیام/

برچسب ها: سامانه نیما ، ارز ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
اینگونه رشد صادرات که عمدتا از صادرات تولیدات پتروشیمی ها و صنایع فولادی مانند آهن،میلگرد و... است،باعث افزایش بی سابقه قیمت این محصولات در بازار داخلی و توقف ساخت وساز و تولیدات صنایع وابسته داخلی است و به غیر از رکود در تولید و تورم ندارد،دولت باید جلو صادرات آنها را بگیرد نه سیب زمینی و گوجه فرنگی ...
آخرین اخبار