علی اکبری گفت :طی سال گذشته در کل کشور 30هزا نفر تحت پوشش بسته حمایتی شامل ،اموزش و مشاوره قرار گرفتند و از این تعداد 801نفر به زندانها برگشتند که تنها 2 و 68 دهم درصد بوده است .
مدیر کل اقدامات تامینی زندانهای کشور افزود:شاخص برگشت به زندانها این است که در همان سال یا بعد از دو سال زندانی به زندان برگردد که این میشود بازگشت به زندان .
وی افزود: حلقه حمایت کننده زندانی پس از زندان ،خانواده ،جامعه و دوستان است که اگر این سه مورد فرد را پذیرش کنند وی امیدوار شده و راهای پیشرفت را طی خواهد کرد در غیر اینصورت وی رها شده است و آسیب پذیر .
وی بیان داشت :در کل کشور از ابتدای سال 97 تا کنون بیش از4هزار نفر از خدمات حمایتی استفاده کرده و برای اشتغال انها نیز اقدام شده است .
علی اکبری بیان داشت :با توجه به آمار برگشت 801نفری در کل کشور به زندانها پس از ایجاد اشتغال و حمایت ،در استان کرمان خوشبختانه حتی یک مورد هم برگشت نداشته ایم .
یحیی کمالی پور نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این همایش گفت : تا کنون در کل کشور 15هزار نفر مشمول قانون اصلاح شده مبارزه با مواد مخدر شده اند.
یحیی کمالی پور افزود: همه ما دربرابر افرادی که در زندانها به سر میبرند مسئولیم و بایستی بر طبق وظایف در زمان خودش وظیفه امان را انجام میدادیم تا این مسائل پیشگیری و درمان شود و اکنون شاهد حضور افراد در زندانها نباشیم .
وی گفت :اگر میخواهیم جامعه عاری از جرم و جنایت شود و آمار ورود به زندانها کم شود نگاهمان را باید عوض کنیم .
کمالی پور افزود:اکنون در کل کشور 2 میلیون و 500 نفرزن بی سرپرست داریم که برای اشتغال و تامین زندگی اشان با مشکل مواجه اند و این خود یک تهدید است .
وی ایجاد اشتغال را راهکار اصلی برای جلوگیری از برگشت به زندان عنوان نمود .
پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش از تصویب 1ونیم میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال خبر داد و گفت :شاه کلید عدم بازگشت مجدد زندنی به زندان اشتغال است .
وی گفت : عدم برگشت تنها 5درصد از تسهیلات واگذار شده به زندانیان برای اشتغال نشان از اعتمادی است که میشود به این افراد کرد و بایستی به آنها بها داد تا خود را دریابند و فردی مفید شوند.
وی اولویت اول در مجلس را عدم ورود افراد به زندان و سپش عدم بازگشت مجدد اعلام کرد .
اسلامی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان نیز بیان داشت :سه جبهه حقوقی ،فرهنگی و قضایی بایستی برای عدم بازگشت افراد دست به دست هم دهند و به افراد کمک کنند.
وی بیان داشت :دریافت گواهی عدم سو پیشینه منطقی نیست و خود سبب میشود فرد از جامعه بریده شود و برای اشتغال بعد از زندان هیچ اقدامی نکند .
وی ضمن ابراز گلایه مندی از این قانون خواستار اصلاح و رفع آن شد .
همچنین در این همایش روشنی رئیس شورای عالی بانکهای استان کرمان هم گفت :اشتغال پایدار رراهکار مناسب برای نجات زندانیان از بازگشت مجدد است .
وی ایجاد خطوط اعتباری برای رسته های بانکی برای ارائه تسهیلات به زندانیان ،واگذاری تسهیلات به بنیاد تعاون زندانیان و ارائه به زندانیان ،تبلیغات فرهنگی در صنوف مختلف و به کارگیری افراد زندانی توسط بنگاههای اقتصادی و اشتغالزا و ارائه تسهیلات به این مراکز توسط بانکها را از جمله مهمترین پیشنهادات شورای عالی بانکهای استان عنوان کرد .
همچنین در پایان این همایش پیمان نامه عدم بازگشت زندانیان به زندان نیز قرائت و حاضرین بعد از قرائت هر بند با ندای الله اکبر آن را تایید کردند.
انتهای پیام /س